Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν τα ΚΕΠ

Κραυγή αγωνίας βγάζουν οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ, καθώς κάνουν λόγο για αθρόα ένταξη διαδικασιών που έχει φέρει τον θεσμό στα όριά του.

Αφορμή για την αντίδραση των εργαζομένων στα ΚΕΠ αποτέλεσε η ένταξη δύο νέων διαδικασιών που αφορούν το επίδομα σίτισης για 200.000
πολίτες και την έκδοση βιβλιαρίων υγείας για περίπου 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους.

Γεωμετρική αύξηση αναμένεται να έχουν οι εργασίες των ΚΕΠ κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ένταξης νέων διαδικασιών, όπως είναι τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στα ΚΕΠ, Κ.Βώνος, ζητά την ενίσχυση του θεσμού με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Σώθηκε ο Πανιώνιος: 0-0 με τον ΠΑΟΚ

Μετά από πολλά καρδιοχτύπια και ένα φινάλε «θρίλερ» η ομάδα της Νέας Σμύρνης, με το ισόπαλο 0-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, πέτυχε τον στόχο της παραμονής. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Πανιώνιος λόγω της εντελώς άδικης κόκκινης κάρτας του Τασουλή.

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 43 βαθμούς ισόβαθμος με τους Πανθρακικό, Βέροια και Λεβαδειακό. Στην εν λόγω ισοβαθμία έπεσε η ομάδα της Λιβαδειάς.Τρελό πανηγύρι στο φινάλε του αγώνα από παίκτες, προπονητές, διοίκηση και οπαδούς!

Τρελό πανηγύρι στο φινάλε του αγώνα από παίκτες, προπονητές, διοίκηση και οπαδούς!

Το ΣτΕ αποφάσισε για το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Κωνσταντέλλος

Καθαρογραμμένη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις εκλογές στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη σελίδα του Γρηγόρη
Κωνσταντέλλου στο facebook, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο Σπύρος Πανάς και η ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Γεγονός που σημαίνει ότι δήμαρχος είναι οριστικά και αμετάκλητα ο Γρ. Κωνσταντέλλος μέχρι το 2019.

Πηγή: 3vita.gr

Απ' το ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 09.05.2015

Μάθημα ζωής το Διασχολικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (videos)

Δύο ημέρες με ποδόσφαιρο, χαρές, απογοητεύσεις αλλά και ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα πέρασαν στο Δημοτικό Στάδιο της Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» την Παρασκευή και Σάββατο, 8 και 9 Μαΐου οι μαθητές του Δήμου 3Β.

Το 1ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έληξε με τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Το σύνθημα της διοργάνωσης ήταν «ναι στη φιλία, όχι στη βία» τυπωμένο σε κάθε αγωνιστική φανέλα αλλά και στα μετάλλια.

Ο Ιστορικός περίπατος της Βούλας (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 10 Μαΐου η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με ξεναγό-αφηγητή τον Λεωνίδα Οικονόμου, αν. καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,  πραγματοποίησε περιήγηση στους δρόμους της Βούλας, παρέα με συμπολίτες, όπου και έγινε μια εξαιρετική αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία της πόλης.
 
Από τη δημιουργία του Ασκληπιείου την δεκαετία του 1920 και τη σανατοριακή θεραπεία της φυματίωσης, στην δημιουργία παραθαλάσσιου παραθεριστικού θέρετρου, τη χάραξη του πρώτου εξαιρετικού πολεοδομικού σχεδίου της Βούλας, την αγροτική αποκατάσταση των μικρασιατών προσφύγων, την μετέπειτα προαστικοποίηση, ανοικοδόμηση και οικοπεδοποίηση.

Η περιήγηση στάθηκε σε δρόμους και κτίρια που δεν ήταν γνωστή η ιστορία τους και αναζητήθηκαν μνήμες  από την πρόσφατη ιστορία της περιοχής που  δεν πρέπει να αφεθούν να χαθούν στη λήθη του χρόνου.

