Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Όλοι & όλες στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 7.30μμ


Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του.

Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Ξέγνοιαστο καλοκαιράκι...


ARKAS -The Original Page 14.06.2015

Λαοκράτης Βάσσης: «Υποτέλεια ή εθνική αξιοπρέπεια; Ας διαλέξουμε» - μια παλιά, αλλά επίκαιρη συνέντευξη

«Σε οριακές στιγμές της ιστορίας των λαών, τα εθνικά προτάγματα είναι αυτόχρημα και αριστερά προτάγματα, με δεδομένη πάντοτε την αυτονόητη παραδοχή πως δεν υπάρχει ο τόπος για την Αριστερά, αλλά η Αριστερά για τον τόπο»


Ο φιλόλογος-συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, με μακρά διαδρομή και δράση στην Αριστερά, μιλάει στην «Κ.Ε.» για την κοινωνική σύγχυση, τη διαχρονική αξία του πολιτισμού μας, τους κινδύνους για τη συλλογική μας ταυτότητα ως έθνους, τη ΣΥΡΙΖΑϊκή Αριστερά και την πολιτική παρακαταθήκη του Γληνού της ΕΑΜικής Ελλάδας, που έλεγε πως «όταν τα προβλήματα είναι εθνικά, και οι λύσεις είναι εθνικές».

«Εδώ που φτάσαμε, οι επιλογές μας είναι δύο: ή διαχειριζόμαστε την τροϊκανή μας μοίρα και υποτέλεια ή αποφασίζουμε να αποκαταστήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια με όποιο κόστος, όπως έχουμε χρέος να κάνουμε», τονίζει παράλληλα ο κ. Βάσσης στην «Κ.Ε.» της 8 Δεκεμβρίου 2013.

Μαζεύονται τα ασυμμάζευτα κ. Κωνσταντάτε;


Τρέχει και δεν φτάνει η διοίκηση Κωνσταντάτου καθώς σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής
απασχόλησης.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κωνσταντάτος επέμενε ότι τα παιδιά του προγράμματος δεν θα ξεπεράσουν τα 700, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση λάσπης εναντίον του Χρήστου Κορτζίδη ότι δήθεν έπαιρνε παιδιά απ’ όλους τους γειτονικούς δήμους, και έτσι υπέγραψε σύμβαση με ιδιώτη για 700-780 μόνο παιδιά.


Έλα όμως που η πραγματικότητα τον διέψευσε πανηγυρικά! Οι αιτήσεις έφτασαν τις 1300 δημοτών και κατοίκων, χωρίς καν τα 5χρονα που μέχρι πέρσι συμμετείχαν.



Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν φτάνουν και τώρα ο δήμαρχος προκειμένου να εξυπηρετήσει το σύνολο των παιδιών σκέφτεται να χρησιμοποιήσει και άλλους εργαζόμενους του δήμου αλλά και εθελοντές, παρόλο που πριν ένα μήνα είχε καταφερθεί εναντίον του εθελοντισμού για την κάλυψη αναγκών σ’ ένα τέτοιο απαιτητικό πρόγραμμα. Άλλωστε εκτός από γυμναστές το πρόγραμμα για να λειτουργήσει χρειάζεται και παραπάνω παιδαγωγούς, εικαστικούς, μουσικούς κλπ.

Πού άραγε θα βρεθούν για να εξυπηρετηθούν και τα 1300 παιδιά;

Πηγή: www.sinergasia.gr

Παχυλές ενισχύσεις στα αθλητικά σωματεία των 3Β (πίνακας)

Τις επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ψήφισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο των τριών πόλεων.

Συνολικά, ο δήμος θα διαθέσει το 2015 το ποσό των 227.000 ευρώ, χρηματοδοτώντας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αποκλειστικά δράσεις των σωματείων και όχι λειτουργικά τους έξοδα.

Σημειωτέον, ότι μέχρι φέτος, το σχετικό κονδύλι του Δήμου μοιραζόταν και στους εξωραϊστικούς και εν γένει πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, όμως απόφαση Κωνσταντέλλου ήταν να κοπεί η εν λόγω απευθείας επιχορήγηση δράσεων των συλλόγων αυτών.

Με θέληση και πάθος η Καλλιθέα "πάτησε" τον Αχαρναικό και κατάφερε να παραμείνει στην Β Εθνική


Έμεινε με το… σπαθί της η Καλλιθέα. Σε ένα επεισοδιακό ματς στο Μενίδι, που διακόπηκε για 27 λεπτά, η ομάδα του Ελ Πάσο κέρδισε 0-2 τον Αχαρναϊκό και σώθηκε (4 δοκάρια είχε η Καλλιθέα).

