Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ανασχηματισμοί σε κυβέρνηση & ΣΥΡΙΖΑ, αυξήσεις σε μισθούς, Ραγκούσης καρφώνει Φώφη, Μακεδονικό & Φεστιβάλ Γλυφάδας



Με πολλαπλά μηνύματα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο Σκουρλέτης στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσεχώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Δημ. Παπαδημούλης: Όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών - video

Σε συζήτηση ανταλλαγής απόψεων που διεξήχθη την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών
της FYROM, Νίκολα Ντιμιτρόφ, οι ομιλητές εκ μέρους όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών ομάδων του ΕΚ, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΛΚ -όπου ανήκουν η ΝΔ και το VMRO, τα οποία αντιτίθενται στη Συμφωνία- εκφράστηκαν θερμά υπέρ της πρόσφατης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις ΕΕ-FYROM, απευθυνόμενος στον Νίκολα Ντιμιτρόφ, είπε τα εξής:

Γ. Ραγκούσης: «Θετικό το σήμα που έστειλε ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό» (ηχητικό)

Η Φώφη Γεννηματά τα έχει δώσει όλα και είναι πλήρως εξαρτημένη από τον «όμιλο» Μαρινάκη-Μητσοτάκη, μέχρι και πρόωρες εκλογές ζήτησε αιφνιδιαστικά αμέσως μετά την σύγκρουση Μαξίμου-Μαρινάκη, πρέπει πια να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθεί, είπε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Έκανε λόγο για τάγμα δολοφονίας χαρακτήρων που έχει ως κέντρο τον συγκεκριμένο οικονομικό και πολιτικό «όμιλο» και στοχοποίησε τον ίδιο και άλλους που επιδιώκουν την συγκρότηση προοδευτικού πολιτικού μετώπου και με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο είναι θετικό το σήμα που έστειλε ο ανασχηματισμός.

Πάνος Σκουρλέτης: Η διεύρυνση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει τις αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας

"Επιλέχθηκε να γίνουν κάποια συγκεκριμένα ανοίγματα τα οποία δείχνουν όχι προφανώς έναν συνολικό αναπροσανατολισμό αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώνουν κάτι
το οποίο ούτως ή άλλως συμβαίνει αθόρυβα στο επίπεδο της κοινωνίας", επισήμανε για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε στην κριτική που ασκείται για τη διεύρυνση με τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε: