Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Το 2015 θα είναι η χρονιά της ανατροπής και της αξιοπρέπειας (video)

Μεγάλο ενωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι με το τέλος του 2014 φεύγει και η κυβέρνηση Σαμαρά και τελειώνουν τα ψέματα, ο εκφοβισμός, ο αυταρχισμός, η κοροϊδία.

Τονίζει ότι το 2015 η δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο
που γεννήθηκε. Δεσμεύεται δε ότι με την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη η δύναμη που αφαίρεσαν από τον λαό μας θα του ξαναδοθεί πίσω.


Ολόκληρο το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά:
"Στο τέλος του χρόνου που φεύγει, στο τέλος του πέμπτου μνημονιακού χρόνου, απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα για να μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Στο τέλος της σαραντάχρονης μεταπολίτευσης, που φέρνει και το τέλος του πολιτικού κατεστημένου της διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα, στέκομαι μπροστά σας και σας απευθύνω ένα μεγάλο ενωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο.
Το 2014 φεύγει και μαζί του φεύγει και η κυβέρνηση Σαμαρά και τελειώνουν τα ψέματα, ο εκφοβισμός, ο αυταρχισμός, η κοροϊδία. Το 2014 τελειώνει αποτελειώνοντας ένα καθεστώς που βύθισε την πατρίδα μας στη φτώχεια, την ανεργία και την απαξίωση.
Το 2015 έρχεται με τον τρόπο που πρέπει. Η δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε. Ο λόγος δίνεται και πάλι σε αυτούς που πρέπει. Σε αυτούς που τον στερήθηκαν, μαζί με δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων. Ο λόγος δίνεται στους πολίτες. Στους άντρες και τις γυναίκες Στη νέα γενιά.
Και είμαι βέβαιος ότι η ελπίδα και το πρόγραμμα, το σχέδιο για την επόμενη μέρα θα νικήσουν τον φόβο και την κινδυνολογία.
Σε όσους και όσες μας παρακολουθούν και μας ακούνε σήμερα μία δέσμευση υπάρχει από την μεριά μας.
Με την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη η δύναμη που αφαίρεσαν από τον λαό μας θα του ξαναδοθεί πίσω.
Μία δέσμευση υπάρχει από την μεριά μας. Θα μπει οριστικό τέλος στην εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση.
Μαζί μπορούμε να πάρουμε πίσω τα κλειδιά της χώρας και να βάλουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας.
Βάζοντας μπροστά τον άνθρωπο. Με πρώτιστο μέλημα την πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.
Βάζοντας μπροστά το περιβάλλον και φραγμό στα μεγάλα συμφέροντα που το επιβουλεύονται.
Προστατεύοντας την δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Τον μόχθο, την στέγη, τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.
Υπερασπιζόμενοι την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.
Το παρελθόν που αφήνουμε πίσω έχει ονοματεπώνυμα. Είναι το πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα. Που νομοθέτησε τη διαπλοκή.
Το παρόν έχει ψευδώνυμα. Πίσω από αυτά κρύβονται όσοι μετέτρεψαν τον τόπο μας σε αποικία χρέους και σήμερα μεταμφιέστηκαν πάλι σε «σωτήρες».
Το μέλλον όμως έχει ένα όνομα. Και αυτό είναι ΕΛΠΙΔΑ. Το μέλλον έχει όλους και όλες σας.
Έχει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Της μεγάλης προοδευτικής συμπαράταξης. Για μία Ελλάδα με Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία.
Και το μέλλον για το τόπο μας ξεκίνησε ήδη.
Το 2015 θα είναι η χρονιά της ανατροπής και της αξιοπρέπειας.
Θα είναι η χρονιά της Ελλάδας.
Χρόνια πολλά.
Καλή χρονιά σε όλους και όλες".

Εκλογές με αρκούδες και μαϊμούδες


Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 27ης Δεκεμβρίου του 2014 θα μείνει στην Ιστορία. Θα μπει στο Μουσείο του Τύπου, δίπλα στα πατριωτικά περιοδικά του Εμφυλίου που απεικόνιζαν με σκίτσα άγριους κομμουνιστές να εκτελούν αμάχους, να μαζεύουν παιδιά, να παρενοχλούν αγνές κορασίδες. Θα μπει το πρωτοσέλιδο δίπλα στα εξώφυλλα με τη σοβιετική αρκούδα που κατασπάρασσε το σώμα της Ελλάδος, από τη Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Αρκούδα τεράστια, μοβόρα και αδηφάγος, που στοίχειωνε τα όνειρα των ελληνοπαίδων.

Η αρκούδα που έβαλαν στο εξώφυλλό τους «Τα Νέα» του Σαββάτου είναι απευθείας απόγονος της αρκούδας που φιλοξενούσαν συχνά πυκνά τα εμφυλιακά έντυπα της Δεξιάς. Είναι εξίσου μεγάλη, εξίσου μαύρη, εξίσου μοχθηρή και, για όσους δεν κατάλαβαν, δίπλα στην φωτογραφία αναγράφονταν τα εξής:

«Έρχεται ρωσικός χειμώνας; Ο ΣΥΡΙΖΑ, το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και οι διακινητές τους». Έρχονται οι εκ του Βορρά κομμουνισταί, εποχούμενοι επί της ράχης των κτηνών της Αποκαλύψεως. Με άλλα λόγια, προσέξτε τι θα ψηφίσετε, κουφάλες, γιατί θα σας φάνε τη σπλήνα οι αρκούδες.

Θα πήξουμε στις αρκούδες τις επόμενες μέρες. Αρκούδες μαύρες, άσπρες, γκρίζες, θα τρέχουν από δω κι από κει, θα μουγκρίζουν, θα δαγκώνουν, θα φοβερίζουν. Κάποιες θα σε δαγκώνουν άμα τη εμφανίσει, άλλες θα είναι πιο ύπουλες, θα σε φέρνουν με τα νερά τους για να σε φάνε μετά με την ησυχία τους.