Την παραμονή της στη Β’ Εθνική πανηγυρίζει η Καλλιθέα, που την Κυριακή (14/6) πέρασε νικηφόρα από το Μενίδι επικρατώντας με 0-2 του Αχαρναϊκού για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ του 1ου ομίλου.

Το ματς ήταν επεισοδιακό και χρειάστηκε να διακοπεί για 27 λεπτά εξαιτίας επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Αυτός κοιτούσε τις τουαλέτες...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 14.06.2015

Χωρίς πρόταση για την ανακύκλωση ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την ίδια ώρα που δήμοι της Αττικής προχωρούν σε τοπικά σχέδια για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εξακολουθεί να... «ψάχνεται», δεν έχει πρόταση για ένα μείζον θέμα για την πόλη και τους κατοίκους της και... «πετάει την μπάλα στην εξέδρα».

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (10/06) η διοίκηση του δήμου απέφυγε και πάλι να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο θέμα του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων και στην πρόταση της Περιφέρειας Αττικής για συλλογή στην πηγή και στη δημιουργία χώρου σε έκταση του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού.

Τολμούν και «ανακυκλώνουν στην πηγή» 4 Δήμοι της Αττικής


Στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, 4 δήμοι της  Αττικής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, προχωρούν το σχέδιο δράσης
με τίτλο «Ανακυκλώνουμε στην πηγή».

Στις 9 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Φιλαδέλφειας κοινή σύσκεψη των Δημάρχων Νίκου Μπάμπαλου, Μιλτιάδη Καρπέτα, Ηρακλή Γκότση και Άρη Βασιλόπουλου, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων καθαριότητας, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων και των 4 Δήμων.

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά, όσο τις χτυπάς τόσο βαθύτερα μπαίνουν


Όταν μια παράταξη σαν την Ενωμένη Πόλη φτάνει στο σημείο μέσω φιλικής της ιστοσελίδας να χρησιμοποιεί λόγια πότε του Λένιν και πότε του Βάρναλη, γίνεται κατανοητός σ όλους ο καιροσκοπισμός και η κουτοπόνηρη ταχτική της.

Ας το σκέφτονται δυο φορές περισσότερο, όταν θα αναφέρονται σε ιστορικά πρόσωπα τα οποία με την τότε πολιτική τους στάση, πρέσβευαν και πρεσβεύουν ιδέες ακριβώς αντίθετες απ’ αυτές της Ενωμένης Πόλης.


Σ’ ένα νέο συκοφαντικό άρθρο σε φιλικά προσκείμενο site της Ενωμένης Πόλης παρουσιάζεται ψευδώς και διαστρεβλωμένη για πολλοστή φορά η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου, Χρήστου Κορτζίδη, σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στον Άγιο Δημήτριο, την Παρασκευή 19 Ιουνίου

Το 2015, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής συμπίπτουν με τα 20 χρόνια από την υπογραφή της χάρτας της Βουδαπέστης, η οποία δημιούργησε το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Συμπίπτουν όμως επίσης με τα 30 χρόνια του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που ξεκίνησε από την Αθήνα το 1985, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη .

Ο φετινός σχεδιασμός εμπνεύστηκε από το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και τους τόσο επίκαιρους λόγους που γέννησαν το θεσμό των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, όταν ήδη το 1983 είχε αναφέρει ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ψυχή» και όπως είχε τόνισε η ίδια, «μόνο ο πολιτισμός μπορεί να τη προσφέρει».

Οι φετινές πανελλαδικές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2015 τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

"Το Χρέος"...


Ο Γιάννης Καλαϊτζής στην Εφημερίδα των Συντακτών

Δυο βραδιές Jazz στην πλατεία Νέας Σμύρνης, 19 & 20 Ιουνίου

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει δυο βραδιές Jazz, στις 19 και 20 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός επέλεξε μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες εκπροσώπους της Jazz μουσικής, με διεθνή φήμη και απήχηση, για δύο ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει σε μια γιορτή μουσικής.

Με πληρωμή το καλοκαιρινό camp για τα παιδιά του Π. Φαλήρου

Με πληρωμή θα είναι το πρόγραμμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από πεντέμισι έως δώδεκα ετών που διαρκέσει από 22 Ιουνίου μέχρι 31 Ιουλίου (Δευτέρα - Παρασκευή, από 07.00πμ-4.00μμ).

