Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκύκλιος “Σκουρλέτη”: Επίλυση προβλημάτων - Πληρωμή "παρατασιούχων"

Τα “χέρια” των επιτρόπων, ως αποδεικνύεται, “λύνει” η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τους απλήρωτους συμβασιούχους - “παρατασιούχους” στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Ο λόγος της μη θεώρησης, η μη ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, προϋπόθεση που “έρχεται” να διευκρινίσει - διορθώσει η εγκύκλιος “Σκουρλέτη” και η πρώτη παράγραφός της.

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η κοινή πρόταση των Δήμων Αθηναίων, Μοσχάτου-Ταύρου και Νέας Σμύρνης

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η πρόταση που διαμόρφωσαν από κοινού οι Δήμοι Αθηναίων, Μοσχάτου-Ταύρου και Νέας Σμύρνης, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για αναπτυξιακές
παρεμβάσεις 85 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόταση εγκρίθηκε
στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) λόγω της τεκμηρίωσης και της πληρότητάς της και του ολοκληρωμένου φακέλου που κατατέθηκε.

13.000 καθαρίστριες στα σχολεία - Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (15.371 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές) συνοδεύεται και από την προετοιμασία της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, από την πρώτη μέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αφού 13.000 καθαρίστριες έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται από την 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία.

Για την πρόσληψή τους με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας 10 μηνών, υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.