Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Άλλαξε... εμβαδόν το πάρκο που "μετακινείται" από εργολαβία σε εργολαβία με απ' ευθείας ανάθεση στον ίδιο εργολάβο & χορηγό


Αυτό είναι το παρκάκι Καζαντζάκη στην Αργυρούπολη (και όχι στο Ελληνικό, όπως έγραφε ο δήμαρχος όταν διαφήμιζε τις "εργασίες φυτοτεχνικής διαμόρφωσής του" μαζί με την πλατεία στο Σήμα της Ολυμπιακής).

Ένα πολύ μικρό παρκάκι με μεγάλα πεύκα και μερικούς θάμνους, ανάμεσα στο νεκροταφείο του Ελληνικού και το Α' Στάδιο Αργυρούπολης - εκεί που ενώνονται η Αναπαύσεως με την Τριπόλεως (Αργυρούπολης) και τη Χρ. Τραπεζούντος.

Στη δημοκρατία που χρειάζεται φρουρές και προσκυνά μούμιες δολοφόνων έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο...

Τι περίεργο πράγμα με εμάς τους Έλληνες: ενώ τα ξέρουμε όλα και πιάνουμε στον αέρα ακόμα και τις συνωμοσίες, παραμένουμε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα υπό την κηδεμονία τού ΔΝΤ.

Μολονότι, για παράδειγμα, είμαστε τόσο γατόνια ώστε αντιληφθήκαμε ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης απώθησε τον Ν. Δένδια για να περάσει αβρόχοις ποσί το τέταρτο μνημόνιο, συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε -παρακαλώντας, για παράδειγμα, για μια θεσούλα στο Δημόσιο ή για κάποια μπίζνα με το κρατικό ταμείο- ως το λούμπεν προλεταριάτο που έκλεισε τα μάτια στη χρεοκοπία τής χώρας από την ελίτ της, ικανοποιημένο με τα ψίχουλα που του πετούσε για να παραβλέπει τις ανομίες της...

Βραδιά τσέχικου κινηματογράφου στον πολυχώρο "Αλλάζουμε την Πόλη" στον Άγιο Δημήτριο, την Παρασκευή 19 Μαΐου