Γ. Τσιρώνης: Σκανδαλώδεις οι όροι της σύμβασης για το Ελληνικό

Στην ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, με τίτλο: «Το Ελληνικό δεν πωλείται - Ο αγώνας συνεχίζεται», συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής
Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.
 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του ΠΟΛΚΕΟΑ (πρώην δυτικό αεροδρόμιο) με βασικά αιτήματα να ακυρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε όαση πρασίνου για τους πολίτες της Αθήνας.
 

Όπως επεσήμανε ο Γ. Τσιρώνης, «Τόσο εγώ όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία επίσης ήταν παρούσα, έχουμε την αίσθηση ότι είναι σκανδαλώδεις τόσο οι όροι της σύμβασης για το Ελληνικό όσο και το τίμημά της.

Η ΡΑΚ στον ποδηλατικό γύρο του Παλαιού Φαλήρου

Στον καθιερωμένο ποδηλατικό γύρο του Παλαιού Φαλήρου, συμμετείχαν μέλη και φίλοι -μικροί & μεγάλοι- της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης», όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Μπίτσικας!
 
Οι ποδηλάτες οι οποίοι ξεκίνησαν από τον Φλοίσβο, διέσχισαν την Αγ. Αλεξάνδρου,
για να φτάσουν στην λεωφόρο Αμφιθέας, προκειμένου να κατηφορίσουν μέχρι την Ποσειδώνος, για να επιστρέψουν πίσω στο Φλοίσβο και να ολοκληρώσουν μια σύντομη αλλά απαιτητική διαδρομή.

Την κυκλοφορία ρύθμιζε η Αστυνομία καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική και ενθουσιώδης, ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες.

Παράλληλα, ο Ποδηλατικός γύρος έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την παρέμβαση του κ. Μπίτσικα στο Δημτικό Συμβούλιο, σχετικά με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στα όρια του Π. Φαλήρου. Διαβάστε αναλυτικά εδώ την πρόταση Μπίτσικα.

ΥΓ. Οι φήμες που λένε πως χρειάστηκε και το… ποδαράτο για να ολοκληρώσουν κάποιοι τον ποδηλατικό γύρο, ελέγχονται ως ανακριβείς!

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Τότε δεν είχαν ανακαλύψει τα μνημόνια...


Πηγή: i-kyr.gr

Η εκδήλωση για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό: Ήταν όλοι εκεί πλην Κωνσταντάτου & Λιάππη... (φωτογραφίες)

Ο Χρήστος Κορτζίδης εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα
Την ανάγκη ενός «μητροπολιτικού πόλου αναψυχής και πολιτισμού για ντόπιους και επισκέπτες, με πολύπλευρες χρήσεις και δράσεις, στα πλαίσια μιας ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας με δικαιώματα» θέτει ως προτεραιότητα η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

H Επιτροπή Αγώνα, διοργάνωσε χθες με μεγάλη επιτυχία, δημόσια συζήτηση, στο Μουσείο της ΠΟΛΚΕΟΑ. Αναπληρωτές υπουργοί, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην και νυν δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, φορείς, εκπρόσωποι κομμάτων και μερικές δεκάδες κατοίκων, έδωσαν το «παρών» καταθέτοντας την άποψή τους.

Απόντες Κωνσταντάτος & Λιάππης
Δεν παρέστη ο κ. Κωνσταντάτος όπως και κανένας εκπρόσωπος από τη διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Απουσία και για τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θοδωρή Λιάππη. Παρόντες οι Ευάγγελος Βαζαίος και Νάσος Σπυρόπουλος.

Η Ρένα Δούρου και η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα κατά συμβασιούχων

Με ομόφωνη απόφαση της η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα για τους εργαζόμενους με τα μπλοκάκια του ΕΔΣΝΑ.
 
Η Ρένα Δούρου και η σημερινή Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ παραιτήθηκαν
από τις εφέσεις, που είχε κάνει ο Σγουρός και η Διοίκησή του στον ΕΔΣΝΑ, στις πρωτόδικες αποφάσεις των Δικαστηρίων, με τις οποίες οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια στον ΕΔΣΝΑ δικαιώθηκαν.

«Με αυτή την πράξη της Ρένας Δούρου ανοίγει ο δρόμος μονιμοποίησης των συναδέλφων μας.
Την ευχαριστούμε!», αναφέρει η "Παρέμβαση ΕΔΣΝΑ".

Το γράμμα των δασκάλων της Βούλας στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Μια συγκινητική επιστολή στήριξης των μαθητών που αυτές τις ημέρες ανεβαίνουν τον ψυχολογικό και σωματικό Γολγοθά των πανελληνίων εξετάσεων απηύθυναν οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων της Βούλας.

Μια πρωτοβουλία του 2ου Δημοτικού της Βούλας και της διευθύντριας Κατερίνας Κουφοπούλου, που σκοπό έχει τη «συμπαράσταση και ενθάρρυνση προς τους μαθητές των Λυκείων της περιοχής μας οι οποίοι άλλωστε υπήρξαν και δικοί μας μαθητές, για «την περιπέτεια» των γραπτών Πανελληνίων εξετάσεων στην οποία άμεσα εισέρχονται», όπως χαρακτηριαστικά τονίζουν.

Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Συνάντηση της Ρένας Δούρου με αντιπροσωπεία της 8ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας

Συνάντηση είχε χθες με επταμελή αντιπροσωπεία της 8ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος στα ζητήματα αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα συντονισμού δράσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την προώθηση της οδικής αγωγής και της ποδηλατικής παιδείας, θέματα που έχουν να κάνουν με τους ποδηλατοδρόμους, τη διασφάλιση και τη προστασία των ποδηλατικών υποδομών καθώς και γενικότερες πολιτικές αναφορικά με την προαγωγή της ποδηλασίας.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί γαμώτο!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 08.05.2015

1,5 ευρώ εισιτήριο για τη Β πλαζ Βούλας!

Τα καλά νέα του επίσημου ανοίγματος της Β' πλαζ Βούλας, δυστυχώς είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η ΕΤΑΔ που θα αναλάβει τη διαχείριση της παραλίας, μελετά την επιβολή εισιτηρίου ύψους 1,5 ευρώ για είσοδο στην παραλία.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το εισιτήριο αφορά όλους τους επισκέπτες ή αν θα εξαιρεθούν οι δημότες, κάτοχοι της κάρτας δημότη. Επίσης, παραμένει ζητούμενο να διευκρινιστεί τι είδους «παροχές» θα προσφέρονται στην παρατημένη παραλία.

Οποιοσδήποτε επισκεφτεί το χώρο, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι ουδείς θα είναι διατεθειμένος να δώσει κάποιο ποσό για είσοδο στην πλαζ αν παραμείνει η σημερινή της εικόνα, όσο χαμηλό κι αν είναι αυτό…

Πηγή: 3vita.gr

Χαιρετισμός της Ρένας Δούρου στην εκδήλωση αντιφασιστικής μνήμης

Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τόνισε:

«Τιμούμε εκείνους που πλήρωσαν με το υπέρτατο τίμημα, την ίδια τους τη ζωή, την αντίστασή τους στο ναζισμό. Την αντίστασή τους στην κατάλυση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Της Δικαιοσύνης και της Ανθρωπιάς.


Πλήρωσαν με τη ζωή τους την πράξη τους να υπερασπιστούν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τη μόνη που αξίζει να ζει κάθε άνθρωπος». «Και τέτοιες φωτεινές παρουσίες τις χρειαζόμαστε σήμερα ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Σήμερα εποχή ιστορικού αναθεωρητισμού και σχετικισμού.
 
Σήμερα που ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά. Σήμερα που δίνουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη».


