Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Συνάντηση Ρένας Δούρου με Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ για το Προσφυγικό (video)

Το θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού σε σχέση κυρίως με τη δράση της Περιφέρειας Αττικής, συζήτησε την Τρίτη στο Στρασβούργο, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.

Κατά τη συνάντηση, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε τον επείγοντα χαρακτήρα της διαχείρισης μιας κρίσης που ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει ως τη "χειρότερη προσφυγική κρίση από το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου" και ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της Κομισιόν για τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, όπως η ίδρυση του πρώτου Κέντρου Logistics στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον πρόεδρο Γιουνκέρ προκειμένου "οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, να καταστούν παράγοντες - κλειδιά για την οικοδόμηση μας κοινής, συλλογικής λύσης μέσα από μια συνεκτική και ισορροπημένη ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική".



η Αυγή

"Το άγχος των εξετάσεων και η στήριξη της οικογένειας στις επαγγελματικές επιλογές των εφήβων", τη Δευτέρα 18 Απριλίου


«Παρακαλάμε το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης να πάρει τα σκουπίδια»

Ο Πειραιάς πάει Ελληνικό και η προσφορά αλληλεγγύης μεγαλώνει μέσα από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία.

Η συλλογικότητα που χρησιμοποιεί την αποθήκη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού συνεχίζει το τεράστιο έργο της με τους εθελοντές να δείχνουν στην πράξη τι θα πει ανθρωπιά.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή, με τις εκκλήσεις προς το δήμο μας να μην εισακούγονται. Το βουνό των σκουπιδιών, η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς στον εξωτερικό χώρο της αποθήκης.

Μάθε να φτιάχνεις και να στολίζεις λαμπάδες στο '"Classic Nouveau coffee and wine" στην Νέα Σμύρνη


Πανελλαδική συνάντηση Αλληλέγγυας Οικονομίας στο Μουζάκι της Καρσίτσας

Η πρώτη πανελλαδική συνάντηση Αλληλέγγυας Οικονομίας και Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών θα πραγματοποιηθεί στο Μουζάκι της Καρδίτσας από 5 έως 8 Μαΐου.

Βασικός στόχος της συνάντησης είναι η διατύπωση προτάσεων και η συνδιαμόρφωση δράσεων όσων μοιράζονται το κοινό όραμα της οικοδόμησης μιας κοινωνίας της συμμετοχής όλων για το κοινό καλό και την οικολογική ευημερία.

«Αντιλαμβανόμενοι την ποικιλία των κινημάτων και των πρωτοβουλιών που ήδη εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας να δικτυωθούν και να αποκτήσουν ορατότητα, καλούμε ιδιαίτερα τα εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας στην Ελλάδα ώστε να συμπράξουμε μαζί, οικοδομώντας αυτή τη νέα κοινωνική οικονομία», τονίζουν οι διοργανωτές, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 19 Απριλίου.

Δείτε εδώ το σκεπτικό, το πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή

efsyn

Διαβάστε:

Προσχολική ηλικία στον ΑΟΝΣ ''Ο Μίλων''. Παιχνίδι και άσκηση για μικρούς Μιλωνίτες (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Στις εγκαταστάσεις του Μίλωνα, στην Αδαμαντίου Κοραή και Μεγάλου Βασιλείου στη Νέα Σμύρνη, ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Σμύρνης έχει δημιουργήσει
εδώ και αρκετό καιρό τμήματα φυσικής αγωγής προσχολικής ηλικίας.

Η ανάγκη των τμημάτων αυτών διαπιστώθηκε ως κενό στην εκγύμναση αγοριών και κοριτσιών προσχολικής ηλικίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Τζανανδρέα, υπεύθυνο και προπονητή των τμημάτων.

Μιλώντας στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr, ενημέρωσε για τις ηλικίες των παιδιών στα οποία απευθύνονται τα τμήματα, τις δραστηριότητες τους και πρόσθεσε πως, πέραν της φυσικής εκγύμνασης και της προετοιμασίας για τις ακαδημίες της ομάδας, οι μελλοντικοί αθλητές πετυχαίνουν την κοινωνικοποίηση από πολύ μικρή ηλικία.

Η Ειρήνη Τσότσου, βοηθός προπονητή των τμημάτων και παίκτρια βόλλεϋ του Μίλωνα, μίλησε αναλυτικότερα για τα τμήματα, τις δραστηριότητες και τις δυσκολίες τους.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν αρκετοί μικροί αθλητές και αθλήτριες που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στα τμήματα φυσικής αγωγής προσχολικής ηλικίας του ΑΟΝΣ ο Μίλων.


Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑΟΝΣ ο Μίλων
Αδαμάντιου Κοραή και Μεγάλου Βασιλείου, 17122, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9353700
Email: info@aonsmilon.gr

Καλλιθέα: Το "Kallithea Run 2016", αύριο Κυριακή 17 Απριλίου από τις 8.30πμ


Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPUR από τον δήμο Νέας Σμύρνης (video)

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από το δήμο Νέας Σμύρνης και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα εξωτερικών κονδυλίων και ΕΣΠΑ Αλέξανδρο Ζαβό με θέμα:

«Έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SPUR Towards a New Spur For EU Democracy Building Learn And Engagement».

Σκοπός του προγράμματος είναι να αναδειχθεί η κοινωνική και διαπολιτισμική δράση και ο εθελοντισμός, μέσα από την ενίσχυση υφιστάμενων δομών αλλά και από τη δημιουργία νέων.

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταβιβάστηκε η ανάπλαση του φαληρικού όρμου

Την ελπίδα ότι θα «αναστηθεί» η υπόθεση της ανάπλασης του φαληρικού όρμου δημιουργεί η μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την
υλοποίηση του έργου στην Περιφέρεια Αττικής.

Με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Τουρισμού, το σύνολο των μελετών που έχουν ήδη εκπονηθεί (με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου), αλλά και η αρμοδιότητα για τη δημοπράτηση των έργων μεταβιβάζεται πλέον στην Περιφέρεια, ενώ το υπουργείο Υποδομών διατηρεί μόνο εποπτικό ρόλο.

Το έργο πάντως είναι ώριμο μελετητικά, καθώς έχουν παραδοθεί ακόμα και τα τεύχη δημοπράτησης.

Τη μάνα μου, ρε;

του Θανάση Καρτερού

Μόλις ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, οι καλοί άνθρωποι της προπαγάνδας έσπευσαν να τον βαφτίσουν μαυροπουκαμισά, δήμαρχο μαύρων ταμείων και άλλα τέτοια ωραία.

Ύστερα, ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προήχθη δημοσίως σε σκύλο από ευαίσθητο εκπρόσωπο της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Συμπληρωματικά, τον έσβησαν και ως επιστήμονα, επειδή είπε τον ιό HIV χιβ.

Μετά το πρόσφατο ξέσπασμά του, το Ποτάμι τον χαρακτήρισε ψευτόμαγκα, ο Άδωνις απαίτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, τα ευαγή κανάλια τρόμαξαν, το πανελλήνιο ανατρίχιασε:

Η μισανθρωπία έγινε ”Καθημερινή”

του Χάρη Ζάβαλου

«Κατσαρίδες» και «αρουραίους» αποκαλούσαν οι Ναζί τους Εβραίους.

“Μοιάζουν με ζώα. Οι Τούτσι είναι ανθρωποφάγες κατσαρίδες διψασμένες για αίμα. Οι Τούτσι πάντα ήταν κακοί. Πρέπει να
πάρετε ξύλα, όπλα, γκλοπ και μασέτες και να προστατέψετε την χώρα μας από αυτούς. Η μόνη θεραπεία είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός τους. Σκοτώστε τους όλους. Καθαρίστε τους. Τα νεκροταφεία είναι άδεια ακόμα. Ποιος θα κάνει την καλή δουλειά και θα μας βοηθήσει να τα γεμίσουμε με Τούτσι;”.

Αυτές οι φράσεις ακούγονταν στα ραδιόφωνα της Ρουάντα μαζί με διευθύνσεις όπου έμεναν Τούτσι. Καθαρές εντολές εκτέλεσης από την φυλή των Χούτου.

Ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου, την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 6.45μμ


Ο Μπέρνι Σάντερς έχει ήδη νικήσει

του Γιώργου Τσιρίδη *

Γιατί μας ενδιαφέρει τόσο μια υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος;

Τι πρόκειται να αλλάξει στις πολιτικές της υπερδύναμης σε περίπτωση εκλογής του Bernie Sanders στο ύπατο αξίωμα;

Ένα είναι βέβαιο: Η κεντρική πολιτική σκηνή των Η.Π.Α δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Ο γερουσιαστής του Βερμόντ μετέτρεψε μια προαποφασισμένη εκλογική αναμέτρηση σε αμφίρροπο πολιτικό αγώνα, καταρρίπτοντας όλα τα προγνωστικά και επιβάλλοντας μια εξόχως ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση, τόσο απαραίτητη στη σημερινή συγκυρία.

Η ιστορική επίσκεψη των εκκλησιαστικών ηγετών στη Λέσβο (video) @ Η έκκληση στη διεθνή κοινότητα από τη Μόρια

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί με θάρρος στη αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, «της τραγωδίας της αναγκαστικής
μετανάστευσης και της μετατόπισης, αλλά και των βαθυτέρων αιτίων της κατάστασης αυτής», μέσω διπλωματικών, πολιτικών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, και μέσα από συλλογικές προσπάθειες, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ευρώπη απευθύνουν με κοινή τους δήλωση μέσα από το κέντρο καταγραφής και διαμονής μεταναστών και προσφύγων το γνωστό και σαν χοτ σποτ της Μόριας, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή: