Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Μαζικές προσαγωγές έξω από γραφεία της ''ΑΥΓΗΣ''

Απίστευτες εικόνες που δείχνουν μαζικές προσαγωγές 80 ατόμων από πάνοπλους αστυνομικούς, πριν λίγο έξω από τα γραφεία της εφημερίδας μας στην Αγίου Κωνσταντίνου, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Δύο κλούβες της αστυνομίας γεμάτες με κόσμο και 20 τουλάχιστον προσαχθέντες οκλαδόν μπροστά στη στοά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

 
Επί τόπου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιγγλέζη, Καραγιαννίδης, Διαμαντόπουλος και Σταθάς. Πάνω από 80 οι προσαγωγές, καταγγελίες για σωματικές έρευνες σε γυναίκες, από άντρες αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το twitter.

Διαμαρτυρήθηκε ο Β. Διαμαντόπουλος, ζητώντας να μπουν χωριστά οι ανήλικοι προσαγόμενοι. Ο αστυνομικός του απαντούσε «ποιος είστε κύριε, να δω την ταυτότητά σας... Εγώ δέχομαι εντολές μόνο από τους υπουργούς μου», σε ειρωνικό στιλ, προκαλώντας βεβαίως την αντίδραση του βουλευτή.

Ακούστε εδώ το ηχητικό από τον "105,5 στο κόκκινο".

H Κ. Ιγγλέζη μπήκε στην κλούβα με τις κοπέλες που προσάγουν οι αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενη για την απουσία γυναικών αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι γυναίκες που βρίσκονται ανάμεσα στους προσαχθέντες να πρέπει να υποστούν τη σωματική έρευνα από άνδρες αστυνομικούς.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα στην περιοχή της Ομόνοιας είχε προσαχθεί η δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Ειρήνη Λαζαρίδου η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

To video είναι ηχητικό, από την ανταπόκριση του ρ/δ στο Κόκκινο.

Πηγή: www.avgi.gr

Mια φωτογραφία, χίλιες λέξεις, οι εξής τέσσερις: αστυνομική βία και αυθαιρεσία

Αφιερώνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια


1η παρατήρηση: Ενας πάνοπλος αστυνομικός τραβάει από τα μαλλιά και χώνει «γονατιά» σε νεαρή διαδηλώτρια. Ατάραχοι παρακολουθούν οι ροπαλοφόροι συνάδελφοί του.


2η παρατήρηση: Τόσο ευδιάκριτους αριθμούς στα κράνη των ΜΑΤατζήδων είχαμε καιρό να δούμε. Το ορίζει και ο νόμος, άλλωστε (αν δεν βλέπετε αριθμούς, δεν φταίνε τα μάτια σας....)

Περιμένουμε να τη δούμε πρωτοσέλιδο αύριο σε Νέα και Καθημερινή.

Πηγή: left.gr

Συγκίνησε η Ζωή στη Βουλή μιλώντας για τον Νίκο: «Αν τον θυσιάσετε, θα αποδείξετε ότι έχετε ηττηθεί»

«Είστε ήσυχοι με τη συνείδησή σας; Αυτή η ζωή που αργοσβήνει δεν σας συγκινεί;

Αυτό το αίτημα στοιχειώδους αξιοπιστίας στη Πολιτείας απέναντι σε ανθρώπους που έχει στην ευθύνη της δεν σας κινητοποιεί; Αν τον θυσιάσετε δεν θα αποδείξετε ότι τον εξουσιάζετε, θα αποδείξετε ότι έχετε ηττηθεί[...].

Δεν έχετε το δικαίωμα να θυσιάσετε το Νίκο Ρωμανό. Έχετε, αντίθετα, την δυνατότητα, την εξουσία και την υποχρέωση, να του δώσετε την εκπαιδευτική άδεια και να σώσετε τη ζωή του. Αν το κάνετε, ίσως σώσετε και την ψυχή σας».

Τα παραπάνω συγκινητικά λόγια χρησιμοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν από λίγο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού:

Διαβάστε την ομιλία της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ:

Μια λίστα καλλιτεχνών... ατελείωτη υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού!

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις αρχές της Πολιτείας ζητάνε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας.

