Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Παράταση υποβολής αιτήσεων ΕΣΠΑ μέχρι 6 και 9 Ιουνίου

Λόγω της μεγάλης αύξησης της ανταπόκρισης των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στις νέες δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τις δράσεις «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» και «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020».

Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών ΜΜΕ παρατείνεται έως την 6η Ιουνίου, ενώ για την αναβάθμιση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων παρατείνεται έως την 9η Ιουνίου.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων.

efsyn.gr

Μηχανοκίνητη Διαδρομή Βούλα - Γιβραλτάρ ξεκινάει από το κάμπινγκ το Σάββατο 28 Μαϊου στις 6.00μμ

Μοτοσικλετιστές από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες θα φιλοξενήσει ο Δήμος Βάρης -Βούλας-Βουλιαγμένης από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως την
Κυριακή 28 Μαΐου προκειμένου να γίνει από την περιοχή της Βούλας η αφετηρία της πρώτης διαδρομής Αθήνας - Γιβραλτάρ.

Οι μηχανές θα διανύσουν συνολικά 8.500 χιλιάδες χιλιόμετρα σε 15 μέρες διασχίζοντας δώδεκα χώρες.

Στόχος της διαδρομής είναι η ανάδειξη των χωρών της Ευρώπης και η μεταφορά μηνύματος Ειρήνης το οποίο θα πάρει τη μορφή ενός ειδικού βιβλίου που θα μεταφέρει η Αυστριακή αποστολή, προκειμένου να το υπογράψουν πολίτες και αξιωματούχοι απ’ όλη την Ευρώπη.

Εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού δημοτική σύμβουλος του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης;, ρωτούν Κορτζίδης & Βαζαίος

Κοινό ερώτημα για υπόθεση εκβιασμού στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να συμμετέχει γυναίκα που σχετίζεται με το δήμο Αργυρούπολης ή είναι δημοτική σύμβουλος Δήμου της Αττικής, 35 χρονών με καταγωγή από την Πύλο, κατέθεσαν τη Δευτέρα 23 Μαΐου οι Χρήστος Κορτζίδης και Ευάγγελος Βαζαίος ως επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης» και «Ξανά η Πόλη Μπροστά» αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον προέκυψε από συγκεκριμένα δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων της Πελοποννήσου, μετά από καταγγελία της Εύης Τατούλη στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη συνέχεια συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε όταν η παραπάνω υπηρεσία διαλεύκανε την υπόθεση.


Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι αρκετά, παραθέτουμε όμως δύο από αυτά που είναι και τα πιο αντιπροσωπευτικά:

Με φωτογραφία από Βραζιλία(!) παραπληροφορούν και εκκολάπτουν ρατσισμό


Έκθετος ο δήμαρχος Αλίμου... Αλλά και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης...

Πότε ο ένας πότε ο άλλος παραπληροφορούν, εκφοβίζουν τους πολίτες, τους δημότες...

Με φωτογραφία σε τοπική ιστοσελίδα... από Βραζιλία, μάς πληροφορούν για εκπόρνευση παιδιών στο πρώην Αεροδρόμιο, στις δομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων!

Πιο έντιμο είναι να πουν ξεκάθαρα
ότι είναι χωρίς όρια και αρχές υπέρ της "αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου υπέρ του Λάτση"...

Ας πάψουν να εκπορνεύουν τις ψυχές των προσφύγων - μεταναστών...

Κάννες: Ο Χρυσός Φοίνικας στην ταινία "Daniel Blake" του Βρετανού Κεν Λόουτς

Ο Χρυσός Φοίνικας, το βραβείο για την καλύτερη ταινία, του 69ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στην ταινία "Daniel Blake" του Βρετανού Κεν Λόουτς.

Το βραβείο σκηνοθεσίας μοιράζονται ο Ρουμάνος Κριστιάν Μουνγκίου για την ταινία "Bacalaureat" και ο Γάλλος Ολιβιέ Ασαγιάς για την ταινία "Personal shopper".

Το βραβείο γυναικείου ρόλου στο 69ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στην Φιλιππινέζα Ζακλίν Ζοζέ για την ερμηνεία της στην ταινία "Ma'Rosa" του Μπριγιάντε Μεντόσα.

Το βραβείο ανδρικού ρόλου του 69ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στον Ιρανό Σαχάμπ Χοσεϊνί για την ερμηνεία του στην ταινία "Le Client" του Ασγάρ Φαρχαντί.

