Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Φαρμακονήσι : κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος


Μας στοίχιωσε η άφιξη των ζωνταντών στο Μεγάλο Λιμάνι... Ξύπνησε τις ευαισθησίες μας, ζωντάνεψε την ανθρωπιά μας...

Για όλα;

Προφανώς όχι! Ο πόνος, ο φόβος, η ανασφάλεια που απεικονίστηκαν στα πρόσωπα και τα δάκρυα που ανάβλυζαν στα μάτια τους, μας έφεραν πιο κοντά τους. Μας ταξίδεψαν όμως και πολύ μακρυά, εκεί στον μακάβριο πάτο του Αιγαίου...

Φαρμακονήσι : διερεύνηση ευθυνών για όλους


Για υιοθέτηση της "δολοφονικής τακτικής" των άτυπων επαναπροωθήσεων μεταναστών, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων δικαίου, η οποία έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε "νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών" καταγγέλλει   την κυβέρνηση το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τους δώδεκα αγνοούμενους μετανάστες.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση εισαγγελική παρέμβαση με στόχο να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες που έχουν αποδεχτεί την πολιτική των άτυπων επαναπροωθήσεων των μεταναστών.
 

2η Ανοιχτή Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών ΒΒΒ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ στη 2η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΡιΚιΠ ΒΒΒ
Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα της Κίνησης.
Ελάτε να συναποφασίσουμε για τους/τις υποψήφιούς-ές της.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ, θα πραγματοποιήσει τη 2η συνέλευσή της, την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ και ώρα 10:30 πμ, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας (οδός Ζεφύρου 2, Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, ΒΟΥΛΑ).

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν:

1.- Παρουσίαση σχεδίων προγράμματος για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο, αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών συμπολιτών μας μέσα από τις Θεματικές Ομάδες Εργασίας της Κίνησης.
 
2.- Απόφαση για τη διαδικασία & το χρονοδιάγραμμα επιλογής υποψηφίων δημοτικών & τοπικών συμβούλων και υποψηφίου δημάρχου, εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Παράλληλα, στη συνέλευση αυτή θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για υποψήφιους-ες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Αν δεν είσαι μέλος της Κίνησης, μπορείς να γίνεις τώρα!

ΡΙζοσπαστική ΚΙνηση Πολιτών Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης

Οι χειμερινές προβολές της "Μεσοποταμίας" συνεχίζονται στο Μοσχάτο

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο ανακαινισμένο σπίτι της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία", Πλάτωνος 13 στις 8.00 το βραδάκι θα γίνει η προβολή της ταινίας  “Billy Elliot, Γεννημένος Χορευτής” του Στίβεν Ντάλντρι.

"Billy Elliot, Γεννημένος Χορευτής" : βρετανική δραματική κομεντί παραγωγής 2000 σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι. Τοποθετημένο στην Αγγλία του 1980, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός 11χρονου αγοριού και στην προσπάθειά του να γίνει χορευτής.

Η ταινία έγινε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, απέσπασε αρκετά βραβεία και υποψηφιότητες και το 2005 ανέβηκε στο θέατρο με τη μορφή μιούζικαλ.

Δυο λόγια για το σενάριο :

Ψεκασμοί για τα κουνούπια λόγω…εκλογών – κύριος στόχος το ρέμα Πικροδάφνης

Έγινε το θαύμα και προχώρησε πιο νωρίς από ποτέ ο διαγωνισμός για την ανάθεση εργασιών καταπολέμησης κουνουπιών για τους Δήμους των Νοτίων Προαστίων.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις και ερωτήσεις τα προηγούμενα χρόνια, παρόμοιοι διαγωνισμοί καθυστερούσαν και έφταναν καλοκαίρι για να ολοκληρωθούν, όταν ήταν πλέον
αργά!

Για να μην αναφερθούμε στην τεράστια κόντρα μεταξύ Δήμων, Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας για την αρμοδιότητα ψεκασμών στα ρέματα.
Συγκεκριμένα τα δυο προηγούμενα χρόνια κι ενώ η χώρα βρισκόταν σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου, λόγω θανατηφόρων περιστατικών, η Περιφέρεια δεν είχε προβεί εγκαίρως στους ψεκασμούς παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και των κατοίκων.

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης : συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου 2014 στη Βουλή.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Νάντια Βαλαβάνη, Βουλευτής Β΄ Αθήνας, ενημερώθηκαν από τον Χρήστο Κορτζίδη, τη Ροδή Γεωργακάκη, Αντιδήμαρχο, και τον Γιάννη Μπουζάκη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης, για τις εξελίξεις στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έξωση φορέων και υπηρεσιών του Δήμου από τις εγκαταστάσεις τους στο χώρο, το πάγιο αίτημα του Δήμου για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου καθώς και για άλλα ζητήματα.

Ο Α.Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του ΣΥΡΙΖΑ στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση για το Ελληνικό, την ανάγκη μαζικοποίησης του κινήματος ενάντια σε αυτή, την υποστήριξή του στο αίτημα δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου και την πρόθεσή του να αντιταχθεί στις επιλογές της κυβέρνησης με πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής.

Έκθεση ζωγραφικής του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής έργων μαθητών του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας των σχολικών ετών 2008 – 2013.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 6.00μμ στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (παραλία Γλυφάδας).