Η συμμετοχή για οικογένειες με 1 παιδί ορίζεται στα 50 ευρώ, για οικογένειες με 2 παιδιά στα 87,50 ευρώ & για οικογένειες με 3 παιδιά στα 132,50 ευρώ.

Το ποσό συμμετοχής θα καταβάλλεται με την κατάθεση της αίτησης και κατοχυρώνει την εγγραφή.


Μοσχάτο-Ταύρος: 8ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Ο Νίκος Πλουμπίδης για τον Αρη Βελουχιώτη

Παραθέτουμε το σημείωμα για τον Άρη στα εβδομηντάχρονα του θανάτου του.


Ένα από τα σημειώματα της φυλακής του Ν. Πλουμπίδη1 είναι αφιερωμένο στον Άρη Βελουχιώτη. Ένα ακόμα σημείωμα στον Δημήτρη (Μήτσο) Παπαγιάννη, επίσης σύντροφό του, που βρέθηκε στο περιθώριο του κόμματος μετά την δίκη του Ν. Μπελογιάννη.

Τα σημειώματα αυτά γράφονται την άνοιξη του 1954, λίγο πριν την εκτέλεση του Ν. Πλουμπίδη, όταν βρίσκεται και ο ίδιος στο κομματικό περιθώριο.

Δεν συγχωνεύονται τα δύο ΙΑΚ (ΠΙΚΠΑ) Ελληνικού και Αργυρούπολης

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου αντιπροσωπεία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης αποτελούμενη από τους Χρήστο Κορτζίδη,Τότα Κωνσταντινίδου και Γιάννη Μαραγκό, συναντήθηκε με τον διοικητή της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής κ. Άγγελο Παπαδόπουλο και συζήτησαν για το θέμα
των ΙΑΚ (ΠΙΚΠΑ).

Ο κ.Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της παράταξης ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για συγχώνευση των δύο ΙΑΚ και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στελεχώσει με παιδίατρο το ΙΑΚ της Αργυρούπολης στο άμεσο μέλλον.

Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος διοικητής της Δ.Υ.ΠΕ προωθούσε τη συγχώνευση των δύο ΙΑΚ Αργυρούπολης και Ελληνικού με το Κέντρο Μητέρας και Παιδιού και τη μεταφορά τους στο κτήριο του δήμου επί της Σπετσών.

Μέχρι τότε τα δύο ιατρεία θα εξυπηρετούνται από την παιδίατρο κα Θέμελη.

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Εξακολουθώ να τα βλέπω "μαύρα"...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Διπλό χτύπημα στη διαπλοκή: Σχεδόν έτοιμο το ν/σ για τηλεοπτικές άδειες, την Τετάρτη το πρώτο πόρισμα για το χρέος

«Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς απομένουν μερικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

Ο ίδιος τονίζει ότι μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί «ακόμη μία δομική μεταρρύθμιση στο πεδίο των ΜΜΕ, ώστε να διασφαλιστούν τα επικοινωνιακά δικαιώματα των πολιτών και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής».

«Το καθεστώς της ιδιότυπης νομιμοφάνειας των τηλεοπτικών σταθμών πλησιάζει στο τέλος του», σημειώνει, ενώ προαναγγέλλει και την επεξεργασία ρύθμισης που θα διέπει τη λειτουργία των ψηφιακών ΜΜΕ, καθώς και τη δημιουργία μητρώου online media, στο οποίο οι ιδιοκτήτες που θα εγγράφονται θα απολαμβάνουν παροχές, όπως τη δυνατότητα συμμετοχής τους στην κρατική διαφήμιση.

Οι FT εκπλήσσουν: «Αλέξη θα κερδίσεις αν δεν υποχωρήσεις στους δανειστές» (διαβάστε το άρθρο-σοκ για Μέρκελ)

Εκπλήσσουν οι «Financial Times», οι οποίοι καλούν στην ουσία τον Αλέξη Τσίπρα να μην υποχωρήσει στις αξιώσεις των πιστωτών. Η βρετανική εφημερίδα
αναλύει με στοιχεία γιατί δεν πρόκειται να χάσει τίποτα η Ελλάδα αν πει «όχι» κηρύσσοντας πτώχευση, ακόμα και αν υπάρξει Grexit.

