Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19.03.2014


Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στο παλαιό δημαρχείο Ταύρου, στο πλαίσιο της ζωντανής επικοινωνίας και του διαλόγου με τους συνδημότες μας, συζητήθηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα των κατοίκων του Ταύρου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα προβλήματα της εγκατάλειψης και των παραβάσεων σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, η διαπίστωση ερήμωσης πλατειών και παιδικών χαρών, η προβληματική του κυκλοφοριακού σε δρόμους χωρίς ή με ελαττωματική σήμανση και υποφωτισμό, η υπολειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, η εμφάνιση παράνομων κτισμάτων σε δημόσιους χώρους (αυθαίρετα προκάτ), η κακή διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, τα κρούσματα παράνομης χρήσης ουσιών σε σκοτεινά μέρη, και η έλλειψη χώρων πάρκινγκ, αλλά και πολιτιστικής έκφρασης.

Με ιδιαίτερη έμφαση υπογραμμίστηκε η ανάγκη για δημιουργία κοινωνικών δομών και δομών αλληλεγγύης, μέσα από τις πρωτοβουλίες της νέας δημοτικής αρχής αλλά και τη δράση των πολιτών, αφού τα προβλήματα της ανεργίας και της φτωχοποίησης κατατάσσονται στην πρώτη γραμμή των κορυφαίων ζητημάτων, που απασχολούν τους δημότες.

Η παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» θα συνεχίσει το πρόγραμμα αυτών των συναντήσεων, με επόμενη συνάντηση στις 27 Μαρτίου στο Μοσχάτο, προκειμένου μέσα από αυτήν την καταγραφή, να συνδιαμορφωθεί ένα πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες, αλλά και στις προτάσεις των συμπολιτών μας.


Από το Γραφείο Τύπου

Παλαιό Φάληρο : Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση
Υποψήφιος Δήμαρχος
Κώστας Μερκουράκης

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Η οικονομική κρίση και η πολιτική που επιβλήθηκε για να την «ξεπεράσουμε», τα αλλεπάλληλα δηλαδή Μνημόνια, μας έκαναν να χάσουμε τη δουλειά, τη σύνταξη και την περίθαλψή μας, να χάσουμε το βιοτικό επίπεδο που με κόπους είχαμε κατακτήσει. Λέγεται
όμως ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Σημαίνει ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ! 

Το Παλαιό Φάληρο είναι από τις πιο όμορφες και πιο προνομιούχες συνοικίες της Αττικής, μια από τις λίγες πραγματικές γειτονιές του Λεκανοπεδίου που ποτέ δεν έχασαν το χρώμα και την ταυτότητά τους. Με ανοιχτή δίοδο στη θάλασσα, με πολίτες που φρόντισαν και αγάπησαν τον τόπο τους, χωρίς να επιτρέπουν την κακομεταχείρισή του.

Εκδήλωση για την Παιδεία στην Πνευματική Εστία Βούλας





Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε εκδήλωση - συζήτηση για την Παιδεία και τον Πολιτισμό στην περιοχή μας την Τετάρτη, 26 Μάρτη 2014, στις 7μμ, στην Πνευματική Εστία Βούλας (Αγ. Ιωάννου 3).


Η συνεργασία με  τους φορείς της εκπαίδευσης αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής μας και προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία του Δήμου μας.

Για σχολεία ανοιχτά στη γνώση, την τέχνη, τον αθλητισμό και τη δημιουργικότητα.

Τις θέσεις της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την Παιδεία και τον Πολιτισμό θα παρουσιάσουν ο υποψήφιος Δήμαρχος Θάνος Ματόπουλος με την Ομάδα Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού της ΡΙ.ΚΙ.Π. ΒΒΒ.

Πάρτυ στο "Υπόστεγο" την Παρασκευή 21 Μαρτίου


O Τάσος Ταστάνης θα περιοδεύσει στην περιοχή της Αγίας Τριάδας

Μαζί ανατρέπουμε! / Μαζί δημιουργούμε!

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας


Άγιος Δημήτριος : συνεστίαση του ΜΕΤΕΧΩ την Κυριακή 23 Μαρτίου

"Το μεταναστευτικό ζήτημα" στον Άγιο Δημήτριο την Παρασκευή 21 Μαρτίου


ΑΝΑΤΡΟΠΗ του φασισμού και του ρατσισμού στη ΓΛΥΦΑΔΑ

22 Μάρτη διαδηλώνουμε :
- 1 μμ., Προπύλαια-προσυγκέντρωση
- 2 μμ., Ομόνοια

23 Μάρτη, 7μμ :
συζητάμε & τραγουδάμε ενάντια στο φασισμό & το ρατσισμό, με την "ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Γλυφάδα" (γραφεία δημοτικής μας κίνησης, Κ. Αθανάτου 22)

- Θα μιλήσουν: Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό) & Σταύρος Γρανούζης (ψυχολόγος).

