Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Άγρια μαφιόζικη επίθεση κατά 25χρονου έξω από μπαρ της Βάρης!

Μια απίστευτης αγριότητας επίθεση κατά ενός ζευγαριού έξω από μπαρ της Βάρης σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του notioanatolika.gr ο 25χρονος και η 20χρονη συνοδός του μόλις είχαν βγει
από το μπαρ όταν ο νεαρός χαιρέτησε το ένα από τα τρία άτομα που βρισκόταν εκεί.

Αυτός αντί άλλης απάντησης του επιτέθηκε γρονθοκοπώντας τον ενώ αμέσως μετά ο άλλος από την ίδια παρέα έβγαλε ένα περίστροφο πυροβόλησε μια φορά στον αέρα και το έστρεψε κατά του 25χρονου και του το κόλλησε στο κεφάλι.

Τον διέταξε να ξαπλώσει στο πεζοδρόμιο και αμέσως μετά με τους δύο συνεργούς του άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές σε όλο το σώμα του.

Η συνοδός του παγωμένη από τον τρόμο δεν ήταν σε θέση ούτε να βάλει τις φωνές. Ένα περιπολικό που εμφανίστηκε στην άκρη του δρόμου αποδείχτηκε σωτήριο για τον 25χρονο καθώς εάν οι τρεις άνδρες συνέχιζαν θα μπορούσαν να σκοτώσουν το θύμα τους.

Στη θέα λοιπόν που περιπολικού οι τρεις επιβιβάστηκαν σε ένα μπλε Fiat Punto και εξαφανίστηκαν από το σημείο!

Πηγή: www.notioanatolika.gr

Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης: Και τον Απρίλιο η παράσταση «Το αταίριαστο ζευγάρι»

Λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου, η παράσταση μας «Το αταίριαστο ζευγάρι» του Νηλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Μ. Μαραγκού πήρε παράταση για ακόμα μία εβδομάδα πέραν των προγραμματισμένων παραστάσεων και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Απριλίου. 2015.

Το πρόγραμμα των υπολειπόμενων παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:
  • 14 & 15 Μάρτη
  • 21 & 22 Μάρτη
  • 27/28 & 29 Μάρτη
  • 4 & 5 Απρίλη

Πηγή: www.sinergasia.gr

Η Ρένα Δούρου για τις δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη

Η κυρία Κανέλλη, που διαθέτει νομική παιδεία, θα όφειλε να γνωρίζει ότι ουδείς εμφανίζεται αυτόκλητα ως μάρτυρας σε ποινικό δικαστήριο.

Η Ρένα Δούρου ουδέποτε εκλήθη ως μάρτυρας στη δίκη της κ. Κανέλλη. Κατά συνέπεια δεν μπορούσε να παραστεί αυτόκλητα στη δίκη αυτή.

Ασύγγνωστη «άγνοια»;







Πηγή: www.renadourou.gr

τα 100 πρώτα μέτρα ...για τον Τουρισμό!

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν Ωδείο και Μίκης Θεοδωράκης στο OperartLab

Στο «Εργαστήρι Μουσικής Εκτέλεσης ΟperartLab», που πραγματοποίησε στις 28 Φεβρουαρίου τη συναυλία με έργα του Μότσαρτ και η οποία εξαιτίας της μεγάλης προχειρότητας με την οποία οργανώθηκε κόστισε στο δήμο περί τα 1600 €, αλλά προσέλκυσε μόλις μερικές δεκάδες θεατές, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραχωρήσει δωρεάν το Μίκης Θεοδωράκης και την αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου.

Στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασιλεία Φουσκίδου αφού διαπίστωνε «την ύπαρξη κατάλληλων χώρων, όπως το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης & την αίθουσα Συναυλιών του ∆ηµοτικού Ωδείου «Γιώργος Μιχαλακέας» και το γεγονός ότι το εργαστήριο (σ.σ. το ΟperartLab) έχει έδρα στο Δήµο µας, παράγει πολιτιστικό έργο και συµµετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώµενα του Δήµου εδώ και χρόνια» πρότεινε τη δωρεάν παραχώρηση των δύο χώρων για τις πρόβες του μουσικού εργαστηρίου διότι όπως σημείωνε ο δήμος  «θα έχει αντισταθµιστικά οφέλη από τη διαφήµιση της φιλοξενίας σε ΜΜΕ».

Ρ. Δούρου: «Έξοδος από την κρίση θα υπάρξει μόνο με την ανάδειξη και κατοχύρωση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων»

Σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 7 Μαρτίου η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ, με θέμα «Γυναίκες και Εξουσία», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα
της Γυναίκας, μετείχε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στην ομιλία της, η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:
  • Όχι, δεν μπορεί η απομείωση των κοινωνικών δικαιωμάτων να είναι «παράπλευρη απώλεια». Και τούτο γιατί πραγματική έξοδος από την κρίση θα υπάρξει μόνο με την ανάδειξη, την κατοχύρωση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Ναι, η οικονομία αποτελεί την προϋπόθεση για την υπέρβαση της σημερινής δύσκολης κατάστασης που βιώνει η κοινωνία μας.

