Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το λεγόμενο "παραδοσιακό πανηγύρι" - Αμείλικτα τα ερωτηματικά και βαριές οι ευθύνες (video)


Το "Παραδοσιακό Δημοτικό Γλέντι", που οργανώθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Πάρκο της 129ΠΥ και αναστάτωσε όλη τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής με το μέχρι πρωίας ξεφάντωμα, έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βασίλης Βάσσιος, δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο Βασίλης Βάσσιος δεν απέφυγε να αναφερθεί στο γεγονός ότι αυτή η εκδήλωση έγινε μια μέρα πριν την εκδίκαση της έφεσης των Χρήστου Κορτζίδη, Ιορδάνη Εφραιμίδη και Παναγιώτη Κουλουρίδη (δημάρχου και δημοτικών συμβούλων αντίστοιχα) για την πρωτόδικη ποινή που τους επιβλήθηκε για την κινητοποίηση των πολιτών που άνοιξαν στο λαό το χώρο της 129ΠΥ, και ζήτησε να πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση στήριξης των ανωτέρω.

Αντιπερισπασμός χαμηλών πτήσεων και η γκάφα του Λαζάρου

Εγκαίνια έκανε? Ταμπέλα έβαλε? Ζεϊμπέκικο χόρεψε?
(η φωτο από την "Τσούχτρα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης")

Αντιπερισπασμός χαμηλών πτήσεων και επικοινωνιακών αποδόσεων.
Ο επικοινωνιολόγος άφησε στο πόδι του αντ' αυτού τον ψάλτη,
που ούτε σανό δεν ξέρει να πουλάει.

Πυρκαγιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ η αιτία του χτεσινού black out στη Νότια Αθήνα

Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Καλλιθέα όπου υπήρχε μετασχηματιστής προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στα νότια προάστια, στην Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά, τα Πετράλωνα, το Φάληρο, το Μοσχάτο και άλλες περιοχές.

Λόγω της διακοπής ρεύματος σταμάτησαν να λειτουργούν τα φανάρια προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ .

Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν την βλάβη και να τροφοδοτήσουν τις περιοχές όπου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος από άλλους μετασχηματιστές.

στο κόκκινο

Η Εκδήλωση-Συζήτηση του "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" για τη Διαχείριση των Απορριμάτων στον Άλιμο

Αρχή μιας εκτενούς συζήτησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Άλιμο ήταν η εκδήλωση της δημοτικής κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Την εκδήλωση προλόγισε η επικεφαλής της Κίνησης, Ελένη Μπελιά, η οποία αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική σημασία του νέου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων, που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής αλλά και στην αναγκαιότητα εφαρμογής του.

Η δημοτική κίνηση Αλίμου "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" εξ αρχής υποστήριζε ένα τέτοιο μοντέλο διαχείρισης.