Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμός της φάτνης στο Μαρούσι (βίντεο)

Παράσταση δρόμου κατά

των πλειστηριασμών και
  
των κατασχέσεων στο

Μαρούσι. 


"Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" !
Πηγή : Best On
 
 
 
 

Ενάντια στην εκποίηση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας)


"Σκέψου πολύ, σκέψου καλά, σκέψου ελεύθερα και αποφάσισε τι θέλεις για τα εθνικά αγαθά της χώρας σου. 
Και μετά, όρθωσε το ανάστημα σου, άρθρωσε τον ορθό λόγο σου και έλα να σταθούμε όλοι μαζί. Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της Ελλάδας. Για αξιοπρεπή ζωή και μέλλον στην πατρίδα μας."
της Φλώρας Παπαδέδε, εργαζόμενης στο ΑΔΜΗΕ
 
Απέναντι από τις γέφυρες του Ροσινιόλ και του Αγίου Στεφάνου στην Εθνική Οδό αναρτώνται δύο μεγάλα πανώ: «ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Συντονιστικό Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ».
Τι είναι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και γιατί κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι σε αυτόν;

Έλα, δεν το πιστεύω: Ο Λιακουνάκος έδινε μίζες!

Απίστευτα είναι τα νέα από την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα στους εισαγγελείς διαφθοράς, κυρίους Μάλλη και Σταυρόπουλο. Σύμφωνα με αξιόπιστες δικαστικές πηγές ο άνθρωπος δεν έπαιρνε μίζες, αλλά είναι μυθομανής, καθώς κατηγορεί περισσότερους από δέκα γνωστούς επιχειρηματίες και στελέχη γερμανικών εταιριών ότι έδιναν μίζες με ουρά από το 1996 έως το 2002, δηλαδή επί των ημερών του εθνάρχη… Σημίτη. 

Ελευσίνα : Αριστερά και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Του Γιάννη Βασιλείου *
 
Από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν για την ανάδειξη νέων Δημοτικών αρχών συνολικά δέκα εκλογικές αναμετρήσεις.
Αποτιμώντας τα σαράντα αυτά χρόνια εξάγονται κάποια συμπεράσματα, που ανεξάρτητα από την τακτική την οποία θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Οι 10 αλλαγές που φέρνει στις συντάξεις το 2014

Έτος σημαντικών αλλαγών αναμένεται να είναι το 2014 με τις διαφοροποιήσεις στις συντάξεις να επηρεάζουν χιλιάδες ασφαλισμένους. Αύξηση σε κάποια όρια ηλικίας, τέλος στο ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 και «μαχαίρι» στις επικουρικές είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που έρχονται.



Αναλυτικά οι δέκα αλλαγές όπως τις παρουσιάζει η «Καθημερινή»:

  • Αύξηση κάποιων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Σωμάτων Ασφάλειας.
  • Αύξηση στα έτη που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε 7 το 2014, από 6 που ήταν το 2013.
  • Σταματάει η χορήγηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών.

Καλό τριώδιο, Δήμαρχε!

 έγραψε ο  the punk smoker

Το πεζοδρόμιο της Σταδίου, απέναντι από την παλιά Βουλή και μέχρι την Κλαυθμώνος είναι ένα πολύ καλό καταφύγιο για τους άστεγους της Αθήνας. Βλέπεις, πολλά από τα κτίρια γραφείων και καταστημάτων που στέκουν ολόφωτα στη σειρά έχουν το πλεονέκτημα ότι διαθέτουν μεγάλες εισόδους, βαθιά χωμένες μέχρι και 10-15 μέτρα μέσα από το δρόμο και τη νύχτα παραμένουν σκοτεινές. Κόβει ο αέρας, η υγρασία δεν περονιάζει το ίδιο τα κόκαλά σου, φυλάγεσαι από βροχή και χιόνι, κι οι τοίχοι είναι πιο ζεστοί από τους άλλους που εκτίθενται στο κρύο και τα όλο περιέργεια και οίκτο ή και απέχθεια, συχνά-πυκνά, μάτια των περαστικών.



Το απέναντι πεζοδρόμιο, αντίθετα, είναι ανοιχτό, με δυο πλατείες επάνω στο μήκος του, ολόφωτες, μεγαλειώδεις. Είναι και πέρασμα τις νύχτες μιας και οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο γεμάτο χαχανητά και μουσικές από τα στριμωγμένα στα στενάκια μπαράκια και εστιατόρια.


Είχε κι εκεί άστεγους, είχε κι εκεί πρεζόνια κρυμμένα, απόκληρους, ζητιάνους, άσκοπα περιφερόμενους άνεργους μετανάστες, μα πάντοτε λιγότερους.