Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αίσχος!!!... Διαφημίζουν χορηγό επιχειρηματία που ξερίζωσε δέντρα και μετέτρεψε το γκαζόν σε πάρκινγκ...

Οι αυθαιρεσίες ορισμένων επιχειρηματιών τείνουν να γίνουν κανόνας στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το παράδειγμα της κοπής μεγάλου δέντρου και το γκρέμισμα της ζαρντινιέρας στην Ιασωνίδου & Αργοναυτών είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση.

Όσοι αντέδρασαν, χαρακτηρίστηκαν "ψεύτες και συκοφάντες". Όταν η αλήθεια έλαμψε η δημοτική αρχή διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθούν και το δέντρο και η ζαρντινιέρα.

Φυτέφθηκε ένα δενδρίλιο-θάμνος, η δε ζαρντινιέρα "αποκαταστάθηκε" με μια τρύπα περίκλειστη με κυβόλιθους πεζοδρομίου που προωρίζονταν για το ολοκληρωτικό κλείσιμο της τρύπας... Θα χώραγαν κι ένα-δυο τραπεζάκια.

Πυρκαγιά σε αλσύλιο ανάμεσα στο ΠΙΚΠΑ της Βούλας και τα «Αστέρια» Γλυφάδας


Φωτιά ξέσπασε ένα τέταρτο πριν τις 12 το μεσημέρι ανάμεσα στο ΠΙΚΠΑ της Βούλας και τα «Αστέρια» Γλυφάδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση σε ένα μικρό αλσύλιο που βρίσκεται
ανάμεσα στο ΠΙΚΠΑ και στα «Αστέρια».

Τα παιδιά από το ΠΙΚΠΑ απομακρύνθηκαν άμεσα, ενώ για την κατάσβεσή της φωτιάς έφτασαν άμεσα δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και οχήματα του Δήμου Γλυφάδας και εθελοντές.

Τελικά στις 12.25μμ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

"Η φύση κάνει τη δουλειά της" στις πλατείες του Ελληνικού και οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν

"Λάσπη αυτοί, έργα εμείς!", είναι το σλόγκαν του κ. Κωνσταντάτου κάθε φορά που εγκαινιάζει μια ανακαίνιση ή ανακατασκευή (και όλα τα "ανα-" πριν πάμε στα εγκαίνια των "επανα-") ως νέο έργο της διοίκησής του.

Όταν δεν έγιναν έγκαιρα οι ψεκασμοί των πεύκων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα δέντρα με κάμπιες και να αρρωστήσουν, ο κ. Κωνσταντάτος είχε πάλι την απάντηση: "Αφείστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της".

Και επειδή ως επικοινωνιολόγος γνωρίζει ότι τα δόγματα δεν αρκούν για να πείσει, έβαλε για γαρνιτούρα και την υπόσχεση: "θα έχουμε οικολογικό θαύμα της διοίκησης Κωνσταντάτου!!!".

Δεν γνωρίζουμε αν η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφάσισε να αφήσει τη φύση να κάνει τη δουλειά της ή αν περιμένει το οικολογικό θαύμα και στις πλατείες.

Σώθηκε κοριτσάκι οκτώ ετών που κινδύνευσε να πνιγεί στην τρίτη παραλία της Γλυφάδας

Ένα κοριτσάκι οκτώ ετών κολυμπούσε στην τρίτη παραλία της Γλυφάδας, όταν ξαφνικά ήπιε πολύ νερό και κινδύνευσε σοβαρά να πνιγεί, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο ναυαγοσώστης του Δήμου, Νίκος Γεράρδης, την ανέσυρε στην ακτή χωρίς σφυγμό και χωρίς να αναπνέει και
κατάφερε να της σώσει τη ζωή. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

"Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσουμε το Νίκο για το μικρό θαύμα που είδαν μπροστά στα μάτια τους όλοι οι λουόμενοι", δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου και συνέχισε:

Λύθηκε το μυστήριο με την έκφραση του Κυριάκου !!!...


Αρχικά θεωρήθηκε ότι προσπαθεί να μιμηθεί τον μπαμπά Μητσοτάκη...

Μετά νομίσαμε ότι του είχε μείνει από τα βασανιστήρια της χούντας,
όταν ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος...

Έκρηξη σε ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη

Πανικό προκάλεσε η έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι στις 05.10 τα ξημερώματα στην πλαϊνή πόρτα του ξενοδοχείου "Margi" στη Βουλιαγμένη.

Οι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό στο πλαϊνό τμήμα του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην οδό Λητούς στη Βουλιαγμένη και διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Ευτυχώς την ώρα εκείνη δεν υπήρχε κανείς στο σημείο και έτσι δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Στην περιοχή βρέθηκαν άντρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που περισυνέλεξαν υπολείμματα της βόμβας και αναζητούν τους δράστες μέσω καταθέσεων και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος.