Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέρριψε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ελληνικό

Απορριπτική ήταν η εισήγηση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του κατατεθειμένου Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του «Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά», στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σταθερή στην γραμμή προγενέστερου ψηφίσματός του (16/6/2016).

Στην εισήγηση αναγνωρίζονται κάποιες βελτιώσεις επί του αρχικού σχεδίου, οι οποίες «δεν συνάδουν στο ελάχιστο με την έννοια της ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης και ανάπλασης της περιοχής».

«Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη ανεβάζει το Θεατρικό Εργασήρι του Δήμου Αγίου Δημητρίου



Σε πλήρη εφαρμογή η Ηλεκτρονική Διαχείριση και Διακίνηση Εγγράφων & Ψηφιακών Υπογραφών στο Δήμο Αγίου Δημητρίου


Από το τέλος Νοεμβρίου 2017, έχει τεθεί σε εφαρμογή και λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία, στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, το νέο σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης
και Διακίνησης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών, σηματοδοτώντας μια μεγάλη ψηφιακή αλλαγή στη λειτουργία του.

Πρόκειται για ένα πλήρως διαδικτυακό σύστημα για την κεντρική διαχείριση και διακίνηση των εγγράφων, προσαρμοσμένο με σύγχρονο τρόπο στις ανάγκες λειτουργίας ενός δημόσιου φορέα και βελτιστοποιημένο ως προς τη χρήση ψηφιακών υπογραφών και ως προς τη διακίνηση ηλεκτρονικών εγγράφων, σύμφωνα με το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου η πίτα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού "Το Ζάλογγο"



Το πρόγραμμα προβολών του Φεβρουαρίου 2018 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Το πρόγραμμα προβολών κινηματογράφου για τον Φεβρουάριο έδωσε στη δημοσιότητα ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» που βρίσκεται στο Ελληνικό, Καλλιπόλεως 33 (200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό) και λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προβολές της Κυριακής θα γίνονται στις 8.00μμ, ενώ της Τρίτης στις 8.30μμ και η
είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

O Xρήστος Ρίσβας Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 4ου Λυκείου Νέας Σμύρνης στην εκπομπή "Λάσπη" (video)

Στην εκπομπή "Λάσπη" της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου στο Nstvlive φιλοξενούμενος ήταν ο Χρήστος Ρίσβας, με τον οποίο έγινε συζήτηση για την Παιδεία
και τα προβλήματά της στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Ο Χρήστος Ρίσβας είναι Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Νέας Σμύρνης και στέλεχος της δημοτικής κίνησης "Στροφή Νέας Σμύρνης".