Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Θα έπρεπε να ντρέπεστε κ. Βαλασόπουλε!!!... Με ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ηλιούπολης

Για παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και για εξαπάτηση των εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών κάνει λόγο η δημοτική κίνηση "Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη" αναφερόμενη στους χειρισμούς του κ. Βαλασόπουλου για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ηλιούπολης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μία εβδομάδα πριν την πρώτη συνεδρίαση του εν λόγω Συμβουλίου, ο Δήμος Ηλιούπολης κυκλοφόρησε πρόσκληση της εκδήλωσης στην οποία αναφέρεται ότι θα παρευρεθεί ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου 2017, η Δημοτική αρχή Βαλασόπουλου, εισηγήθηκε την «ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης».

Ο εισηγητής διαβεβαίωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι “πρόκειται για ένα θεσμό καθαρά εκπαιδευτικό” που θα πραγματοποιηθεί με συνεργασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών τριών Γυμνασίων της πόλης μας και “δεν θα έχει σχέση με οτιδήποτε το κομματικό και ιδεολογικό”, ενώ ό ίδιος ο κ. Δήμαρχος είπε ότι “εμείς θεωρούμε πως η αυτόνομη εκπαιδευτική κοινότητα, μπορεί να διαμορφώσει κατάλληλες συνθήκες για την Συμμετοχική Δημοκρατία στην Ηλιούπολη”.

Μετά από την διαλογική συζήτηση μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων και την παράθεση απόψεων, θέσεων και διαφωνιών, η ίδρυση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική μας Κίνηση (χωρίς φυσικά να τρέφει αυταπάτες σχετικά με την συμβολή αυτού του είδους δράσεων στην Συμμετοχική Δημοκρατία), υπερψήφισε με το σκεπτικό ότι δεν θα έπρεπε να στερήσουμε από τα παιδιά τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την εργασία πάνω στην οποία είχαν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται.

Σχεδόν όμως ένα μήνα αργότερα και μία εβδομάδα πριν την πρώτη συνεδρίαση του εν λόγω Συμβουλίου (22.2.2017), ο Δήμος Ηλιούπολης κυκλοφόρησε πρόσκληση της εκδήλωσης στην οποία ως εκ …θαύματος αναφέρεται παρουσία στην τελευταία σειρά, ως εξής:

«Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί
ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης»
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά (και προφανώς ούτε η τελευταία) που η διοίκηση Βαλασόπουλου ψεύδεται και παραπλανεί το Δημοτικό Συμβούλιο άλλα λέγοντας και άλλα πράττοντας, σε επίδειξη του γνωστού πολιτικού “ψευτοτσαμπουκά” που εν αφθονία, διαθέτει.

Το πλέον εξοργιστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι, πως δεν διστάζει να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ανερυθρίαστα εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, επιλέγοντας (χωρίς καμία ενημέρωση) να απαξιώσει την προσπάθειά τους καπελώνοντάς την, με την παρουσία εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Ευρωβουλή.

Πολύ ωραίο και διδακτικό μάθημα προτίθεστε να δώσετε κ. Δήμαρχε στα παιδιά για την “ακομμάτιστη και αυτόνομη ένταξη της Νεολαίας στην Συμμετοχική Δημοκρατία”.

Θα έπρεπε λοιπόν, να ντρέπεστε κ. Βαλασόπουλε!!!


Γραφείο Τύπου
“Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου