Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αξιοθρήνητο ανδρείκελο

Βιάζεται πολύ ο Σαμαράς, πάρα πολύ... Η μόνη του έγνοια είναι προφανώς να καταστραφεί η χώρα για να δικαιωθεί στα περί «αριστερής παρένθεσης».
Πολύ κακό για έναν πατριώτη όπως ο Αντώνης...

Εχθές Δευτέρα 16/02/2015 και εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων, ο αρχηγός της ΝΔ έκρινε σκόπιμο -αντί να πάρει τηλέφωνο τον Α. Τσίπρα- να συνομιλήσει με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη και να διαρρέουν στη συνέχεια τους προβληματισμούς τους ως δήθεν «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις».

Ομολογουμένως θέλει πολύ θάρρος και θράσος να έχεις φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού γυρίζοντάς την επί δυο χρόνια σε πυραμιδική ύφεση και κατόπιν εορτής να εμφανίζεσαι ως... δύναμη σταθερότητας, επειδή ήσουν απλά υποτακτικός και «yes man».

Όσο ακριβώς θράσος απαιτείται για να μην παραδώσεις το Μαξίμου στον επόμενο πρωθυπουργό και να μην σηκωθείς όρθιος όταν σου προτάσσει το χέρι για χειραψία...

Α. Τσίπρας: Δεν εκβιάζουμε, δεν εκβιαζόμαστε - Φέρνουμε τα πρώτα νομοσχέδια - Παυλόπουλος για Πρόεδρος

O Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους εταίρους μας ότι "δεν βιαζόμαστε αλλά και δεν συμβιβαζόμαστε", ενώ έδωσε και σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, καλώντας τον "να λυπάται καλύτερα τους λαούς που περπατούν με το κεφάλι σκυφτό".

Παράλληλα προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίων την Πέμπτη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα Ταμεία και το Δημόσιο.

Ο  Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι ο υποψήφιος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Αύριο θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την προεδρική εκλογή.


Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:


«Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται με τελεσίγραφα» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του.

Τόνισε πως «η Ελλάδα είναι παρούσα και αγωνίζεται για να βγει από την παγίδα του χρέους και της λιτότητας, για να μην αντιμετωπίζεται ως αποικία χρέους και να διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος».

Διαβεβαίωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρατείνει το υφιστάμενο πρόγραμμα και επανέλαβε πως στόχος είναι η εξεύρεση αμοιβαίας και επωφελούς λύσης χωρίς μνημόνια και τρόικα».

Απευθυνόμενος στις πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που πιέζουν την κυβέρνηση να υποκύψει στις αξιώσεις των δανειστών, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν θα υποκύψει.

Αναφορικά με τη σκληρή στάση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του όχι γιατί καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό και του συνέστησε να λυπάται όχι τους λαούς που διεκδικούν και αγωνίζονται, αλλά εκείνους που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό».

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίων την Πέμπτη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα Ταμεία και το Δημόσιο ενώ το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί και άλλο νομοσχέδιο που θα βάζει  «τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα».


Πηγή: www.stokokkino.gr

Π. Παπακωνσταντίνου: «Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»

«Μεγάλη δύναμη της κυβέρνησης ο λαϊκός παράγοντας». Μια συζήτηση στο «Αλέγκρο μα με τρόπο» με τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004637/P-Papakonstantinou-Na-eimaste-etoimoi-gia-ola-ta-endexomena#sthash.gmU57EH3.dpuf
«Μεγάλη δύναμη της κυβέρνησης ο λαϊκός παράγοντας».

Μια συζήτηση στο «Αλέγκρο μα με τρόπο» με τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου.






Πηγή: www.stokokkino.gr

Βιβλίο: "Η αγριόχηνα" του Πολ Γκάλλικο

της Ρεγγίνας Κοτζιά

Ένα υπέροχο βιβλίο, πολύ μικρό -μόνο 50 σελίδες- το οποίο εκδόθηκε το 1941 και έγινε παγκόσμια εκδοτική επιτυχία. Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ των Camel είναι βασισμένο στη Αγριόχηνα του Γκάλλικο.

Το βιβλίο αναφέρεται σε ένα μοναχικό άνθρωπο με σώμα σακατεμένο που κατοικεί σε ένα παλιό εγκαταλειμμένο φάρο στις ακτές του ESSEX αλλά με ψυχή γεμάτη τρυφερότητα. Ζούσε για την ζωγραφική του και τα άγρια και κυνηγημένα πλάσματα της φύσης. Μαζί του μια πληγωμένη αγριόχηνα που της έσωσε τη ζωή και ένα κοριτσάκι. Η συγκλονιστική ιστορία διαδραματίζεται μέσα στις φλόγες του πολέμου.