η Αυγή

Άγιος Δημήτριος: Εργαστήριο Decoupage στην ΠΡΑΞΗ, κάθε Τρίτη 6.00 μέχρι 9.00μμ

Από την Τρίτη 24 Μαϊου και κάθε Τρίτη απόγευμα στην ΠΡΑΞΗ θα πραγματοποιούνται μαθήματα decoupage για κάθε ενδιαφερόμενη /ενδιαφερόμενο.

Το decoupage είναι η τεχνική διακόσμησης ενός αντικειμένου, με την ενσωμάτωση πάνω σε διάφορες επιφάνειες κομματιών από χρωματιστό χαρτί ή χαρτοπετσέτα με σχέδια, σε συνδυασμό με τεχνικές ζωγραφικής, φύλλα χρυσού, αδιαφανή χαρτιά κλπ.

Κάθε Τρίτη 6 με 9 το απόγευμα η δασκάλα μας Σίσσυ Καφάση, θα μας μάθει πώς να
δουλεύουμε το decoupage σε διάφορες επιφάνειες. Ενθαρρύνουμε όσες θέλουν να συμμετάσχουν να φέρουν τα δικά τους αντικείμενα που θέλουν να διακοσμήσουν (κονσερβοκούτια, ξύλινα κουτιά, γυάλινα βαζάκια-μπουκάλια κλπ.).

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφρίες μπορείτε να καλείτε απογευματινές ώρες στους αριθμούς: 693 432 7482 και 699 654 3800.

praxiallilegiis

Ατομικές συμβάσεις καθαριότητας & φύλαξης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Παύλος Πολάκης: Τέλος στο «γλέντι» (video)

Στην τελετή υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας για τον καθαρισμό (30) και τη φύλαξη (5) στο νοσοκομείο Καλαμάτας για πρώτη φορά σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας (το πρώτο ήταν ο Ευαγγελισμός), παρέστη σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για ένα καινούριο καθεστώς που βάζει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα -όπως τον χαρακτήρισε- των εργολαβικών γραφείων και δίνει το δικαίωμα στους ίδιους τους εργαζόμενους να υπογράφουν απευθείας συμβάσεις με τη διοίκηση.


Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογραφούν και 16 ανάλογες συμβασεις για τις αναγκες εστίασης του νοσοκομείου.

Οι πρώτες συνεταιριστικές καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης!

Παραλάβαμε τους σπόρους και σας προσκαλούμε στη νεορταστική σπορά των πρώτων συνεργατικών καλλιεργειών βιομηχανικής κάνναβης της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚΑΝΝΑΒΙΟ.

Συνεργάτες του παραγωγικού
συνεταιρισμού KANNABIO, οι πρώτοι που είχαν κάνει αίτηση καλλιέργειας μετά την έγκριση της ΚΥΑ, πήραν επιτέλους μετά από ανούσιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις το πράσινο φως για να σπείρουν νόμιμα τον σπόρο της αλλαγής και της ευημερίας. Το να πηγαίνεις με το γράμμα του νόμου έχει το τίμημά του στην Ελλάδα, με ιδιαίτερα ανώφελες καθυστερήσεις.

Ημερομηνίες συλλογικής- εορταστικής σποράς (όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να βοηθήσουν ας επικοινωνήσουν μαζί μας):

Jack London: Οι πολύ φτωχοί είναι το τελευταίο και σίγουρο αποκούμπι για τους πεινασμένους

Ήταν στο Ρένο της Νεβάδα, καλοκαίρι του 1892. Ήταν και παζάρι κι η πόλη ήταν γεμάτη μικρολωποδύτες και απατεωνίσκους, για να μη μιλήσουμε για στίφη ολόκληρα από πειναλέους αλήτες.

Οι πειναλέοι αλήτες έκαναν την πόλη «πειναλέα» πόλη. Βροντούσαν τις πίσω πόρτες των σπιτιών των ευυπόληπτων πολιτών, μέχρι που οι πίσω πόρτες έπαψαν πια ν’ ανοίγουν.

Δύσκολη πόλη για μάσες, έλεγαν τον καιρό εκείνο οι αλήτες. Ξέρω πως μου 'λειψαν πολλά γεύματα, παρά το γεγονός ότι μπορούσα να συρθώ ως την επόμενη αν μου βροντούσαν κατάμουτρα μια πόρτα, για να τσιμπήσω κάτι ή να με τραπεζώσουν ή και να ζητιανέψω στο δρόμο.

