Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Γιατί τα πληρωμένα από τους δημότες όργανα των παιδικών χαρών αλλάζουν θέσεις και χέρια;;; Και ποιος τα αξιοποιεί;;;


Το όργανο που μετακόμισε από την Εθν. Μακαρίου
Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που τα όργανα των παιδικών χαρών μας, πάσχουν από κατάθλιψη.
Έχουν τάσεις φυγής και γενικά θέλουν να αλλάζουν τον αέρα τους...

Άλλα αλλάζουν περιοχές...
Άλλα χάνονται και, μετά από λίφτινγκ, εμφανίζονται σαν καινούργια... Άλλα χάνονται γενικά και αόριστα...
Μήπως πρέπει να τα δει κάποιος γιατρός;;;

Για πρώτη φορά στη Γενική Εφημερία του Θριασίου, συμμετείχε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Στο πρόγραμμα Γενικής Εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» συμμετείχε για πρώτη φορά στις 14 Ιανουαρίου, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αντιμετωπίστηκαν 11 έκτακτα περιστατικά, πέραν των τακτικών ασθενών. Από αυτούς, πέντε (5) περιστατικά ήταν χρονίως αιμοκαθαιρόμενοι και τέσσερα (4) περιστατικά ήταν νοσηλευόμενοι ασθενείς σε διάφορα κλινικά τμήματα. Επίσης δυο (2) ασθενείς προσήλθαν στο ΤΕΠ με ουραιμικό σύνδρομο, τοποθετήθηκαν ενδοφλέβιοι καθετήρες αιμοκάθαρσης και υπεβλήθησαν επειγόντως σε συνεδρία αιμοκάθαρσης.

Περιφέρεια Αττικής και ΑΠΕ-ΜΠΕ δημιουργούν νέες ενημερωτικές υπηρεσίες

Την εξαγγελία νέων ειδησεογραφικών υπηρεσιών με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε η
Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της στα εγκαίνια της νέας, ενημερωτικής υπηρεσίας του ΑΠΕ σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, με τίτλο «Εικόνες της Ημέρας», στους σταθμούς του Μετρό.

«Σύντομα θα τα ξαναπούμε με την Περιφέρεια Αττικής σε νέα θέση, να συμβάλλει δηλαδή ενεργά στη δημιουργία νέων ενημερωτικών υπηρεσιών», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου.

Γλυφάδα: Διάλεξη για την εργασία και την επιχειρηματικότητα, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ

Ο Δήμος Γλυφάδας καλεί σε διάλεξη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, από τις 7.00μμ ως τις 9.00μμ, στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγίας Τριάδος).

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο Ελληνικό δεν κινδύνευσαν από το χιόνι και το κρύο, αλλά από τον ρατσισμό


Το χιόνι που έπεσε και στην πόλη μας τις προηγούμενες μέρες εκτός από τις στιγμές χαράς που μας έδωσε, μας έκανε και να λυπηθούμε, αλλά και να προβληματιστούμε
για ανθρώπους που υπέφεραν εξ αιτίας του.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες στα προσωρινά Κέντρα Φιλοξενίας του πρώην αεροδρομίου, αλλά και οι άστεγοι της περιοχής μας που δεν έκαναν χρήση των θερμαινόμενων από την πολιτεία χώρων, ήταν κάποιοι απ' αυτούς.

Εκκενώσεις και αποσυμφορήσεις δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας σε ξενοδοχεία ή χώρους φιλοξενίας, των οποίων έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ή τα έργα βελτίωσής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, εκκενώθηκαν έξι χώροι φιλοξενίας στην Πέτρα Ολύμπου (φιλοξενούσε 1.054 άτομα), στο πρώην ΚΕΓΕ Σερρών (480 άτομα), στο Βαγιοχώρι (46 άτομα), στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας (87 άτομα), στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου της Καβάλας (63 άτομα) και στο στρατόπεδο Μαζαράκη στο Χέρσο (480 άτομα).