Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση του "βλαστού" στο εξώδικο και τις αιτιάσεις του κ. Κωνσταντάτου

Στις 7 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε απάντηση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Αλληλέγγυου Εμπορίου "Βλαστός" στις αιτιάσεις οι οποίες περιέχονται στο εξώδικο με το οποίο ο κ. Κωνσταντάτος "εντέλλεται" την αποβολή του από το χώρο.

Οι αιτιάσεις περιέχονται τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου σε ανάρτηση με τίτλο "ΘΛΙΒΕΡΟ! Ο κ. Κορτζίδης εμποδίζει με τους συνεργάτες του την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου μας!"  καθώς και στην απόφαση του κ. Κωνσταντάτου με την οποία ανακαλεί την παραχώρηση στο Βλαστό των εγκαταστάσεών του. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Βλαστού έχει ως εξής:

Ομάδα δικηγόρων Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Από το 2011 και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μια ομάδα εθελοντών δικηγόρων δραστηριοποιηθήκαμε στην παροχή νομικών υπηρεσίων ιδίως σε ζητήματα υπερχρεωμένων
νοικοκυριών (Ν.3869/2010) σε συμπολίτες μας που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 
 
Δεκάδες συμπολίτες μας μπόρεσαν μέσω της δράσης αυτής να πετύχουν ακόμη και τη δικαστική προστασία της κύριας κατοικίας τους. 
 
Σήμερα, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε την δράση μας αυτή με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στους συμπολίτες μας, ιδίως αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
  
Αιτήματα μπορούν να υποβάλλονται στο email: dimotikisynergasiaellarg@gmail.com
 
Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Σκνίπες, σκουλήκια και άλλα σημεία και τέρατα …

Ένα πείραμα που πραγματοποιείται στο δημοτικό σχολείο για την παρατήρηση των μικροοργανισμών (ύλη ΣΤ΄τάξης) είναι το εξής: βάζουμε νερό βρύσης σε ένα ποτήρι και το αφήνουμε λίγες ημέρες εκτός ψυγείου. Παίρνουμε μία σταγόνα από το νερό αυτό και την παρατηρούμε με ένα απλό μικροσκόπιο. Διαπιστώνουμε να βρίθει από ζωή. Διάφορα πραγματάκια με στριφογυριστές ουρίτσες κόβουν βόλτες πέρα δώθε. Τα παιδιά ξετρελαίνονται να τα βλέπουν.

Αν λοιπόν τα παιδιά μας κολυμπούσαν στο κολυμβητήριο τόσα χρόνια στο ίδιο νερό, το νερό αυτό δεν θα είχε μόνο σκουλήκια θα ήταν … Jurassic Park!

Ευτυχώς, ο νομοθέτης εδώ και πολλά χρόνια έχει διατυπώσει κανόνες ώστε όποιος χρησιμοποιεί και όποιος εργάζεται σε κολυμβητήρια αθλητικά ή μη, δημόσια ή ιδιωτικά να παραμένει υγιής.

Πεδίο βολής

γράφει ο Μίλτος Πασχαλίδης


Τέλη Νοέμβρη 1999.
Τρίπολη, μονάδα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων.
Ήμουν ήδη
πατημένα 30, «παππούς» για φαντάρος, έπληττα αφόρητα και το μόνο που μ απασχολούσε ήταν πως στο διάολο θα περνούσαν 20 ολόκληροι μήνες.

Τελικά η θητεία πέρασε σα νερό, έκανα φίλους, γύρισα πέντ έξη στρατόπεδα, φύλαξα εκατοντάδες άχρηστες ώρες σκοπιά έξω από άδειες αποθήκες, τραγούδησα σε αναρίθμητους χορούς στις Λέσχες Αξιωματικών με αντάλλαγμα «άγραφες» άδειες, γενικά μιλώντας: πλάκα είχε, αν εξαιρέσω το χαμένο χρόνο.

Και μια μέρα.
Είναι η μοναδική μέρα που αποφεύγω να ξαναπαίξω στη μνήμη, γιατί θα με στοιχειώνει για πάντα.
Έκανα ότι περνούσε απ το χέρι μου να την αποφύγω, προσποιήθηκα τον άρρωστο, μέχρι που μου πέρασε απ το μυαλό να πάω να βγω άοπλος, στο τέλος παραιτήθηκα.

Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας στο Ελληνικό 10,11,12 Οκτωβρίου



Επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας εδώ και τώρα! απαιτεί η Greenpeace από την κυβέρνηση

γράφει η Τζούλια Λιακοπούλου

Η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με την προώθηση μαζικών επενδύσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας και στις ΑΠΕ, συμφώνησαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (Ηρώ Διώτη), του Ποταμιού (Σπύρος Δανέλλης) και της ΔΗΜΑΡ (Νίκος Τσούκαλης) σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior.

Η Greenpeace καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε εγρήγορση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: αν δεν αλλάξει τώρα κατεύθυνση η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία παραμένει εγκλωβισμένη στα ορυκτά καύσιμα, εκατομμύρια πολίτες θα συνεχίσουν αναίτια να υποφέρουν από το αυξημένο ενεργειακό κόστος ενώ παράλληλα θα υπονομευτεί κάθε σοβαρή προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. 

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παρατείνει την εξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα, όπως αποκάλυψε με στοιχεία η Greenpeace.