Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκη του Κόρμπιν στους Εργατικούς της Βρετανίας: Ένα βήμα μπροστά για την αλλαγή της Ευρώπης προς όφελος των λαών (ενημέρωση-video)

Ο αριστερός υποψήφιος Τζέρεμι Κόρμπιν, έπειτα από πολλές εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, κέρδισε την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία!

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφυγική κρίση, κάνοντας γνωστό ότι θα συμμετάσχει απόψε στην διαδήλωση υποστήριξης προς τους πρόσφυγες που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Διαβάστε εδώ μία πρώτη ανάλυση του Κ. Ράπτη για το αποτέλεσμα και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Η στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων:

Μια ωραία πεταλούδα

Όσο παρακολουθώ τον δημόσιο προεκλογικό διάλογο να φουντώνει στα social media, τόσο περισσότερο μένω μαλάκας από την απουσία λογικού ειρμού στη ρητορική των οπαδών
της μίας και μοναδικής αριστερής αλήθειας (που όπως πάντα εκπροσωπείται στις εκλογές από καμιά δεκαπενταριά κόμματα κι εξήντα συνιστώσες, αλλά εσχάτως φαίνεται να την κατέχουν αποκλειστικά όσοι εγκατέλειψαν αγανακτισμένοι τον ΣΥΡΙΖΑ):

– Ο Τσίπρας ήταν από την αρχή μνημονιακός πασόκος και μας ξεγέλασε, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο ξενυχτούσε αυτός και το επιτελείο του για 6-7 μήνες, και κόντεψε να πεθάνει από το στρες μέχρι να πειστεί να υποχωρήσει. Το ότι μέχρι πριν 7 βδομάδες ήταν ο αρχηγός μας δεν σημαίνει ότι η πολιτική μας κρίση μπορεί να πέσει έξω βέβαια.

ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου: Συγκέντρωση στην πλατεία Μεταμόρφωσης με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου


Η μαγκιά ως πρόταση εξουσίας, ένα ''αύριο'' από το βαθύ παρελθόν

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. ποντάρει πολλά στη «μαγκιά» του νέου αρχηγού της που τον πλασάρει σαν λαϊκό ηγέτη, παρόλο που καμία δημοκρατική διαδικασία δεν τηρήθηκε για την εκλογή του.

Η μαγκιά ήρθε να αντικαταστήσει την τρομολαγνεία της 25ης Γενάρη και «τα δεινά που θα έλθουν» επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και ό,τι δεν πέτυχαν τότε με την κατατρομοκράτηση του κόσμου προσπαθούν τώρα με μια παλαιομοδίτικη μαγκιά και έναν νεκραναστημένο δήθεν τσαμπουκά, να το πετύχουν.

Φανατικότεροι των δανειστών

γράφει ο Τάσος Παππάς

Μας έχουν γανώσει τ' αυτιά τα επιτελικά στελέχη ορισμένων κομμάτων και πολλοί δημοσιολόγοι ότι αυτό που υπογράψαμε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο, δεν τροποποιείται και
η νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εφαρμόσει μέχρι κεραίας, διαφορετικά θα δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις μας με τους δανειστές και θα επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα του Grexit.

Συνεπώς τα κεφάλια μέσα, να αφήσουμε τις εξυπνάδες ότι κάποια θέματα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο είναι διαπραγματεύσιμα και ότι υπάρχουν περιθώρια προσαρμογών, αναλόγως της πορείας του προγράμματος, των εγχώριων και διεθνών συνθηκών.

Aφαίρεση και αποστασία

γράφει ο Νίκος Κιάος

Στην πρακτική αριθμητική μία από τις πράξεις είναι η αφαίρεση.

Δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει Μαθηματικά, όπως ο Π. Λαφαζάνης, για να το γνωρίζεις. Προφανώς και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά.

Το πρόβλημα ανακύπτει όταν η πράξη της αφαίρεσης αναφέρεται ή βρίσκει εφαρμογή στην πολιτική. Κι αυτό ακριβώς το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Π. Λαφαζάνης.