Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Από την Ιθάκη μέχρι το Κάμπινγκ της Βούλας ένα τσιγάρο δρόμος


21.08.2018: Συνοπτική παρουσίαση των άρθρων του ιστολογίου μας

Η ταινία «Αγάπης Αγώνας Άγονος» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 9.30μμ

Το αγγλικό ρομαντικό μιούσικαλ «Αγάπης Αγώνας Άγονος - Love's Labour's Lost» του Κένεθ Μπράνα, θα προβληθεί την Παρασκευή 22 Αυγούστου στις 9.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο της πύλης εισόδου πεζών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Προσοχή: Από τις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη των προβολών θα γίνεται στις 9.00μμ.

Από τις 27 Αυγούστου έως 14 Οκτωβρίου οι Ιωνικές Γιορτές στο Άλσος Νέας Σμύρνης - Το πρόγραμμα

Με ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης καλωσορίζει τις Ιωνικές Γιορτές, που φέτος κλείνουν 20 χρόνια ζωής.

Το καθημερινά εναλλασσόμενο πρόγραμμα, που ξεκινά στις 27 Αυγούστου και ολοκληρώνεται
στις 14 Οκτωβρίου στο 'Αλσος Νέας Σμύρνης, περιλαμβάνει παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές και παιδικό θέατρο.

Νέα εποχή, νέα καθήκοντα

Όταν τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνηση της Αριστεράς αναλάμβανε τη διακυβέρνηση, γνώριζε ότι Σαμαράς και Βενιζέλος (μαζί με τμήματα της ευρωπαϊκής Δεξιάς) είχαν σχεδιάσει αριστερή παρένθεση -δεν είναι τυχαίο ότι δεν παρέδωσαν ποτέ, ούτε ότι κάποιοι έσπευσαν να πάρουν δημόσια έγγραφα και στικάκια στο σπίτι τους...

Τριάμισι χρόνια μετά, μέσα από επώδυνους συμβιβασμούς, η Αριστερά απέδειξε πως μπορούσε να πετύχει εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν.

«Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή»: Το διάγγελμα του πρωθυπουργού και ο πρώτος μεταμνημονιακός περίπατος (video)

«Σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούρια μέρα», «σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης, είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής», «η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή», σημείωσε
ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό από το νησί της Ιθάκης, σε αυτή την «ιστορική μέρα», την πρώτη μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Με ένα διάγγελμα γεμάτο συμβολισμούς, ο πρωθυπουργός είπε ότι η σύγχρονη «Οδύσσσεια» που πέρασε η χώρα από το 2010 έλαβε τέλος, ότι «τα μνημόνια επιτέλους τελείωσαν» και «η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της να ορίζει αυτή το μέλλον της», σημειώνοντας ότι «αφήσαμε πίσω μας τις Συμπληγάδες».