Το Κλειδί του Sol & η Γεωργία Αγγέλου στην Αρχιτεκτονική, το Σάββατο 14 Μαρτίου

"Βία και πολιτική": Κύκλος διαλέξεων του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας - η πρώτη την Παρασκευή 13 Μαρτίου

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας στα πλαίσια κοινωνικοπολιτιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών, διοργανώνει έναν πρώτο κύκλο διαλέξεων, με θέμα «Βία και Πολιτική» και θα αποτελείται από έξι αυτοτελείς διαλέξεις, με εισηγητή τον Θωμά Νουτσόπουλο (επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:
  • 20 Μαρτίου 2015: Η περίοδος Τρομοκρατίας (1793-1794) στη Γαλλική Επανάσταση. Ο χαρακτήρας της βίας - η σχέση βίας και εισαγωγής ηθικοπολιτικών αξιών - οι θεωρητικές αντιδράσεις στο φαινόμενο της Τρομοκρατίας
  • 27 Μαρτίου 2015: Μορφές βίας κατά τη μετάβαση στη νεωτερικότητα: η λεγόμενη πρωταρχική συσσώρευση του κεφαλαίου (Κ. Μαρξ)-α΄ μέρος
  • 3 Απριλίου 2015: β΄μέρος
  • 24 Απριλίου 2015: Η ιστορικά στιγμιαία διάρρηξη του κεφαλαιοκρατικού ορίζοντα: η Παρισινή Κομμούνα (Κ. Μαρξ)
  • 8 Μαΐου 2015: Αυταρχισμός του πολιτικού συστήματος και επαναστατική προοπτική: η Ρωσική Επανάσταση του 1905
  • 22 Μαΐου 2015: Από τη Φεβρουαριανή στην Οκτωβριανή Επανάσταση
  • 5 Ιουνίου 2015: Ελληνική Αντίσταση και Κατοχή: κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και ριζοσπαστικοποίηση των μαζών
Περίληψη της 1ης Θεματικής
Η διάλεξη θα εστιάσει στην περίοδο της Τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Εισαγωγικά θα παρουσιαστούν οι μείζονες αντιδράσεις έναντι της Τρομοκρατίας τόσο από θεωρητική άποψη όσο και από ιστορική. Στη συνέχεια, θα προσεγγίσουμε την περίοδο αυτή κυρίαρχα μέσα από το πρίσμα της σχέσης μεταξύ της βίας και της εισαγωγής ηθικο-πολιτικών αξιών.
 
Έναρξη την Παρασκευή 20-03-2015, στις 7.00μμ
στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας: Διεύθ: Γ. Γεννηματά 71, τηλ: 210-9640027,
syrizaglyfadas.blogspot.gr
e-mail: syrizaglyfadas@gmail.com

Βιβλίο: Η Ραδιοφωνία στην Ελλάδα 1930-1950, του Μανώλη Χαιρετάκη

Ένα βιβλίο γραμμένο από έναν βαθύ γνώστη των Ελληνικών ΜΜΕ, που αποτελεί τη δεύτερη εκδοτική προσπάθεια του 105,5 Στο Κόκκινο, αφιερωμένο στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης εξετάζει την πορεία της ραδιοφωνίας στη χώρα μας κατά την περίοδο 1930-1950  περίοδο που το ραδιόφωνο αποτέλεσε ουσιαστικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της οικιακής τεχνολογίας  πριν περάσει σε δεύτερο ρόλο με την έλευση της τηλεόρασης.

Το ραδιόφωνο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής καθώς αναδείχθηκε σε εργαλείο προπαγάνδας όσο περισσότερο διευρυνόταν η αποδοχή και η «ενσωμάτωση» του από την ελληνική οικογένεια.

Άλλωστε η περίοδος που ερευνά το βιβλίο ιστορικά είναι μια εποχή τεκτονικών αλλαγών σε παγκόσμια κλίμακα όπου τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα αντανακλούνταν στις νέες τεχνολογίες και τη διαμόρφωση νέων συνθηκών αλλά και συμμαχιών.

Παλαιό Φάληρο: Συγκέντρωση τροφίμων από την κίνηση "Νότος - Αλληλεγγύη"

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, η κίνηση Νότος - Αλληλεγγύη βρέθηκε έξω από Σούπερ Μάρκετ στο Φάληρο, μίλησε με τους κατοίκους, συγκέντρωσε τρόφιμα κι έδωσε νέο ραντεβού για το επόμενο Σάββατο.