Οι δημιουργίες των μαθητών μάς εμπνέουν !!!

Πηγή : geitoniamou.gr

Η Χαρά Καφαντάρη για τη διαχείριση απορριμμάτων (BINTEO)

Απόσπασμα από την εκπομπή ¨Κοκκινολαίμης", στον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο 105,5", με τον Κυριάκο Μαντούβαλο.

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντώνης Φειδοπιάστης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πεντέλη εν δράσει" συζητούν για τη διαχείριση απορριμμάτων και τα προβλήματα του Πεντελικού Όρους.


Πηγή : epikoinonia-arg.gr

ΞΗΡΑΪΛΑ

Συζήτηση μεταξύ Νίκου Χατζηνικολάου και της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στον Real για το θέμα της τρομοκρατίας και την απόδραση Ξηρού...

Χατζηνικολάου: «Η ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σας ικανοποίησε;»
Ασημακοπούλου: «Όχι».

Οχιές, ανικανοποίητη κυρία Ασημακοπούλου μου! Και γιατί δεν της άρεσε η ανακοίνωση της κυρίας Ασημακοπούλου; Επειδή «Εντάξει, τα λόγια είναι καλό πράγμα».

Κίνηση Πολιτών Αλίμου : Όλοι στη δίκη για τη σωτηρία του Κτήματος Γερουλάνου

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 θα δικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που κατέθεσαν κάτοικοι του Αλίμου εναντίον της γερμανικής εταιρείας Μakro, η οποία απαγορεύει εδώ και ένα χρόνο την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο εντός του κτήματος Γερουλάνου, το οποίο αγόρασε το 1992, ακόμη και σε καθηγητές Αρχαιολογίας.

Στο κέντρο του αρχαιολογικού χώρου βρίσκεται ο βυζαντινός ναός των Εισοδίων Θεοτόκου, που λειτουργούσε για αιώνες με καθεστώς δημόσιας λατρείας, και πλέον η Μakro αποφάσισε να καταργήσει τη λειτουργία της εκκλησίας!

Μ.Κ.Ι.Ε : Παρέμβαση στο Μεταξά, Πέμπτη 30.01 11.00πμ

Στο πλαίσιο της 2ης κοινής Πανελλαδικής δράσης των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων της Ελλάδας αλλά και της παρέμβασης των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής στα αντικαρκινικά νοσοκομεία ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ και ΜΕΤΑΞΑ την Πέμπτη 30/1, στις 11.00 π.μ., το ιατρείο μας θα πάρει μέρος στην διαμαρτυρία που θα γίνει έξω από το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ».

Καλούμε όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην παρέμβαση μας την Πέμπτη 30/01 και ώρα 11.00 π.μ. και να ενδυναμώσουν τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία που διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς.

Διαβάστε εδώ το τι ακριβώς διεκδικούμε:

Κατεβάστε την αφίσα σε μορφή PDF

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Μαθήματα Αραβικών

Τα μαθήματα ξένων γλωσσών στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας εμπλουτίζονται και με Αραβικά για αρχάριους! Δηλώστε συμμετοχή (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και/ή email επικοινωνίας, γλώσσα που σας ενδιαφέρει) με μήνυμα στο facebook, email στο ergatiki.lesxi.kallitheas@gmail.com ή τηλεφωνικά στα 6997058251, 6972391300, 6947401103 και θα σας ειδοποιήσουμε για την πρώτη συνάντηση.


Φωστήρας: Αποχή από την προπόνηση στον Ταύρο

Με αυτό τον τρόπο, οι παίκτες του Φωστήρα διαμαρτύρονται κατά όσων εμποδίζουν την εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ, για την κάλυψη των αναγκών της!

Σε συμβολική αποχή από την προπόνηση της Τρίτης προχώρησαν οι ποδοσφαιριστές του Φωστήρα, οι οποίοι εξηγούν τους λόγους στην ακόλουθη ανακοίνωσή τους που απέστειλαν στα ΜΜΕ :

“Σήμερα, 22-01-2014, αποφασίσαμε να απέχουμε από την προπόνηση και με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούμε συμβολικά στα άτομα εκείνα που εμποδίζουν με τις ενέργειές τους τη σωστή λειτουργία της ομάδας και κατ’ επέκταση όλων των ποδοσφαιριστών και υπαλλήλων γενικότερα.

Το πίστεψε αλλά έχασε το Μοσχάτο με ανατροπή του Εθνικού

Ο Εθνικός και ο Αετός Κορυδαλλού έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Πειραιά. Οι “κυανόλευκοι” με ανατροπή επιβλήθηκαν με 3-1 του Μοσχάτου και οι “κιτρινόμαυροι” 2-0 της Οδηγήτριας.

Το Μοσχάτο προηγήθηκε μέσα στο Ρέντη με γκολ του Στούπη στο 4’ λεπτό και μέχρι το 75’ κρατούσε σφιχτά την μεγάλη νίκη που θα του έδινε το πλεονέκτημα στον δεύτερο αγώνα.

Όμως σε 7 λεπτά!!! ο Εθνικός γύρισε το εις βάρος του αποτέλεσμα και σκόραρε όχι μία αλλά τρεις φορές. 76’ – 83’ Σάμιος, 77’ Λύγκος.


Αναλυτικά: