Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τον Ιούνιο οι επαναληπτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των ΓΕΛ

Μετατίθενται οι επαναληπτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των ΓΕΛ από το Σεπτέμβριο στον Ιούνιο, με τροπολογία που κατατέθηκε απόψε
στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με τη μετάθεση των προκείμενων εξετάσεων διασφαλίζεται η εύρυθμη και έγκαιρη λειτουργία των σχολικών μονάδων με την έναρξη του σχολικού έτους και ωφελούνται οι μαθητές καθώς δεν απομακρύνονται από την περίοδο προετοιμασίας/μελέτης τους, την επανάληψη της εξεταστέας ύλης και αντιμετωπίζουν τις επαναληπτικές εξετάσεις ως συνέχεια της σχολικής χρονιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοσχάτο: Η ταινία «Holy Motors» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της τον Φεβρουάριο με την ταινία «Holy Motors», (2012, Έγχρωμο, 116΄) του Leos Carax.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου

Φαντάροι του Α' Τάγματος Σκαπανέων Μακρονήσου.
Στο κέντρο ο Κ. Δεσποτόπουλος, αρχείο ΑΣΚΙ.
Ένας νέος διαδικτυακός κόμβος αναρτήθηκε, συγκροτώντας το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου, με τεκμήρια από τις αρχειακές συλλογές και τις βιβλιοθήκες
των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), σε συνεργασία με το Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.makronissos.org/, ο επισκέπτης περιηγείται σε ένα δυναμικό και τεκμηριωμένο ψηφιακό μουσείο για αυτόν τον τόπο του απάνθρωπου εγκλεισμού.

Ειδήσεις με κοστούμι και με ρόμπα

του Νίκου Μωραΐτη


Νίκος Χατζηνικολάου και Σία Κοσιώνη αναμετρήθηκαν με το Παρίσι του Τσίπρα και της Μητσοτάκη από τα κεντρικα δελτία των καναλιών τους. Και ο καθένας έκανε ακριβώς τη δουλειά στην οποία ανήκει…

Τα μεταξύ των κομμάτων χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» είναι δύο, τις τελευταίες μέρες.

Η ταινία «Το Αλάτι της Γης» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Το Γαλλοβραζιλιάνικο ντοκιμαντέρ των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο «Το Αλάτι της Γης - The Salt of the Earth» θα προβληθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς, Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο

Ρένα Δούρου: «Το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η Αττική αλλάζει»

της Κ. Ρουμελιώτη

«Το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η Αττική αλλάζει. Η Περιφέρεια Αττικής ανοίγει ξανά, μετά από 13 χρόνια, τις πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στην παραλία Καλλιθέας και Μοσχάτου».

Αυτό τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εγκαινιάζοντας τη μετεγκατάσταση των γραφείων της διοίκησης της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, σε ανακαινισμένο τμήμα των ακινήτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Beach volley.

Τo «Τελευταίο ψέμα» του Μιχάλη Κακογιάννη για πρώτη φορά στη σκηνή, στο Ίδρυμα Κακογιάννη από 24 Φεβρουαρίου

«Το τελευταίο ψέμα», μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη, στο οποίο η Έλλη Λαμπέτη κατέθεσε μία αξιομνημόνευτη ερμηνεία, θα
μεταφερθεί για πρώτη φορά στη σκηνή και μάλιστα στο «σπίτι» του δημιουργού, το Ίδρυμα Κακογιάννη.

Ο Ένκε Φεζολάρι, με οδηγό το διάσημο σενάριο, χρησιμοποιώντας και τις επιπλέον σκηνές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ταινία, υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης, η οποία θα ανέβει, από τις 24 Φεβρουαρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Έκοψε και φέτος την πίτα της η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης - Ρεπορτάζ & Συνεντεύξεις (video)

της Εριέλλας Χρυσού

Στο παραδοσιακό κρητικό κέντρο «Ζορμπάς» πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία ο ετήσιος χορός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Παλαιστίνης Marwan Toubassi, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ το μαγαζί γέμισε ασφυκτικά με Κρητικούς αλλά και φίλους της ένωσης.

