Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Σε νέες ράγες η ανακύκλωση

της Λούλης Σταυρογιάννη
Υποχρεωτική χωριστή συλλογή χαρτιού,
μετάλλου, πλαστικού, γυαλιού
Τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου να τρέξουν πιο γρήγορα η ανακύκλωση και η επανάχρηση συσκευασιών και άλλων προϊόντων αφενός
και αφετέρου τους νέους κανόνες στη λειτουργία των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, ώστε να «πιαστεί» η εισφοροδιαφυγή των υπόχρεων παραγωγών και διακινητών, αλλά και να διασφαλιστεί ότι το τέλος ανακύκλωσης που πληρώνουν οι καταναλωτές θα επιστρέψει σε αυτούς, περιέχει σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, ενισχύονται και διευρύνονται οι αρμοδιότητες του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, αρμόδιου φορέα για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της πολιτικής ανακύκλωσης.

Σκηνικό πολέμου, εμπόδιο στην προσπάθεια εξυγίανσης του ΚΕΕΛΠΝΟ

της Άντας Ψαρρά


Σκηνικό αναμέτρησης έχει στηθεί στον χώρο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διάρκεια της προσπάθειας εξυγίανσης του φορέα.

Ενώ η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας υιοθέτησε τις παραινέσεις των ελεγκτικών αρχών και κατήργησε όλες τις χαριστικές διατάξεις που επέτρεπαν την αδιαφάνεια και την κακή διαχείριση, όρισε τη νέα διοίκηση που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Νίκος Φίλης: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προέταξε Παιδεία και Υγεία - τα μηνύματα της κάλπης για την Κεντρική Επιτροπή


Η ανάδειξη στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για την ΚΕ των υπουργών Παιδείας και Υγείας αποτελεί εντολή για στήριξη της καρδιάς του κοινωνικού κράτους,
εκτίμησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας "στο κόκκινο" και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.

Το Συνέδριο έδειξε την αποφασιστικότητά μας υπέρ των Αρχών της Αριστεράς στην διακυβέρνηση και αυτό καταγράφεται και στα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας.

Για τον λαό και την Αριστερά

Με την επανεκλογή του Αλ. Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά κοινή, μάλλον, εκτίμηση διέφερε απ' όλα τα προηγούμενα, το 1ο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα συνέδρια του ΣΥΝ, ο οποίος αποτελεί τον κορμό του σημερινού κόμματος.

Το στοιχείο που διαφοροποιούσε το τελευταίο από τα προηγούμενα συνέδρια ήταν η αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης που διαπερνούσε τις τοποθετήσεις των συνέδρων, αλλά και εκείνη της ιστορικότητας των στιγμών για την ίδια την Αριστερά, που δοκιμάζεται στη διακυβέρνηση μιας ευρωπαϊκής χώρας.