Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Απεργία 12 Νοεμβρίου: Δυναμική απάντηση στις πιέσεις της εργοδοσίας και τους εκβιασμούς των δανειστών

Οφείλω να παραδεχτώ ότι το κάλεσμα του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για παλλαϊκή συμμετοχή στην αυριανή απεργία ξενίζει πολλούς, κυρίως εκτός κόμματος κατά την προσωπική μου εκτίμηση, προσφέροντας ταυτόχρονα γόνιμο έδαφος για ειρωνικά σχόλια από κάποιους, κακοπροαίρετους θέλω να πιστεύω.

Για τα παραπάνω, κρίνω σκόπιμο να προβώ σε μερικές επισημάνσεις οι οποίες αφορούν καθαρά προσωπικές εκτιμήσεις και απόψεις και σαφώς δεν διεκδικούν το αλάθητο.

Ειδικότερα:

Σκληρή απόφαση - ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό και τους νέους διορισμούς στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ

Με μια σκληρή απόφαση η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται και επαναβεβαιώνει την προηγούμενη απόφασή της
για μετατροπή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου ως προϋπόθεσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Αττικής.

Η απόφαση -που σημειωτέον είναι ομόφωνη- πάρθηκε με αφορμή τον διορισμό νέων μελών στο ΔΣ της Ελληνικό Α.Ε. από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο χαρακτηρίζει ως «φωλιά σκανδάλων») και έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή παραίτηση από το ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή αντιδρά κυρίως στον διορισμό πρώην συγγενικού προσώπου στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και του σημερινού δημάρχου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που έχει ταυτισθεί και εξαρτάται πολιτικά «με τα μεγάλα οικονομικά και ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και να τσιμεντοποιήσουν τον δημόσιο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ:

Βιβλιοπαρουσίαση: "Καφές χωρίς εσένα" της Τζ. Λιακοπούλου στην Καλλιθέα, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 7.00μμ