Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Απολογισμός και νέο Συντονιστικό για τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Στον απολογισμό του έργου της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην εκλογή νέου Συντονιστικού Οργάνου προχώρησε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
στην τελευταία γενική συνέλευση της παράταξης.

Τον απολογισμό του δημοτικού έργου έκανε ο επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π. και δημοτικός σύμβουλος, Θάνος Ματόπουλος.

Τον απολογισμό του προηγούμενου Συντονιστικού έκανε ο Γιώργος Κότσαλης ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η παράταξη κινήθηκε «σε ασφυκτικά πλαίσια οικονομικών περιορισμών και περιορισμών από την τοπική διαπλοκή με την έννοια ότι αυτή καθορίζει τι δημοσιεύεται στα τοπικά μέσα».

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Ντροπή! Οι Τζιτζιφιές αποτελούν το Κωσταλέξι της Καλλιθέας»

Να τερματιστεί επιτέλους το καθεστώς των τελευταίων δεκαετιών, που εγκαθίδρυσαν οι διοικήσεις του Δήμου Καλλιθέας, θεωρώντας τις Τζιτζιφιές «παρακόρη της πόλης», ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα", δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης.

Όπως υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Γ’ ΚΑΠΗ «οι Τζιτζιφιές ανέκαθεν αποτελούσαν τον κεντρικό τόπο αναψυχής ολόκληρης της Καλλιθέας, ενώ τώρα, άκρως παραμελημένες, από τις διοικήσεις του Δήμου και το κεντρικό κράτος, βρίσκονται στο απόλυτο όριο της παρακμής».

Αποκριάτικο πάρτυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 8.30μμ


Καταστροφική για τις αγορές των νοτίων προαστίων η απαίτηση της Lamda για εμπορικό κέντρο 250 χιλιάδων τετραγωνικών

της Χαράς Τζαναβάρα

Ένα εμπορικό κέντρο-μαμούθ 250.000 τετραγωνικών, που αντιστοιχεί σε τέσσερα Mall, προβλέπουν τα σχέδια της Lamda Development για το Ελληνικό και, σύμφωνα με
υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Λάτση, έχουν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της «Ελληνικό Α.Ε.».
  • Σημείωση του εδώ στο νότο: Μετά τις παραιτήσεις τεσσάρων μελών από το ΔΣ της «Ελληνικό Α.Ε.», από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκαν η Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και οι Ιωάννης Κωνσταντάτος (δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης), Ιωάννης Μανούσος και Αθηνά-Μαρία (Νάγια) Κόλλια ως μέλη.
Η κατασκευή του, εφόσον γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τις μικρού και μεσαίου μεγέθους εμπορικές αγορές των γύρω δήμων, αλλά κυρίως της Γλυφάδας, που λειτουργεί ως υπερτοπικό κέντρο για τα νότια προάστια.

Νόμος περί διαβατηρίων

του Νώντα Παντούλα

Οι αφίξεις προσφύγων από τα Τουρκικά παράλια και οι αντιδράσεις που προκαλούνται στο εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό, παραπέμπουν σε μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ελληνικής ιστορίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι του 1920 η Ελλάδα έχει υπογράψει με την Οθωμανική αυτοκρατορία τη συνθήκη των Σεβρών με την οποία ενσωματώνεται στην Ελλάδα η Αν. Θράκη και της παραχωρείται για πέντε χρόνια η διοίκηση της Σμύρνης και της ενδοχώρας της.

Ήδη όμως από το Μάιο του 1919 ελληνικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τη Σμύρνη και τη γύρω περιοχή της με τη συγκατάθεση των συμμάχων της, Αγγλίας και Γαλλίας.

Η δημοσιογραφία των πολιτικών εκβιασμών (ηχητικό)

Η «αποκάλυψη» του Βήματος για την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ψυχάρη το 2014, είχε δημοσιοποιηθεί στην εφημερίδα ΑΞΙΑ και έγινε στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων
του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του με τα συστημικά ΜΜΕ.

«Ο κ. Ψυχάρης έχει θιγεί από την κυβέρνηση, που όπως αποδεικνύεται δεν του έκανε το χατίρι και έχει γίνει επιθετικός και απειλητικός», τόνισε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς στην εκπομπή «Η Δύσκολη Ζωή στο Πολιτικό Ρεπορτάζ», στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και στο Νίκο Σβέρκο.

Ο κ. Ψυχάρης δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και έχει γίνει επιθετικός, όπως αποδεικνύεται και με τις «απειλητικές αποκαλύψεις» του Βήματος της Κυριακής.