Μοσχάτο: "Τετάρτη 4.45" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 29 Μαϊου στις 8.30μμ

Την ταινία του Αλέξη Αλεξίου "Τετάρτη 4.45" προβάλλει στην αυλή του σπιτιού της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο) η Κινηματογραφική Λέσχη, την Κυριακή 29 Μαϊου στις 8.30μμ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο
θα βρείτε επίσης ειδικό κουτί οικονομικής στήριξης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία «Μέχρι το τέλος του κόσμου» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 27 Μαϊου στις 9.00μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Βιμ Βέντερς «Μέχρι το τέλος του κόσμου» θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Μαϊου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή στην αλλαγή ώρας της προβολής.


Η ταινία αυτή είναι η πέμπτη ενός μικρού αφιερώματος στους μεγάλους Ευρωπαίους σκηνοθέτες.

Τον πρώτο μήνα του αφιερώματος προβάλλονται ταινίες των Α. Βάιντα, Μ. Αντονιόνι και Β. Βέντερς.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς
Πρωταγωνιστούν: Ουίλιαμ Χαρτ, Σολβέιγ Ντομαρτέν, Σαμ Νίλ, Μαξ Φον Σίντοφ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Άγιος Δημήτριος: Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη", το Σάββατο 28 Μαΐου στις 8.00μμ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου, διοργανώνει Χορωδιακό Φεστιβάλ, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 8.00μμ στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη", Αγ. Δημητρίου 55.

Συμμετέχουν η Χορωδία του ΦΟΥ "Μουσικά Κύματα", η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγ. Παρασκευής, η Μικρασιατική Χορωδία Νίκαιας και η Χορωδία Αγ. Δημητρίου.

Συναυλία Αλληλεγγύης για τα Παιδιά των Προσφύγων στο TAE KWON DO Π. Φαλήρου, την Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 8.00μμ

"Η Εκδίκηση των Αγγέλων": Βιβλιοπαρουσίαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Δημητρίου, την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7.30μμ

Η Λένα Μαντά στην παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου "Η Εκδίκηση των Αγγέλων", την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7.30μμ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου (Ειρήνης & Αγ. Δημητρίου 2016).

Η δημοφιλής συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Ένα 20χρονο κορίτσι σωριάζεται νεκρό την ώρα που δουλεύει. Κανένας δεν μπορεί να βρει την αιτία.

Συμφωνία

Θετική εισήγηση των θεσμών αναμένεται στο σημερινό Eurogroup προκειμένου να επικυρωθεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης
με παράλληλη έγκριση «επί της αρχής» της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 10-11 δισ. ευρώ.

«Το ποσό της δόσης πρέπει να είναι ικανοποιητικό, έτσι ώστε, πέρα από την εξυπηρέτηση του χρέους, να αξιοποιηθεί και για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου» εξηγούσε χθες κοινοτική πηγή, ενώ θετική έκβαση προανήγγειλαν Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ και Στουμπ.

Παράλληλα, καθώς οι 19 υπουργοί επιχειρούν να καταλήξουν σε μια «πολιτική συμφωνία» για το ποια μέτρα και πότε θα ληφθούν ώστε να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αυξάνεται η πίεση προς το Βερολίνο, με το ΔΝΤ να προτείνει μέτρα μείωσης του χρέους κατά 50% του ΑΕΠ.

Στο παρά πέντε

Ποιος το περίμενε ότι μια ολόκληρη ήπειρος θα περίμενε με αγωνία τα -αναπάντεχα καθυστερημένα- αποτελέσματα μιας προεδρικής εκλογής στην Αυστρία;

Ποιος το περίμενε ότι η φυσιογνωμία της Ευρώπης θα μπορούσε να αλλάξει -να τσαλακωθεί περισσότερο θα ήταν ίσως ακριβέστερο- από μια εκλογική αναμέτρηση σε μια μικρή χώρα, για ένα σχεδόν διακοσμητικό αξίωμα;

Κι όμως χρειάστηκε να φτάσει το απόγευμα της Δευτέρας για να πάρει μια βαθιά ανάσα η Ευρώπη διαπιστώνοντας ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Αυστρίας έχασε τις εκλογές στο νήμα.