Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πάνδημο αντίο στον Μπάμπη Μπεχλιβανίδη, τον αγωνιστή δήμαρχο Νέας Σμύρνης

Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης και άνθρωποι της ανανεωτικής Αριστεράς αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Μπάμπη
 
Ο εκλιπών εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος το 1975 με την υποστήριξη του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΔΑ και οι συμπολίτες του ανανέωσαν τη θητεία του άλλες τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο έως το 1994.

2η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 9.00πμ

Κόσμος και συνιστώσες αποχωρούν από τη ΛΑΕ, ενώ η ΛΑΕ αποχωρεί από τις ριζοσπαστικές αυτοδιοικητικές κινήσεις

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια κι αυτό για τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη σημαίνει συρρίκνωση και καθοδική πορεία δίχως πάτο, τέσσερις μόλις μήνες μετά την ιδρυτική της συνδιάσκεψη (24 - 26 Ιουνίου).

Κι απ' ό,τι φαίνεται η φτώχεια δεν αφορά μόνο την αποτυχία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά έχει να κάνει με ελλείμματα σε ιδέες, με αυταρχικές συμπεριφορές, ομαδοποιήσεις και αντιδημοκρατικές πρακτικές στο εσωτερικό της και κυρίως με τη ραγδαία συρρίκνωση της απήχησής της ακόμα και στον κόσμο που την ψήφισε.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων
και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας “Αντώνης Τρίτσης”.

Στο μεταξύ, με ευθύνη του νέου Φορέα Διαχείρισης, ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες για την σταδιακή αποκατάσταση του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”.

Νίκος Φίλης: Μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Αισιόδοξος για την αντιμετώπιση των ανοικτών μετώπων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Αγορά”.

Συμπληρώνει δε ότι το γνωρίζουν όλοι και κυρίως η “εσωτερική τρόικα”, για αυτό και επιμένει “λυσσασμένα στην περιβόητη τακτική της αριστερής παρένθεσης”.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Π. Φαλήρου συζητήθηκαν σε συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη και Αντιδημάρχου

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Ιωάννη Φωστηρόπουλο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας Χρήστος Καπάταης, με κύριο
αντικείμενο τις κοινωνικές δομές του Δήμου Π. Φαλήρου.

Επισημάνθηκε ο κίνδυνος χρονικού κενού κατά τον οποίο οι δικαιούχοι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν τις κοινωνικές παροχές που προσφέρει ο Δήμος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι πολιτική είναι η τέχνη να αλλάζεις τους συσχετισμούς


Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως, συνηθίζουν να λένε... γιατί δεν μπορεί, ούτε διεκδικεί, ένα τέτοιο κείμενο -σαν κι αυτό που παραθέτω μετά τον μακροσκελή πρόλογό μου- να γίνει πολιτικό μανιφέστο...

Αν όμως δεν ακούσουμε τη ζωή (και τη Zoi) -όχι τη Zoe-, αν αυτά που λέει η ψυχούλα της δεν τα κάνουμε μέρος του μανιφέστου, τότε μένουμε εμείς, οι "αυθεντίες", με τις μοναδικές αλήθειες μας που εύκολα μετατρέπονται σε επικίνδυνες ιδεοληψίες.

Απάντηση σε αναληθές και υστερικό κείμενο του Μάκη Σταύρου


Έχοντας την κακή τύχη να γνωρίσω από πάρα πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια το Μάκη Σταύρου και τις αντικοινωνικές πρακτικές του, τις οποίες γνωρίζει καλά και η τοπική κοινωνία και οι
δημοσιογραφούντες, αποφεύγω να έχω επαφές μαζί του.

Η μόνη σχέση η οποία υπήρχε ήταν η ανενεργή συμμετοχή του τα τελευταία 3,5 χρόνια στην ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας και τις δράσεις τους.

Άγιος Δημήτριος: Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στον Ασύρματο, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου


Μην υποτιμάτε την εκτροχιασμένη Δεξιά

του Θανάση Καρτερού


Ας το πω από την αρχή: Μην υποτιμάτε την εκτροχιασμένη Δεξιά. Γιατί κάθε φορά που οι δημοκρατικές πλειοψηφίες, της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης, έκαναν αυτό το λάθος, το πλήρωσε ο τόπος ακριβά.

Άλλοτε με αίμα, άλλοτε με πραξικοπήματα -εκλογικά και άλλα-, άλλοτε με βιασμό κανόνων και θεσμών, άλλοτε με τρίκυκλα και προβοκάτσιες. Πάντα με κάθε είδους αγριότητες, συντεταγμένη τρομοκρατία, δολοφονίες χαρακτήρων -και όχι μόνο.