O Πολ Γκάλλικο γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1897, τελείωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Columbia και έγραψε 50 βιβλία.

Με τα πετρέλαια κάναμε εντριβές και φτιάχναμε μολότωφ

Με αυτόν τον δηκτικό τίτλο σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία τους ισχυρισμούς και τα υπονοούμενα της νέας διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης περί
μείωσης στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης το πεντάμηνο Σεπτέμβριος 2014 - Ιανουάριος 2015.

Και καλεί το δήμαρχο «να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε συμπεράσματα και όχι σε προκατασκευασμένες θεωρίες».


Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 10.538 λίτρα ενώ αυξήθηκε ο στόλος των οχημάτων του δήμου και μπήκαν σε κίνηση και τα δημοτικά λεωφορεία.

«Η μείωση των καυσίμων δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο παρελθόν γινότανε σπατάλη αν δεν συνυπολογιστούν και άλλοι παράγοντες» σημειώνει μεταξύ άλλων η αντιπολιτευόμενη παράταξη.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Το συντονιστικό της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού καλεί τους φορείς και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται μέσα και γύρω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού σε συνάντηση ενημέρωσης και συζήτησης για τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του Ελληνικού.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στις 7.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

Έκκληση για παιδικές πάνες από το ΜΚΙΕ

Λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης ζήτησης από τις οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικό, υπάρχει έκκληση για παιδικές πάνες (Νο. 3, 4 και 5).

Κάθε μήνα περίπου 100 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) βοηθιούνται
από το ΜΚΙΕ.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έχει δεχτεί πάνω από 37.000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
email mkiellinikou@gmail.com
Την ιστοσελίδα θα την βρείτε εδώ www.mkiellinikou.org

Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό

O αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος δημοσίευσε σχόλιο για τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας στον λογαριασμό του στο facebook, που κάνει λόγο για τορπιλισμό της συμβιβαστικής πρότασης.

"Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί.

Τορπιλίστηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.

Ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της "ελαστικότητας".

Εμείς λέμε, δώστε μας ένα πρόγραμμα "γέφυρα" και έχουμε διευκρινίσει ποιες είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της "γέφυρας", αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό".

Πηγή: www.sinergasia.gr

«Γυναίκα Loser» στα γραφεία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκινάει πολιτιστικές δράσεις στα νέα γραφεία της παράταξης (Τριπόλεως και Ροδοπόλεως στο Ελληνικό) αρχής γενομένης από το
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ με τη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Γυναίκα Loser» της Β. Σωτηροπούλου.

Λίγα λόγια για το έργο:
 
Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική κομεντί.

H ‘’ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER’’ πρωτογράφτηκε από τη Βίλη Σωτηροπούλου το 2000, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη και ανέβηκε στο Θέατρο της Ημέρας σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Το 2008 ανέβηκε στο Θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου. Το 2011 η συγγραφέας ‘’πείραξε’’ το έργο κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart.

«Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται» - το έγγραφο που απορρίφθηκε

«Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται», το σχόλιο του μεγάρου Μαξίμου στην απειλητική προειδοποίηση του επικεφαλής Eurogroup για αίτημα παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Ωστόσο, το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση, καθώς ζητούσε την παράταση του Μνημονίου.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού και κατηγορούσαν μερίδα των εταίρων ότι αντί διαπραγματεύσεων επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει.

«Αμοιβαία επωφελής λύση και όχι τελεσίγραφα»

Σταθερά προσηλωμένη στην αναζήτηση αμοιβαίας επωφελούς λύσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μέσω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων παραμένει η ελληνική κυβέρνησης, με κύκλους
του Μαξίμου να τονίζουν πως η «διαμόρφωση μιας τέτοιας λύσης είναι απολύτως εφικτή».

Σχετικά με τη χθεσινή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις σχολιάζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα. Είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και την ιστορία της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

»Το Μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση κι έχει οδηγήσει την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο. Τον άμεσο τερματισμό του δεν τον υπαγορεύει μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά η ίδια η κοινή λογική».

Οι ίδιες πηγές λένε ότι "πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις επισημάνσεις του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν (New York Times):

Η Αθήνα δεν είναι Καρχηδόνα

του Στάθη Σχινά

Η ακραία επίδειξη δύναμης απο τον Β.Σόιμπλε στο χθεσινό Eurogroup κινείται στα όρια του πραξικοπήματος. Είναι πράγματι πρωτοφανές οι εκπρόσωποι των τριών βασικών θεσμών που αποτελούν τους δανειστές της Ελλάδας (Γιούνκερ από Κομισιόν, Ντράγκι από ΕΚΤ και Λαγκάρντ από ΔΝΤ) να έχουν καταλήξει μέσω συνεχών επαφών Τσίπρα-Γιούνκερ, σε συμφωνία για τη σχέση τους με την Ελλάδα.