Αναλυτικά ο χαιρετισμός της Περιφερειάρχη:

5ος Ποδηλατικός Γύρος Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 17 Μαϊου στις 10.30πμ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ¨Γρηγόρης Λαμπράκης¨ πρόκειται να διοργανώσει σε συνεργασία με τον ΠΑΣ Αργυρούπολης τον 5ο Ποδηλατικό Γύρο Ελληνικού-Αργυρούπολης την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στις 10.30πμ με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Βάρναλη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας.Στον χώρο της εκκίνησης θα γίνει επίδειξη δεξιοτήτων για παιδιά 5- 9ετών.

Οι φίλοι του αθλητισμού Ελληνικού-Αργυρούπολης θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν σε έναν μαζικό - λαϊκό αγώνα όπου σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Πρόκειται για ένα γύρο απόλαυσης, ξεγνοιασιάς και ευχαρίστησης.

Μ.Κ.Ι.Ε.: Αποκτούν την πολυπόθητη πρόσβαση στο ΕΣΥ οι ανασφάλιστοι πολίτες;

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα
Υγείας» http://www.opengov.gr/yyka/?p=1202 , η οποία φιλοδοξεί να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της μη πρόσβασης των ανασφάλιστων πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ή της μερικής τους κάλυψης από τους ήδη υπάρχοντες νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η παρούσα υπουργική απόφαση έχει πολλά θετικά σημεία, δυστυχώς όμως και αρκετά αρνητικά, στα οποία και θα επικεντρωθούμε με βασικό στόχο  να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω βελτίωσής της.

Απλή επιστημονική διαπίστωση...


Ο Τ.Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 10.05.2015

Μοσχάτο-Ταύρος: Ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στα πλαίσια της στήριξης των δράσεων της Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεξιοτήτων πληροφορικής.

Το πρόγραμμα θα οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Δημόσιο και το ΑΣΕΠ.

Ο κάθε εκπαιδευόμενος βαρύνεται με το κόστος των εξετάσεων. Πληροφορίες: 211 5002900 (Ώρες Επικοινωνίας: 9.00-15.00).

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 30 Ιουνίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

doc Πρόσκληση για Συμμετοχή

Νίκος Βούτσης: «Πάρα πολύ κακή η απόφαση των Δημάρχων»

«Αρνητική έκπληξη και πάρα πολύ κακή εξέλιξη», χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, την απόφαση των Δημάρχων, κατά το
ετήσιο Συνέδριο τους, να μη μεταφέρουν τουλάχιστον άμεσα -αφέθηκε ανοιχτό να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον σύμφωνα και με την ψηφισμένη απόφαση- τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο, για «συνδικαλισμό πολύ παλαιού τύπου», από στελέχη της Δεξιάς της Κεντροδεξιάς -εξαιρώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη- αλλά και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., «οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουνε κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς...» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στη συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84».

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α. υπογράμμισε:

Μοσχάτο-Ταύρος: Ενημέρωση για τον εκφοβισμό στο σχολείο, τη Δευτέρα 11 Μαϊου


Με πολλές Παλαιοφαληριώτικες συμμετοχές η χρυσή Ελλάδα στο Βαλκανικό Softball

Άλλη μια ελληνική χρυσή σελίδα του Ελληνικού αθλητισμού, με ελάχιστη έως μηδενική οικονομική βοήθεια και έντονο Παλαιοφαληριώτικο στοιχείο, από τα χρυσά κορίτσια που απαρτίζουν τη γυναικεία ομάδα softball «Δάφνη Παλαιού Φαλήρου».

Στην κορυφή του Βαλκανικού Softball, παραμερίζοντας στον τελικό το μεγάλο φαβορί, την διοργανώτρια Βουλγαρία, βρέθηκε η Ελλάδα.

Τα κορίτσια του Softball, πέρασαν αήττητες από το 1ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Triple Play, που έγινε στη Σόφια και μάλιστα κατάφεραν δύο φορές να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Μέχρι εδώ πάμε μια χαρά!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 08.05.2015