Η ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης ήταν για μια ακόμη φορά θερμή, καθώς συγκεντρώθηκαν 100άδες τεμάχια τροφίμων και σαμπουάν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει και η διανομή τους.

Αυτή τη βδομάδα ο Νότος βρέθηκε στο σούπερ μάρκετ Mymarket απέναντι από το Δημαρχείο και στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στην Αγ. Βαρβάρας.

* Ο Νότος συμμετέχει στο δίκτυο “Αλληλεγγύη για όλους

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Εναλλακτικές προσεγγίσεις Τέχνης και Πολιτισμού από τον Πολιτιστικό οργανισμό Ν. Σμύρνης

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης καινοτομεί και δημιουργεί για πρώτη φορά φέτος έναν κύκλο διαλέξεων τέχνης και πολιτισμού.

Στο δημοτικό χώρο πολιτισμού “Γαλαξίας”  θα φιλοξενηθούν καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και των τεχνών οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με το κοινό.

Στόχος του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να ενισχυθεί το πνεύμα και ο πολιτισμός σε μια συγκυρία που όχι μόνο το απαιτεί, αλλά και το επιβάλλει.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται με την ελπίδα και τη φιλοδοξία να υπάρξει ανταπόκριση από το κοινό που σήμερα -περισσότερο από ποτέ- έχει ανάγκη να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να δημιουργήσει τροφή για σκέψη, έκφραση και δημιουργική εμπειρία.

Για τον πολιτισμό, την παιδεία, τη σύγχρονη δημιουργία, τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, τη δημοκρατία (video)

Ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης μιλάει για όλα...

Τέσσερα video για τον πολιτισμό, την παιδεία, τη σύγχρονη δημιουργία, τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημοκρατία...

Αξίζει το ρίσκο να αντέξετε τον οικοδεσπότη της εκπομπής...


Αρκεί να θυμηθούμε την ποιότητα του λόγου που εξέπεμπαν οι προκάτοχοί του... Να σας τους θυμίσω ή σας αρκούν τα ονόματα του Σαμαρά και του Τασιούλα;


Δ.Β.


Κινηματογράφος: «Μητριαρχία», μια ταινία του Νίκου Κορνήλιου

Η ταινία «Μητριαρχία» του Νίκου Κορνήλιου προβάλλεται από την Πέμπτη 5 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. 

 
Σύνοψη

60 Γυναίκες. 7 Μέρες. Ένας κόσμος.
Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση.
60 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών προελεύσεων συγκεντρώνονται για να το προστατεύσουν, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον κόσμο σήμερα.
Την ημέρα συζητούν και συγκρούονται. Κοινωνία, σεξουαλικότητα, πολιτική, σχέσεις, μητρότητα, εργασία.
Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να εξομολογηθούν βιώματα κι εμπειρίες.
Τι θα προκύψει από ένα τέτοιο εγχείρημα;

Θέατρο: Η "Πρόταση Γάμου" στα γραφεία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 15 Μαρτίου

Με την "Πρόταση Γάμου" του Άντον Τσέχωφ συνεχίζονται οι θεατρικές παραστάσεις στα γραφεία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, Τριπόλεως 43 & Ροδοπόλεως στο Ελληνικό.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 8.00μμ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη (θα υπάρχει κουτί για την οικονομική ενίσχυση των συντελεστών της παράτασης).


Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση (tenor viola da gamba): Αντώνης Σκαμνάκης
Κοστούμια: Ελένη Καραμέρου
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Παίζουν: Φρόσω Ζαγοραίου, Ντίνος Ποντικόπουλος


Η ομάδα Αστροναύτες μετά την επιτυχημένη περιοδεία της στα νησιά του Αιγαίου, συνεχίζει τις παραστάσεις της στην Αθήνα με την “πρόταση γάμου” του Α. Τσέχωφ σε μια πρωτότυπη κι ευέλικτη εκδοχή.


Η ιστορία έχει ως εξής:

Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη απεγνωσμένα να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση μπαίνει στη μέση…

Ποίηση: Ο Νίκος Σπάνιας ΕΠΙ ΑΣΠΑΛΑΘΩΝ

Ο Μανόλης Πολέντας παρουσιάζει έναν καταραμένο ποιητή.









Πηγή: www.stokokkino.gr

Ιστορία: Το ανάθεμα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου

του Νώντα Παντούλα


1916, ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη από το 1914. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Ο Βενιζέλος θέλει να οδηγήσει τη χώρα στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία). Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και το Γενικό επιτελείο επιμένουν   στην ουδετερότητα  της χώρας.

