Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Νέα ρύθμιση εξετάζει η κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενεργοποίηση νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, επανέλαβε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης,
Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΒΕΑ, ο κ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε ότι αναζητείται λύση για όσους ασφαλισμένους επιβαρύνονται υπέρμετρα από τις ασφαλιστικές εισφορές που τους επιβλήθηκαν με βάση το εισόδημά τους το 2015 και δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα.

Καλλιθέα: Αποκριάτικη ποδηλατοδρομία στην Πλατεία Δαβάκη, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11.00πμ



Προκαταρκτική έρευνα για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και μέσων ενημέρωσης από τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η κυρία Δημητρίου διαβίβασε στον αντεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, το τελικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την χρηματοδότηση των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με εντολή να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διακρίβωση της τέλεσης ή μη, αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων, και αν προκύψει κάτι το επιλήψιμο, να ασκήσει τα δέοντα (δηλαδή ποινικές διώξεις).

Νέα πρόκληση στο στάδιο Αργυρούπολης από τον ίδιο σεκιουριτά

Νέο σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε τη Δευτέρα στο Α΄Στάδιο Αργυρούπολης με πρωταγωνιστή υπάλληλο της εταιρείας Mega Group Security
στην οποία η διοίκηση του ΟΝΑΔΕΑ ανάθεσε τη φύλαξη της περίφημης πόρτας του Σταδίου που λειτουργεί με μαγνητική κάρτα.

Ο υπάλληλος της εταιρείας την ώρα που εξελισσόταν μαζική συνέλευση για το Άνοιγμα του Σταδίου την βιντεοσκοπούσε με το κινητό του, ενώ όταν έγινε αντιληπτός από τα μέλη της συνέλευσης αρνήθηκε να σβήσει το βίντεο και να δώσει τα στοιχεία του.

Μπουλούκια, τροβαδούροι και ρεμπέτες στους δρόμους & τις πλατείες της Καλλιθέας, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου



Δύο νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 15.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Στο πλαίσιο δύο νέο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ξεκινάει αύριο Πέμπτη, από τις 10 το πρωί, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.
 

Οι προσλήψεις των ανέργων θα γίνουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συνεταιρισμούς, σε Κοινωνικές Συναιτεριστικές Επιχειρήσεις, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά σε εργοδότες ιδιωτικού τομέα.

Ένα παρθένο δάσος της Ευρώπης υπό απειλή

Το δάσος της περιοχής Μπιαλοβιέζα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας είναι ένα από τα τελευταία παρθένα δάση της Ευρώπης.

Εδώ ζουν λύκοι, βίσονες,
ελάφια και λύγκες. Σήμερα το δάσος απειλείται. Κάποτε κυνηγούσαν εδώ ρώσοι τσάροι και πολωνοί πρίγκιπες. Σήμερα το δάσος της περιοχής Μπιαλοβιέζα χωρίζεται στα δύο από τα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας.

«Τα Ιερά Κειμήλια του Πόντου» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ

Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας: Κρέμου 123 & Φιλαρέτου

Την προστασία των ατόμων με αναπηρία από νέα μέτρα ζητά από τον πρωθυπουργό η ΕΣΑμεΑ

Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ζητά την επείγουσα προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από νέα μέτρα.

Παράλληλα, η συνομοσπονδία ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό, «κάτι που έχει συμφωνηθεί εδώ και λίγο καιρό και εκκρεμεί, ώστε να εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις και να παρουσιάσει τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης. Η ΕΣΑμεΑ εκπροσωπεί το πιο ευάλωτο πλέον του 10% της κοινωνίας, τους πολίτες με αναπηρίες και χρόνια πάθηση και τις οικογένειες τους».

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παραδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ.

Παρότι οι διαθέσιμες θέσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος έχουν εξαντληθεί, η εκδήλωση είναι σχεδιασμένη ώστε όλοι οι επισκέπτες να μπορούν να την παρακολουθήσουνι σε ποικίλα σημεία του ΚΠΙΣΝ.

«Παραμύθια γαϊτανάκια» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας: Ανδρομάχης 86Α

Πρωτόκολλο συνεργασίας Πάρκου Τρίτση - Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας

Σε ένα ολοκληρωμένο Πάρκο, υψηλών προδιαγραφών και σύνθετων δράσεων, φιλοδοξεί να εξελιχθεί το Πάρκο Τρίτση, ακολουθώντας τα βήματα διάσημων πάρκων που ήδη υπάρχουν στο εξωτερικό. 

Για τον λόγο αυτό, κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράφηκε χθες, με το οποίο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (πρόκειται για τα δυο ΑΕΙ που εκπροσωπούνται στον Φορέα Διαχείρισης), Ελληνική Βοτανική Εταιρεία και Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης ενώνουν τις δυνάμεις τους και το ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η διαδικτυακή πύλη για ξένους φοιτητές κάνει θραύση

Ξεκίνησε από δυο καθηγητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με μοναδική τους βοήθεια μια ομάδα εθελοντών φοιτητών.

Και σήμερα, η διαδικτυακή πύλη Study in Greece έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους βασικούς πυλώνες εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων.

Ανδρέας Μανθόπουλος & Third Person στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας: Κρέμου 123 & Φιλαρέτου

Καλλιθέα: Κούλουμα 2017 στον πρώην Ιππόδρομο, τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου από τις 11.00πμ έως τις 3.00μμ

Γλέντι με λαϊκά, παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια με το Γιώργο Γερολυμάτο, τη Στέλλα Κονιτοπούλου & το συγκρότημά τους έχουν τα Κούλουμα στην Καλλιθέα.
 

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πάρκο Αθλητισμού & Αναψυχής (πρώην Ιππόδρομος) τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου από τις 11.00πμ έως τις 3.00μμ.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε στον Σύλλογο Κρητών Παλαιού Φαλήρου

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου έγιναν οι εκλογές στο Σύλλογο Κρητών Παλαιού Φαλήρου για την ανάδειξη νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Παραθέτουμε τα αποτελέσματα και τον
αριθμό ψήφων των εκλεγέντων με ευχές για καλή επιτυχία στα καθήκοντα του νέου Δ.Σ.:

Σύλληψη λαθροκυνηγών στο Ζαγόρι - Σκότωσαν «αντιλόπες των ελληνικών βουνών»

Στόχος λαθροκυνηγών έγινε ένα κοπάδι αγριόγιδων, στο ανατολικό Ζαγόρι, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους θηροφύλακες της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και συνελήφθησαν.

Οι θηροφύλακες, χθες το πρωί, περιπολούσαν κοντά στο Τσεπέλοβο, όταν άκουσαν πυροβολισμούς και αντιλήφθησαν ύποπτες κινήσεις.

Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού: Σκέψεις για έναν άλλο δρόμο...

Αν υπήρχε μια ενιαία στάση σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το σίγουρο είναι ότι η ευρύτερη περιοχή θα είχε πολλά
οφέλη!

Θα υπήρχε για παράδειγμα πίεση για ενιαίο χώρο για τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων αρκετών Δήμων (κάτι που και η Περιφέρεια Αττικής διεκδικεί και υποστηρίζει).

Θα έπρεπε να ντρέπεστε κ. Βαλασόπουλε!!!... Με ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ηλιούπολης

Για παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και για εξαπάτηση των εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών κάνει λόγο η δημοτική κίνηση "Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη" αναφερόμενη στους χειρισμούς του κ. Βαλασόπουλου για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ηλιούπολης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μία εβδομάδα πριν την πρώτη συνεδρίαση του εν λόγω Συμβουλίου, ο Δήμος Ηλιούπολης κυκλοφόρησε πρόσκληση της εκδήλωσης στην οποία αναφέρεται ότι θα παρευρεθεί ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Το ματσάκι γυρίζει...

Ήταν καλή η απόφαση του Eurogroup; Μένει να αποδειχθεί σε όσα συμπεριληφθούν στις προτάσεις των τεχνικών κλιμακίων που επιστρέφουν την ερχόμενη εβδομάδα
στην Αθήνα.

Αν, για παράδειγμα, η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων και η αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων ισοσταθμιστούν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ σε τρόφιμα, ενέργεια κι εστίαση, καθώς κι από το πρόγραμμα τριών δισ. ευρώ για 100.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο ενάμισι χρόνο και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη ουσιαστικώς νίκη κατά τής άγριας λιτότητας.