Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μοσχάτο: «Inner Land» & «Τελευταίο Περιστατικό» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, στις 12 Μαρτίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της για τον μήνα Μάρτιο με δύο ταινίες μικρού μήκους της βραβευμένης σκηνοθέτη Βίβιαν Παπαγεωργίου: «Inner Land» & το «Τελευταίο Περιστατικό».

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με την κυρία Παπαγεωργίου αλλά και τον επίσης βραβευμένο συνθέτη Θανάση Νάστο.

Εξελίξεις ή εξε-λήξεις;

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Το πάλαι ποτέ ένδοξο παλάτι των Βερσαλλιών αποφάνθηκε χθες για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

Οι ηγέτες των τεσσάρων ισχυρότερων χωρών της Ε.Ε., δηλαδή η Άνγκελα Μέρκελ, ο Μαριάνο Ραχόι
και ο -άγνωστος ακόμη στους πολλούς- Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ήταν στην κοινή τους συνέντευξη σαν να συνόδευαν με φωνητικά το κύκνειο άσμα του οικοδεσπότη Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ως γνωστόν αποχωρεί -και όχι μετ' επαίνων- από το πολιτικό προσκήνιο.

Η ταινία «Το Κόκκινο Βιολί» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8.00μμ

H καναδο-γαλλική ταινία του Francois Girard «Το Κόκκινο Βιολί - Le Violon Rouge» θα προβληθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Francois Girard
με τους: Samuel L. Jackson, Greta Scacchi, John Corigliano, Carlo Cecchi, Irene Grazioli, Jean-Luc Bideau, Sylvia Chang

Χρ. Βερναρδάκης: Κλείνουν μία-μία οι «offshore» πολιτικού χρήματος - Σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας πολλά

Η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές λόγω δημοσκοπήσεων, αλλά επειδή αποδομούνται οι κύκλοι επιρροής, σε περιπτώσεις όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Siemens, η Novartis.

Αυτές οι «offshore» μία-μία κλείνουν, πολλά ακόμη θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας, είπε ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη.

«Καλά Κρυμμένα Μυστικά, Αθανασία» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 9 Μαρτίου

Με τη ελληνική ταινία «Καλά Κρυμμένα Μυστικά, Αθανασία» του Πάνου Καρκανεβάτου συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Γαλλικά ΜΜΕ: Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων γίνεται όλο και πιο αποδεκτή μετά τη μινι-συνάντηση κορυφής στις Βερσαλλίες

Η μίνι-συνάντηση κορυφής των Βερσαλλιών επισκιάσθηκε εντελώς από την εκλογική καμπάνια στη Γαλλία, με συνέπεια να μην υπάρξει ζωντανή
τηλεοπτική κάλυψη.

Παράλληλα, η σημερινή αρθρογραφία στον Τύπο είναι κυρίως πρακτορειακού χαρακτήρα, βασισμένη κατ' εξοχή στο κείμενο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFP, ή είναι απούσα, όπως από τις σελίδες της Liberation.

Εργαστήρια ενεργοποίησης ανέργων από τον ΟΑΕΔ σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Εργαστήρια Ενεργοποίησης - Κινητοποίησης ανέργων θα υλοποιήσει εντός του Μαρτίου ο ΟΑΕΔ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στο νομό Αττικής το Εργαστήριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου από τις 9.30 μέχρι τις 15.00 και στο νομό Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 30 Μαρτίου από τις 9.30 έως τις 15.00.

"Συνάντηση Πολιτισμών και Γεύσεων, με γυναίκες πρόσφυγες και εθελόντριες" στον Κεραμεικό, την Παρασκευή 10 Μαρτίου

Ανοιχτή Εκδήλωση - Συνάντηση Πολιτισμών και Γεύσεων, με γυναίκες πρόσφυγες και εθελόντριες από τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων διοργανώνουν οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ 3ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ώρα 19.00, στο Στέκι ΗΡΙΔΑΝΟΣ, Πλαταιών 32 Κεραμεικός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Εγκύκλιος της ΕΣΕΕ για παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων-ανασφάλιστων του τέως ΟΑΕΕ

Η ΕΣΕΕ με εγκύκλιό της ενημέρωσε τις ομοσπονδίες μέλη της και τους εμπορικούς συλλόγους ότι αναμένεται η υλοποίηση του αιτήματός της από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως ΟΑΕΕ.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει ως ακολούθως:

Μαθήματα αντίστασης και ήθους από τον παραιτηθέντα πρόεδρο του αθλητικού σωματείου Γ.Σ. Αργυρούπολης

Ο Γιάννης Μπουζάκης, ο παραιτηθείς
πρόεδρος του Γ.Σ. Αργυρούπολης
Μία εκ βαθέων «εξομολόγηση» από τον πρώην (πλέον) πρόεδρο του Γ.Σ. Αργυρούπολης, Γιάννη Μπουζάκη, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις απειλές του προέδρου του ΟΝΑΔΕΑ για εκδίωξη του συλλόγου από το Α' Δημοτικό Στάδιο, αν δεν διώξει από την ομάδα παιδιά γονιού αντίθετου με την κάρτα εισόδου στο Στάδιο.

Ο Γιάννης Μπουζάκης, μίλησε στο sinergasia.gr, καταλογίζοντας έλλειψη ήθους στο δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, κάλεσε τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού (ΟΝΑΔΕΑ) «να μην συνεχίζει τον κατήφορο» και προέτρεψε «να μάθουν όλοι να αγωνίζονται και να αντιδρούν σε ζητήματα που είναι αντίθετα στο ήθος τους, τους αθλητικούς κανόνες και τη Δημοκρατία».

Σε παρεΐστικη βραδιά καλεί η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 9.00μμ



Η Πάμελα Άντερσον στον αγώνα για την περιβαλλοντικά βιώσιμη μόδα

Ο Φρανσουά-Ανρί Πινό, επικεφαλής της μητρικής εταιρείας του πολυτελούς οίκου μόδας Stella McCartney, Kering, έχει συχνά δηλώσει την επιθυμία να βοηθήσει ώστε ο χώρος της μόδας να γίνει περισσότερο κοινωνικά υπεύθυνος και περιβαλλοντικά βιώσιμος.

Από την άλλη η Πάμελα Άντερσον είναι μία φανατική λάτρης των συνθετικών δερμάτινων παπουτσιών και αξεσουάρ του οίκου.

Βουλή: Αντιπαράθεση Πολάκη - Γεωργιάδη για διορισμούς, ΚΕΕΛΠΝΟ και φάρμακα (ολόκληρο το video)

Συνέχεια στην αντιπαράθεση Παύλου Πολάκη - Άδωνι Γεωργιάδη, δόθηκε χθες στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ
προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ζήτησε από τον κ. Πολάκη να καταθέσει τις συμβάσεις των 23 ατόμων που ισχυρίζεται ότι διορίστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, επί της υπουργικής θητείας του, να απαντήσει γιατί επί δύο χρόνια το υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων, όπως ο νόμος ορίζει, «κάνοντας έτσι δωράκι 500 εκ. στην φαρμακοβιομηχανία», και γιατί ενώ καταγγέλλει ότι «πειράχθηκε» η τιμή συγκεκριμένου φαρμάκου, εκείνος δεν την αποκατέστησε.

Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάσσονται οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάχθηκαν τη Δευτέρα υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων που θα επέτρεπε σε ορισμένες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προοδεύσουν πιο γρήγορα από άλλες.

"Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία" υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οικοδεσπότης αυτής της μίνι συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες, στην οποία συμμετείχαν επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ιταλίας, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι.