Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Απλά "γραφικός" ο πατήρ Κλεομένης; - Τι λέει ο γλύπτης Τάσος Νυφαδόπουλος @ Σημείωμα του ιστολογίου μας

Στο έργο του εικαστικού Τάσου Νυφαδόπουλου, ένα γλυπτό με θέμα την κρίση (και ομώνυμο τίτλο), επιτέθηκε και βανδάλισε ο γνωστός πλέον πάτερ Κλεομένης.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Youtube ο δημιουργός του έργου, εμφανίζεται ο εν λόγω ιερέας να χαρακτηρίζει το γλυπτό "σατανιασμένο άγαλμα της νέας εποχής, μασωνικό", αλλά και να το στολίζει και με άλλα κοσμητικά επίθετα. Έπειτα, παίρνει ένα σφυρί και σπάει μέρος του αγάλματος.

Παγκάκια χωρίς θέα…


Μπορεί να είναι μικρός και απόμακρος ο ακάλυπτος χώρος στο τρίγωνο Θράκης-Ηπείρου-Διγενή κοντά στον ΟΑΕΔ στον Άλιμο, έχει όμως …θαυμάσια θέα.

Διάκριση των εξουσιών ή μήπως κράτος δικαστών;

της Μαρίας Μπαλάφα


Αθώος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο Τάσος Θεοφίλου από το Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από πέντε κλεμμένα χρόνια, όσα έμεινε στη φυλακή. Και σήμερα όμως ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του.

Ο Τάσος Θεοφίλου και πρωτόδικα είχε αθωωθεί, έφτασε όμως ν' αντιμετωπιζει τα ισόβια ύστερα από εισαγγελική έφεση, όταν δεν τον είχε αναγνωρίσει κανένας από τους μάρτυρες και όταν όλο το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε DNA που βρέθηκε σε καπέλο χωρίς όμως το καπέλο να είναι μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος.