Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Όποιος θέλει τα κανάλια να τα πάρει σπίτι του

γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Οι καναλάρχες, αυτοί οι ευεργέτες της εθνικής διαπλοκής, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κατέβουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μια χαοτική κατάσταση την οποία θα αξιοποιήσουν στο εξωτερικό ως χτύπημα της ελευθερίας του Τύπου.

Δηλαδή θα διαμορφώσουν μια επιχειρηματολογία πως η κυβέρνηση ελέγχει την πληροφόρηση και δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις Τύπου να λειτουργήσουν προσπαθώντας να τις ελέγξει.

Για όσους ζουν σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα, το να αποκαλείς φορείς της ελευθερίας της πληροφόρησης τα κανάλια, είναι σα να υποστηρίζεις πως Υπουργός Οικονομίας πρέπει να αναλάβει ένας προαγωγός επειδή γνωρίζει καλά την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος.

Παραμένω αισιόδοξος!...


ARKAS - The Original Page

"Πήγαν να κάψουν πάλι το βουνό μας!"



Με αυτή τη δραματική φράση τιτλοφορεί ο κ. Κωνσταντάτος την ανακοίνωσή του μέσω του facebook για τη χθεσινή φωτιά στον Υμηττό πάνω από την Αργυρούπολη.

Στη συνέχεια κι αφού -σωστά- περιγράφει την κινητοποίηση -δήμου, εθελοντών, πυροσβεστικής και όμορων δήμων- για την κατάσβεση της νέας φωτιάς και τον περιορισμό της καταστροφής στα 3 περίπου στρέμματα, προχωράει σε παραδοχές που θα μπορούσε να αποφύγει.

Πρώτον "ότι λειτουργησε άψογα το νέο σύστημα πυροπροστασιας που εγκατέστησε ο ΣΠΑΥ πριν από μια βδομάδα στην θέση αυτού που είχε κλαπεί τον Μάιο του 2014". Με αυτό τον τρόπο παραδέχεται ότι το όποιο κλαπέν σύστημα πυροπροστασίας δεν είχε φροντίσει να το αντικαταστήσει πριν την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Ένα από τα καλύτερα προγράμματα της νότιας Αθήνας, μετατράπηκε σε πάρκινγκ παιδιών

Σε αντίθεση με άλλες δράσεις που τυγχάνουν μεγάλης προβολής από τη δημοτική αρχή, το πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης που ξεκίνησε με πολύ θόρυβο στα μέσα Ιουνίου έληξε στις 24 Ιουλίου σιωπηλά, χωρίς ούτε ένα δελτίο τύπου.

Ίσως γιατί διαψεύσθηκαν οι διαβεβαιώσεις του κ. Κωνσταντάτου ότι η ανάθεση του προγράμματος σε εταιρεία θα πήγαινε «ακόμη ψηλότερα» την καλοκαιρινή απασχόληση.

Η δημοτική αρχή έστησε εξ αρχής ένα πρόγραμμα για 700 παιδιά με την κατηγορηματική βεβαιότητα ότι «φτάνει και περισσεύει». Ο Χρήστος Κορτζίδης κατηγορήθηκε ότι «πήρε σπίτι του» τις αιτήσεις του περσινού προγράμματος και ότι «έπαιρνε παιδιά από όλη την Αθήνα».

Δυο ώρες μόνο


5 Αυγούστου 2015

Αύγουστος, παχιές μύγες-ισχνές συνειδήσεις, λιάζονται παρέα τσιμπολογώντας οι μεν τις δε λίγο πριν το όριο της λιποθυμίας. Όχι, δηλαδή Ναι. Ό,τι κάναμε κι ό,τι είπαμε ήλιος κι αλάτι, από Σεπτέμβρη βλέπουμε...

Κοιτάζω πίσω μου, ψυχή. Γυρνάω μπροστά: να η θά-λασ-σα! Πέφτω και ξαπλώνω στο νερό, μαμά, μ’ ακούς; Ποτέ δεν έμαθες να κολυμπάς, μεγάλο κρίμα ευθέως ανάλογο της αγάπης σου για τα μπάνια, θα με νανουρίσεις;

Εδώ που είμαι σταματημένος χρόνος και η φωνή σου με κάνει πάλι παιδί. Τότε που μισούσα το σχολείο, αγαπούσα το σχόλασμα κι όλο έτρεχα να φτάσω κάπου. Ποτέ περπάτημα, μόνο τρεχάλα.

Διαπραγματεύσεις, προετοιμασίες και άλλες αηδίες εν είδει happening

Σε ρυθμούς προετοιμασίας κινούνται οι διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ενδεχόμενης ψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Γιατί όσοι νομίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, είναι γελασμένοι. Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται
και ας μην της φαίνεται.

Κυρίαρχη εκτίμηση είναι πως αν και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία και φτάσει στη Βουλή εντός χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 του μηνός, το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα οριστικοποιηθεί και θα είναι μη αναστρέψιμο.

Πάμε δραχμή !...



Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης στο Δασαρχείο Πεντέλης

Ο Χρήστος Κορτζίδης με τα στελέχη της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, Τάκη Κοροβέση και Ροδή Γεωργακάκη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 4 Αυγούστου το Δασαρχείο Πεντέλης στην ευθύνη του οποίου ανήκει και η δασική έκταση του Υμηττού.

Το θέμα της συζήτησης με την αναπληρώτρια δασάρχη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν η πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό που αφορά και το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι:

(Ορθ)ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

του Αντώνη Ντρέκου

Φίλε και Σύντροφε Αλέξη,

δεν είσαι εντάξει. Ρωτάς και ξαναρωτάς όσους καταγγέλλουν την επιλογή σου της 12ης Ιουλίου, εάν στη θέση σου θα προέκριναν μία άλλη, συγκεκριμένη
εναλλακτική διέξοδο, προτρέποντάς τους μάλιστα να τη δημοσιοποιήσουν, ώστε να αξιολογηθεί και από εκείνους που θα την βίωναν την επόμενη μέρα, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια. Τους πολίτες αυτής της χώρας δηλαδή.

Αντί απάντησης, εισέπραξες και εισπράττεις ερμηνείες προθέσεων όσων ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, θεωρητικές ακροβασίες στο πεδίο ενός ξαφνικού νομισματικού σάλτου ή ακόμα και ισχυρισμούς, που υπαινίσσονται τη δυνατότητα ύπαρξης (εδώ και τώρα) μιας σοσιαλιστικής νησίδας στο υπογάστριο της Γηραιάς Ηπείρου…

Με όλα αυτά και άλλα παρόμοια, που ακούς και διαβάζεις τον τελευταίο καιρό, εσύ συνεχίζεις να επιμένεις. Να απορείς κάποιες στιγμές ή και να δυσανασχετείς για τον εύκολο και «εκ του ασφαλούς» καταγγελτικό λόγο συντρόφων σου, αλλά να επιμένεις…