Ο Βενιζέλος ήθελε την έξοδο της χώρας στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ επειδή προσέβλεπε σε εδαφικά οφέλη σε βάρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Άλλωστε στο αντίπαλο στρατόπεδο βρίσκονταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η Βουλγαρία με τις οποίες η χώρα είχε εμπλακεί σε πόλεμο τρία χρόνια πριν.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν γερμανόφιλος, είχε παντρευτεί την Σοφία, αδελφή του Κάιζερ Γουλιέλμου, είχε σπουδάσει στη γερμανική στρατιωτική ακαδημία και είχε εμποτιστεί από το γερμανικό μιλιταριστικό πνεύμα. Δεν τολμούσε βεβαίως να προτείνει τη συμμαχία με τους Γερμανούς και λόγω Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Βουλγαρίας αλλά και λόγω της Αγγλικής κυριαρχίας στη Μεσόγειο. Η Γερμανία δε θα μπορούσε να υπερασπιστεί την Ελλάδα σε περίπτωση αγγλικής επίθεσης.

11ο Athens Digital Arts Festival: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 11ο  Athens Digital Arts Festival παρατείνεται μέχρι τις 18 Μαρτίου 2015 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την
καλλιτεχνική κοινότητα. Το Athens Digital Arts Festival θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη στην Αθήνα.

Στις μέρες μας, η ιδέα του δημόσιου χώρου αποτελεί μια από τις πιο αντιφατικές έννοιες. Με την εμφάνιση των τεχνολογιών δικτύου και επικοινωνίας, η εμπειρία μας σε σχέση με το δημόσιο χώρο έχει αλλάξει. Ο δημόσιος χώρος δε χαρακτηρίζεται πλέον μόνο από τον φυσικό χώρο αλλά και από τα δίκτυα και τη διανομή της γνώσης.

Ενώ ο δημόσιος χώρος γίνεται κυρίως αντιληπτός μέσα από τον αστικό σχεδιασμό, ο ψηφιακός δημόσιος χώρος οργανώνεται μέσα από διευθύνσεις IP, URL και πρωτόκολλα επικοινωνίας. Η χαρτογράφησή τους, όσο διαφορετική και αν φαίνεται, επηρεάζεται από τη δυναμική των δικτύων που αναμφίβολα προσθέτει νέα επίπεδα ερμηνείας.


Οι πλατείες, τα πάρκα, οι δρόμοι και το Ίντερνετ αποτελούν δυνητικούς δημόσιους χώρους που ενεργοποιούνται μέσα από τη διάδραση των συμμετεχόντων νοηματοδοτώντας τους.

Η ταινία "Ο Ρατατούης" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 13 Μαρτίου


Η παιδική ταινία "Ο Ρατατούης - Ratatouille" θα προβληθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.
 
Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: 
Brad Bird, Jan Pinkava
Πρωταγωνιστούν: Patton Oswalt, Lou Romano, Peter O'Toole (αγγλικές φωνές)
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Σπύρος, Γιώργος Κοτανίδης (ελληνικές φωνές)


Υπόθεση:

Γλυφάδα: run & fun, την Κυριακή 15 Μαρτίου


Βιβλίο: Μια ιστορία αλλιώς... - «Προσπαθώ να δω την ιστορία με ενιαίο ηθικό κριτήριο»

Ο Άγγελος Τσέκερης μιλά στο Κόκκινο 93.4 και τον Απόστολο Λυκεσά για το βιβλίο του «Μια ιστορία αλλιώς... Ο Ν. Ζαχαριάδης, η Σοβιετική Ένωση και οι κομμουνιστές της Τασκένδης» (εκδ. Ταξιδευτής).

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου στη
Θεσσαλονίκη από τους καθηγητές Ιστορίας του ΑΠΘ Ιάκωβο Μιχαηλίδη και Αλέξανδρο Δάγκα, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Λάσκο και τον ίδιο τον συγγραφέα.

Ακούστε εδώ τι είπε ο Άγγελος Τσέκερης.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης: «Ο Ποντιακός Ελληνισμός του χθες και του σήμερα», τη Δευτέρα 16 Μαρτίου

Βιβλίο: "Σπασμένα Καράβια" της Κικής Σεγδίτσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου, την Τετάρτη 18 Μαρτίου

Οι «ΑΘΗΝΑΪΔΕΣ» (Daughters of Penelope, Chapter D430) συνεχίζοντας το έργο τους και την υποστήριξη τους στον Πολιτισμό, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ, Α. Βουγιουκλάκη - Γ. Ηλιάδης» της δημοσιογράφου - συγγραφέως Κικής Σεγδίτσα, που θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και του εκδοτικού οίκου ΒΕΡΓΙΝΑ την Τετάρτη, 18 Μαρτίου στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού.
 
Πληρ.: 2132019636.


Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος, δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Τζένη Καλλέργη, παρέμβαση θα κάνει η βραβευμένη συγγραφέας Κωνσταντίνα Δούκα.