Να έχει συμφωνήσει ο επίτροπος Οικονομικών Μοσκοβισί, ο πρόεδρος του Eurogroup Ντάισελμπλουμ να έχει παραλάβει το σχετικό κείμενο συμφωνώντας επίσης και τελικά να έρχεται στη χθεσινή συνεδρίαση και να «βγάζει από το καπέλο» το ραβασάκι Σόιμπλε.

Γιατί αυτό ακριβώς έγινε στις Βρυξέλλες και άφησε εμβρόντητη την ελληνική πλευρά αλλά και άλλους που δεν θεωρούσαν τους Γερμανούς τόσο... ζαβολιάρηδες.

«Η Αθήνα πρέπει να πεθάνει» τιτλοφορούσε το άρθρο του για το θέμα ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν ερμηνεύοντας τον ακραίο αμοραλισμό της γερμανικής πλευράς. Πολύ ίσως απαισιόδοξη άποψη. Γιατί μάλλον μερικά πράγματα έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί.

Τι έγινε και τι πρέπει να προσέξουμε στο χθεσινό Eurogroup

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των ομολόγων του και μετά το «κάρφωμα» του Μοσκοβισί χθες το κλίμα δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα. Το μόνο
πρόβλημα για τους Ευρωπαίους είναι ότι αυτό δεν είναι κακό για την Ελλάδα.

Ο υπουργός οικονομικών χθες μετά το τέλος του Eurogroup στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι ο γάλλος υπουργός οικονομικών παρουσίασε προσχέδιο συμφωνίας το οποίο τελικά αποδέχτηκε η ελληνική αντιπροσωπεία, μέχρι που το πήρε στα χέρια του Ντάισεμπλουμ και μετά από μια επικοινωνία με την Γερμανία το απέρριψε.

Ο Βαρουφάκης χαρακτήρισε εντός του Eurogroup τον Ολλανδό πρόεδρο της Κομισιόν «παιδί για τα θελήματα» (delivery boy) και φαίνεται ότι προκλήθηκε ένταση εντός της αίθουσας.

Μετά την αναφορά του ο Μοσκοβισί έσπευσε να δηλώσει ότι «απλά συνείσφερε ιδέες» προσπαθώντας να αποκρύψει ότι και η χώρα του βρίσκεται στο έλεος της Γερμανίας και δεν μπορεί να πατήσει πόδι στο Eurogroup.

Η ταινία "Άκρως... Τρελό και Απόρρητο" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Η ταινία των Zucker - Abrahams - Zucker "Άκρως... Τρελό και Απόρρητο - Top Secret" θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: Zucker - Abrahams - Zucker
Πρωταγωνιστούν: Val Kilmer, Lucy Gutteridge, Peter Cushing

Το έργο είναι του 1984 και είναι σκηνοθετημένο από το θρυλικό τρίδυμο της Αμερικάνικης σχολής κωμωδίας  "ZAZ" (Zucker-Abrahams-Zucker)
 
Υπόθεση:
H υπόθεση του έργου περιπλέκεται γύρω από μία "εκδήλωση" μουσικής στη Αν. Γερμανία ( η οποία θυμίζει υπερβολικά τη Ναζιστική Γερμανία! ), και με τον Πρωταγωνιστή - ο οποίος είναι προσκαλεσμένος της Γερμανικής κυβέρνησης - να βρίσκεται κατά λάθος σε μπελάδες που έχουν να κάνουν με μια τρελή υπόθεση κατασκοπίας, με τη κόρη ενός επιστήμονα που κρατάνε αιχμάλωτο οι Γερμανοί, και με τη... Γαλλική αντίσταση(!)

Γενικά το έργο έχει τελείως παλαβή υπόθεση. Δεν υπάρχει ίχνος λογικής σε ότι συμβαίνει σε αυτό, και αυτό είναι βασικά και όλο το νόημα. Κάθε στιγμή, σε κάθε σκηνή σχεδόν, κάτι τρελό θα γίνει για να προκαλέσει το γέλιο. Δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάνεις σαν μία από τις "έξυπνες" κωμωδίες, από αυτές που με μια έξυπνη και καλά μελετημένη μορφή χιούμορ κάνουν τον θεατή να γελάσει... Το "Top Secret" το μόνο που κάνει, είναι να βγάζει μια ατελείωτη παλαβομάρα (σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και από το "aiplane" ίσως) που σχεδόν φτάνει στο σημείο του παρανοϊκού.