Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

6ο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Αγίου Δημητρίου, τα Σαββατοκύριακα 20 - 21 & 27 - 28 Μαΐου

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Αγίου Δημητρίου, με μεγάλη χαρά, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τους αγώνες των Παιδιών τα Σαββατοκύριακα 20 - 21 & 27 - 28 Μαΐου στο γήπεδο 9x9 στον Ασύρματο.

Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε και να θαυμάσουμε τους μικρούς μπαλαδόρους μας.

Από 22 Μαΐου, οι αιτήσεις εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς του Αγίου Δημητρίου για την περίοδο 2017-18

Ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Μαΐου και λήγουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου οι εγγραφές παιδιών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αγ. Δημητρίου για τη σχολική περίοδο 2017-18.

Στους Παιδικούς Σταθμούς μας εγγράφονται προνήπια (έτος γέννησης 2013) και παιδιά που έχουν συμπληρώσει τα 2 έτη στις 31-3-2017.
Στα Βρεφικά τμήματα εγγράφονται τα παιδιά, που έχουν συμπληρώσει το 1 έτος στις 31-3-2017.

Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 9.00πμ το μνημόσυνο του Χρήστου Βλάχου στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Ελληνικό

Σε μια εβδομάδα κλείνει ένας χρόνος από την πρόωρη απώλεια του συντρόφου και φίλου μας Χρήστου Βλάχου και αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου, στις 9.00πμ θα γίνει το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Ελληνικό.

Ο Χρήστος Βλάχος υπηρέτησε την Αριστερά ως μέλος των οργανώσεων Ελληνικού του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης μέχρι το τέλος της ζωής του.

Άγιος Δημήτριος: Παιχνιδοδιακοπές 2017 • Θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

Μετά από μια γεμάτη σχολική χρονιά, πλησιάζει το καλοκαίρι και ο ΟΠΚΑΠ είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα παιδιά σε ένα πρόγραμμα 3 περιόδων!

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, προχωρά και φέτος στην υλοποίηση του προγράμματος της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά του Δήμου Αγίου Δημητρίου, δίνοντας λύση στην εργαζόμενη μητέρα και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά.

Μιλάει για λαϊκισμό & δημαγωγία ο κ. Κωνσταντάτος;;; Λοιπόν!!! Δημαγωγία και λαϊκισμός είναι...


Τι είναι δημαγωγία και λαϊκισμός;

Να φέρνεις τον κόσμο άνω-κάτω για να εξασφαλίσεις το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ -όταν αυτό είναι παντοδύναμο-, να το παίζεις παράγοντας και -όταν ο ΓΑΠ μάς βάζει στο ΔΝΤ και το ΠΑΣΟΚ παίρνει την κατιούσα- να στέλνεις μία επιστολή στον ΓΑΠ για να ξεπλυθείς από τις αμαρτίες του και να το παίζεις "ανεξάρτητος", αλλά με τη στήριξη του Μουρούτη και λοιπών δυνάμεων.

Το πολιτικό τέλος της Βουλιαγμένης και του Ελληνικού - Η πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο «Καλλικράτη»

του Γιώργου Λαουτάρη


Η απλή αναλογική δεν έρχεται μόνη της στη δρομολογημένη πλέον αλλά ακόμη υπό διαβούλευση τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στα ψιλά γράμματα της πρότασης που κατέθεσε η Επιτροπή Αναθεώρησης του “Καλλικράτη” περιλαμβάνεται και η θέση για την κατάργηση
των σημερινών εκλογικών περιφερειών που αναδεικνύουν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Σύνταγμα και Ελλήνων κοινότητες

γράφει ο Ανδρέας Δάνος *


«Kι είτε με τις αρχαιότητες
είτε με ορθοδοξία
των Eλλήνων οι κοινότητες
φτιάχνουν άλλο γαλαξία»

Διονύσης Σαββόπουλος

ΟΤΑ = Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για τυπική περίπτωση ευφημισμού:

Όσο ο άγριος Πόντος ήταν φιλικός προς τους ναυτικούς (δηλ. τους ξένους, εξ ου και Εύξεινος) άλλο τόσο και η ελληνική αυτοδιοίκηση σήμερα είναι αυτοδιοίκηση.

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Δεν μπορούμε να χτίσουμε το αύριο της Καλλιθέας με κανόνες του χθες»

Υπέρ της σύμπλευσης δημιουργικών δυνάμεων για να επέλθει αλλαγή στην πόλη, τάχθηκε ο επικεφαλής του «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» Λάζαρος Λασκαρίδης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του
στην εκδήλωση της παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας - Βάσω Μαργαρίτη».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί. Να υπάρξει σύμπλευση των δημιουργικών εκείνων δυνάμεων που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», χωρίς μεσσίες και μεσάζοντες».