Ο συντάκτης του άρθρου στους» FT» Wolfgang Münchau εξηγεί αναλυτικά τα δεδομένα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία και στην περίπτωση του «ναι» και στην περίπτωση του «όχι» και καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν έχει να χάσει τίποτα, ενώ Γερμανία και Γαλλία μόνο, θα χάσουν 160 δισ. ευρώ σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Αυτό είναι το άρθρο των «FT»:

Μετράνε λάθος την κατάσταση

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Η μόνη περίπτωση να παραμερίσουν οι δανειστές τις αντιθέσεις τους και τη βαθιά πολιτική τους αντιπάθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτά που ζητούν δεν γίνονται με τίποτα και να θεωρήσουν ότι το δυνητικό κόστος της ρήξης είναι μεγαλύτερο από το καθαρά πολιτικό κόστος του συμβιβασμού με μια κυβέρνηση της Αριστεράς και κατά της λιτότητας.

Αλλιώς, αν κρίνουν ότι θα μαδήσουν την κυβέρνηση με μια υποχώρηση σε κάθε συνάντηση μέχρι να συνθηκολογήσει, αυτό ακριβώς θα κάνουν.

Συνεπώς πρέπει να είναι σαφές πως υπάρχουν όρια. Φαίνεται ότι οι δανειστές είχαν υποτιμήσει τα μηνύματα που έστειλε η Αθήνα αθετώντας δύο δόσεις προς το ΔΝΤ.

Κ. Ήσυχος: Αρνούμαστε νέο μνημόνιο - Τα διεθνή «ανοίγματα» είναι διαπραγματευτικό όπλο


«Στο τραπέζι έχουμε και σχέδιο ρήξης, οι δανειστές το ξέρουν» τόνισε, μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο, ο αναπληρωτής

υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Ο κ. Ήσυχος αναφέρθηκε τόσο στο «δια ταύτα» των συναντήσεων που είχε προσφάτως ο πρωθυπουργός με ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής, όσο και στο επικείμενο ταξίδι της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Πετρούπολη, όπου θα διεξαχθεί το Οικονομικό Φόρουμ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στη Λατινική Αμερική παρατηρείται μεγάλη συμπάθεια προς την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ, μια συμπάθεια που -όπως είπε- μπορεί να οδηγήσει και σε επωφελείς οικονομικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Το μόνο που άφησαν αφορολόγητο...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στους δανειστές μέσω της «Εφ.Συν.»

Με αποκλειστική δήλωσή του στην «Εφ.Συν.», μετά την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας χθες από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθιστά απολύτως σαφές αυτό που νωρίτερα είχε διοχετευθεί στα ΜΜΕ ως αποστροφή του προς μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ότι η κυβέρνησή του είναι μεν διατεθειμένη να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις ούτως ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

Δεν είναι όμως διατεθειμένη να «ρίξει» ακόμη πιο χαμηλά τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, με την περικοπή συντάξεων, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν συρρικνωθεί δραματικά την τελευταία πενταετία.

Μεγάλη συμμετοχή στη μάχη για το Πάρκο Τρίτση!


Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, πάνω από 450 κάτοικοι της Δ. Αττικής συμμετείχαν χθες στον καθαρισμό του Πάρκου Τρίτση. Παρόντα στελέχη

της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές που «στρώθηκαν στη δουλειά» - κι αυτοί…

Κόσμος πολύς, κόσμος έτοιμος για δουλειά -καθώς και για τη συνέχεια του διεκδικητικού αυτού αγώνα- έσπευσε στο ανεκτίμητο, αλλά εγκαταλελειμμένο Πάρκο των χιλίων στρεμμάτων. Η προσέλευση άρχισε λίγο πριν από τις 10 πμ.

Ο καθαρισμός ήταν «διπλός». Ο χώρος έπρεπε να απαλλαγεί από τα σκουπίδια (αυτό το ανέλαβαν οι εθελοντές), αλλά και από τα πανύψηλα χόρτα που εγκυμονούσαν μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς. Για τη δεύτερη αποστολή χρειάζονταν και ειδικά μηχανήματα και, ευτυχώς, υπήρξαν.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες (συνεχής ενημέρωση μέσω του left.gr)

Οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας - "Παραμένει σημαντική διάσταση απόψεων", ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Συνάντησε όμως αδιάλλακτη στάση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Το γέλιο της Δευτέρας φτιάχνει την εβδομάδα μας...

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

ARKAS -The Original Page 14.06.2015