- Αφιέρωμα με ζωντανή μουσική στο αντιφασιστικό τραγούδι

Όχι στον εμφύλιο των φτωχών 


Απαντάμε ενωμένοι στο ρατσισμό και το φασισμό,

την καταστολή και τη μνημονιακή εξαθλίωση.


"Ελληνικό, η τύχη του στα χέρια μας" - όλα τα βίντεο


























Σας παρουσιάζουμε όλα τα βίντεο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθκαν στο Ελληνικό την Κυριακή 16 του Μάρτη.

Η ομιλία του δήμαρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη  εδώ.

Η ομιλία του καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα εδώ.

Οι ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων και των υποψηφίων περιφερειαρχών εδώ.

Άλλα στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις εδώ.

Π. Φάληρο : Παρουσίαση του βιβλίου "ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 7.00μμ στο βιβλιοπωλείο-καφέ "booktalks"  στο Π. Φάληρο (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου 58) θα γίνει παρουσιάση του βιβλίου του "ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" από τον Γιάννη Μηλιό (υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ).


Θα προλογίσουν:

 
  • Γιάννης Μπουρνούς (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς)
  • Κώστας Μερκουράκης (Υποψήφιος δήμαρχος Π.Φαλήρου).

Παρουσίαση :
 
Μέσα από τα άρθρα του Γιάννη Μηλιού στο βιβλίο αυτό ξεδιπλώνεται η ιστορία της κοινωνικής και πολιτικής σύγκρουσης που μαίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Προβάλλονται και επεξηγούνται με μαρξιστικούς όρους οι αιτίες της κρίσης. Καταδεικνύεται ότι η μνημονιακή πολιτική βασίζεται στην αντίφαση ανάμεσα στους διακηρυγμένους και τους πραγματικούς στόχους των πολιτικών. Προβάλλει το κορυφαίο ζήτημα της επερχόμενης σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης της Αριστεράς και των εγχώριων και ξένων συμφερόντων που στηρίζουν τα μνημόνια, δηλαδή τις πολιτικές λιτότητας και την αναδιανομή πλούτου και εξουσίας υπέρ των κυρίαρχων τάξεων: η διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Παρουσιάζεται η εναλλακτική πρόταση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. (Δημήτρης Δημούλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή Σάο Πάολο, Getulio Vargas Foundation, Διευθυντής Βραζιλιανού Ινστιτούτου, Συνταγματικών Μελετών, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Κυριακή 23 Μαρτίου – Θεατρική παράσταση στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι εξαιρετικά επίκαιρη.



Περισσότερα για την ομάδα “Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ)” μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους, από όπου αντιγράφουμε:
 
Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Τα μέλη της ομάδας αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στην ομάδα σαν στοιχείο της κοινωνικής τους υπόστασης και είναι στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες. Η ομάδα ΘτΚ πραγματοποιεί παραστάσεις θεάτρου φόρουμ, χρησιμοποιώντας την τεχνική και την μέθοδο του «Θεάτρου του Καταπιεσμένου» του Augusto Boal. Η μέθοδος του ΘτΚ αποτελεί ακτιβιστικό εργαλείο με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση. Για τον Boal δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς. Κανένας δεν είναι το ένα ή το άλλο. Όλοι είναι και τα δύο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Βλέπεις, αλλά συγχρόνως παίζεις. Δεν υπάρχει ηθοποιός χωρίς θεατή, καθώς ο θεατής είναι εκείνος που τελικά καλείται να ανέβει στην σκηνή και να ανατρέψει το τέλος της ιστορίας της θεατρικής παράστασης. Ο θεατής καλείται να γίνει ηθοποιός και να προτείνει μια πιθανή λύση ώστε να δοθεί τέλος στην καταπίεση.

"αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και υπεράσπιση κοινωνικών δομών"

γράφει ο Κώστας Παπαλεξανδρής *

Στηρίζω το δήμαρχό μας Χρήστο Κορτζίδη και τους αγώνες του για τα δίκαια των
εργαζομένων,  καθώς και για την υπεράσπιση των κοινωνικών δομών του δήμου μας.
 
* Γιατρός