Το ελληνικό θρίλερ «Τετάρτη 04:45» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Με τη βραβευμένη ταινία «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Στη «γειτονιά των Αγγέλων» ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών, ο γνωστός τραγουδοποιός Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
 

Η σύζυγός του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά επιβεβαίωσε την μεγάλη απώλεια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook γράφοντας:

Εκπαιδευτική Εκδήλωση, Ομιλίες και βραβεύσεις μαθητών στον Αγιο Δημήτριο (video: Όλη η εκδήλωση - συνεντεύξεις)

της Εριέλλας Χρυσού
 
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργάνωσε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου προς τιμήν της εκπαιδευτικής και
μαθητικής κοινότητας της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή τιμητικών αναμνηστικών σε ομάδες μαθητών που διακρίθηκαν σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, μαθητές που αρίστευσαν κατά την αποφοίτησή τους από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς και εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το Ελληνικό

του Γιώργου Λιάλιου


Στη σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα γνωμοδοτήσει για το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού, προχώρησαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

Συντονιστής της επιτροπής είναι ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Θανάσης Αραβαντινός, ενώ θα συμμετέχουν ο διάσημος Ελβετός αρχιτέκτονας του μουσείου της Ακρόπολης Μπερνάντ Τσουμί και τρεις εν ενεργεία πανεπιστημιακοί.

Οι δημοσιογράφοι πρώτα αυτοπυροβολήθηκαν και ύστερα απαξιώθηκαν...

Ο Μπομπ Γούντγουορντ, ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τις πραγματικές διαστάσεις τού "Γουότεργκεϊτ", είναι μέλος τού
Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ιδιότητα που ποτέ δεν απόκρυψε.

Αυτό, ωστόσο, δεν τον απέτρεψε από το να κάνει τη δουλειά του, η οποία οδήγησε στην παραίτηση του ρεπουμπλικανού προέδρου Νίξον.

Σε ομαδική έξοδο στην παράσταση "Ήταν όλοι τους παιδιά μου" καλούν οι Οργανώσεις Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Οργανώσεις Μελών Ελληνικού και Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με τη συμμετοχή στην πρώτη θεατρική επίσκεψη, συνεχίζουν την πολιτιστική τους δράση με μια ακόμα παράσταση.

Αυτή τη φορά προτείνουν ομαδική πολιτιστική έξοδο στην παράσταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλλερ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ, την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 20.00.

Οι Black Sabbath αποχαιρέτισαν για πάντα το κοινό τους με μια συναυλία στο Μπέρμινγχαμ

Οι Black Sabbath, το θρυλικό συγκρότημα που θεωρείται ότι "ανακάλυψε" τη μουσική χέβι μέταλ, έδωσαν την τελευταία συναυλία τους. Η συναυλία, η οποία
διήρκεσε δύο ώρες, δόθηκε στον συναυλιακό χώρο 16.000 καθισμάτων NEC Arena στο Μπέρμινγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, στην πόλη όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1968.

Οι βετεράνοι μουσικοί έπαιξαν 15 τραγούδια τους και έκλεισαν με την πρώτη επιτυχία τους του 1970, το τραγούδι Paranoid.

Σχεδιάζεται μουσείο για τους «δεσμώτες» του Φαληρικού Δέλτα

Θα κατασκευαστεί μουσείο για τους «δεσμώτες» του Φαληρικού Δέλτα σχεδιασμένο από τον Ρέντσο Πιάνο, τον αρχιτέκτονα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ);

Αν και o σχεδιασμός του βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, όλα δείχνουν πως τα πράγματα έχουν πάρει αυτή την κατεύθυνση.

Αποκάλυψη: Νέα αποχώρηση από το Ποτάμι

Το Ποτάμι βρίσκεται ενώπιον μίας ακόμη αποχώρησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, καταθέτει το πρωί
της Τρίτης, αίτηση ανεξαρτητοποίησης.

Το παρασκήνιο και αυτής της αποχώρησης είναι έντονο, με τον κ. Μπαργιώτα να βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας δίπλα στη Φώφη Γεννηματά και τον Κώστα Σκανδαλίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη.

Έφη Αχτσιόγλου: Καμία απόκλιση στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υποκύψει στις «παράλογες» απαιτήσεις του ΔΝΤ, διατύπωσε στη Βουλή η Έφη Αχτσιόγλου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει προληπτική νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018.

Ενημερώνοντας, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της ΝΔ, για την πορεία της διαπραγμάτευσης, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως ο χρόνος είναι κρίσιμος και δεν συμφέρει καμία πλευρά η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Στη διαπραγμάτευση, γίνεται προσπάθεια και αναζητείται από όλες τις πλευρές κοινό έδαφος» είπε.