Ολόκληρη η επιστολή

Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις αρχές της Πολιτείας:

Απέναντι σε κάθε αδικία και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
και υπέρ σε κάθε δίκαιο αίτημα στην φοίτηση αλλά και στη ζωή,
σαν ελεύθεροι πολίτες και ως λειτουργοί διαστάσεων της ανθρώπινης έκφρασης, αλλά και ως βαθιά πολιτικά όντα, οι καλλιτέχνες οφείλουμε να πάρουμε μια δημόσια θέση στην πολύ σοβαρή υπόθεση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού.


Με τις υπογραφές μας ζητούμε από την Πολιτεία και
τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και των νόμων,
και εφόσον ζούμε σε ένα κράτος δικαίου που στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, άμεση λύση στο επείγον και νόμιμο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για το δικαίωμά του στην φοίτηση και στην ζωή.


Ζητούμε το ανθρωπίνως αυτονόητο.

Οι καλλιτέχνες (μέχρι στιγμής, αφού διαρκώς προστίθονται και νέες υπογραφές στη σελίδα του facebook "Καλλιτέχνες υπογράφουν υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού"):

Αρρωστημένο σχέδιο: Με αύρες κι αστυνομικά πογκρόμ χτύπησαν τις μεγάλες διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη (ενημέρωση-φωτογραφίες)

Φωτογραφία από την στιγμή της επίθεσης
της αύρας στους διαδηλωτές στην Ομόνοια.
Περίπου την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί
λάμβαναν την εντολή "λιανίστε τους"
(Πηγή φωτογραφίας: @catmagul)

Mε μια νοσηρής έμπνευσης κατασταλτική επιχείρηση, η αστυνομία επιτέθηκε χτες στις μαζικές, πρωινές και απογευματινές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιθέσεις με αύρες, προσαγωγές στο σωρό, μπουλούκια ασφαλιτών, επίθεση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, βία και στο δημαρχείο Μυτιλήνης.

Διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στη σκιά της αδιάλλακτης στάσης του κράτους απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, στην επέτειο της αστυνομικής δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.


Στις 4 το απόγευμα σήμερα Κυριακή καλεί η κατάληψη της ΓΣΕΕ σε συγκέντρωση Πατησίων και Αλεξάνδρας και πορεία αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από το left.gr εδώ.

Δήμος Γλυφάδας: Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,
13 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. ως τη 1 μ.μ., στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Λεωφόρος Ποσειδώνος και Σάκη Καράγιωργα 2), σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή Γλυφάδας πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου, για τις ανάγκες των δημοτών.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών της πόλης και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.

Σκοπός της Τράπεζα Αίματος Δήμου Γλυφάδας είναι:
  1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας
  1. Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από τη δημοτική τράπεζα αίματος
  1. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα
Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους α) πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία β) νεφροπαθείς γ) αιμορροφιλικούς και δ) άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον ε) σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Ρ. Δούρου: Είναι σαφής η θέση της Περιφερειακής Αρχής για το θέμα της ΟΕΔΑ Φυλής

“Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων” η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου είπε οτι η θέση της νέας Περιφερειακής Αρχής για το θέμα της ΟΕΔΑ Φυλής είναι σαφής, ενώ παραθέτει αποσπάματα από επιστολή της και ομιλία της για το συγκεκριμένο θέμα.

«Προτεραιότητα πρώτη: το νέο, αποκεντρωμένο σύστημα, που θα εφαρμοστεί σταδιακά, με σταθερά βήματα και συγκεκριμένους στόχους και σαφή χρονικό ορίζοντα, θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα και δεν μπορεί να στηρίζεται στη μία και μοναδική εγκατάσταση της Φυλής. Εγκατάσταση που σήμερα λειτουργεί ως ο υποδοχέας του συνόλου των σύμμεικτων και επιμολυσμένων απορριμμάτων της Αττικής αλλά και περιοχών εκτός αυτής… Χρειάζεται η σταδιακή μεταφορά δραστηριοτήτων της ΟΕΔΑ Φυλής ή και των εγκαταστάσεών της καθώς και το οριστικό κλείσιμό της, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου, αυστηρού χρονοδιαγράμματος» σύμφωνα με την επιστολή της Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, στις 2 Οκτωβρίου, προς τους δημάρχους και τα δημοτικά Συμβούλια Αττικής.

«Επί της αρχής και επί της ουσίας, η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής δεν θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής ως εσαεί χώρος διαχείρισης και ο ΧΥΤΑ θα πάψει να υφίσταται μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή. Το μήνυμα που στέλνει η Περιφερειακή Αρχή προς τα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΚΑ, σε ό,τι αφορά στην αποδοχή απορριμμάτων από άλλες πόλεις στη Φυλή, είναι σαφές : η Φυλή τελείωσε» είχε σημειώσει  κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 4ης Δεκεμβρίου, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.


Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Περιφέρεια Αττικής: Δεν απειλείται η δημόσια υγεία από τους Σύριους πρόσφυγες στο Σύνταγμα (έγγραφο)

Δεν υφίστανται προβλήματα δημόσιας υγείας από την παρουσία των Σύριων προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτό διαπιστώθηκε μετά από το σημερινό υγειονομικό έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση
Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απόπειρα της κεντρικής εξουσίας να συνδεθεί η παρουσία των προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος με υγειονομικά προβλήματα και να αποδοθούν στην Περιφέρεια ευθύνες που αναλογούν στην κεντρική διοίκηση“.

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει τη συντονισμένη προσπάθεια των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Υγείας να αποποιηθούν των ευθυνών τους έναντι των προσφύγων από τη Συρία, απαξιώνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία της κεντρικής κυβέρνησης.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Την κατάργηση της Φυλής ως χώρου απόθεσης απορριμμάτων αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Η κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική φαίνεται να αποτελεί πλέον παρελθόν για την περιφέρεια Αττικής.

Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από τη  μαραθώνια -πέραν των έξι ωρών- συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία παραβρέθηκαν και μίλησαν -εκτός της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και των επικεφαλής των παρατάξεων- ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα Φυλής, Κερατέας- Λαυρεωτικής, Γραμματικού, εκπρόσωποι από τους δήμους Σπάρτης, Διονύσου, Λαυρεωτικής και από οργανώσεις (ΠΡΟΣΥΝΑΤ).

Δύο ψηφίσματα επικυρώθηκαν στο τέλος της συνεδρίασης από την πλειονότητα των περιφερειακών συμβούλων της Αττικής.

Το ένα αφορά το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την «Ενίσχυση της Ανακύκλωσης και βελτίωση της Διαχείρισης Αποβλήτων». Με το ψήφισμα απορρίπτεται το ν/σ, ζητείται απόσυρσή του και καταγγέλλεται ότι καταργεί το αυτοδιοίκητο όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Η Δούρου “ξήλωσε” επίορκους υπαλλήλους

Στην αναστολή της άσκησης καθηκόντων δύο επίορκων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής
Ενότητας Ανατολικής Αττικής, προχώρησε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρένας Δούρου, η αναστολή ισχύει μέχρι τη διαβίβαση από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή των απαραίτητων στοιχείων της δικογραφίας προκειμένου να τεθούν σε αργία και να προχωρήσει περαιτέρω η πειθαρχική τους δίωξη.

Στους δύο επίορκους υπαλλήλους ασκήθηκε  ποινική δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου, εκβίαση και υπεξαγωγή εγγράφων.

Επίσης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προχώρησε στην αντικατάσταση της διοικητικής ιεραρχίας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής στέλνει με σαφήνεια το μήνυμα: καμία ανοχή στους επίορκους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι κηλιδώνουν το δημόσιο λειτούργημα και παρασιτούν σε βάρος των πολιτών.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου: Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους σε σχέση με τις Κοιν.Σ.Επ.

Με αφορμή πρόσφατα απαράδεκτα δημοσιεύματα που αφορούν τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε Εταιρικό Σχήμα με επικεφαλής την ΕΕΤΑΑ για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης Πράξης για την «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των Πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», η Περιφερειακή Σύμβουλος, Πόπη Σταυροπούλου, εντεταλμένη για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού, δήλωσε:

"Είναι διακηρυγμένη προγραμματική θέση της παράταξης "Δύναμη Ζωής" η προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Συντασσόμαστε με όσους/ες θεωρούν ότι ο συνεταιριστικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη δικαιότερη κατανομή των κερδών αλλά και μακροπρόθεσμα να αποτελέσει μοντέλο εναλλακτικής οργάνωσης της παραγωγής και κατανάλωσης.


Στα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου θα δείτε πληρέστερα πώς αντιλαμβανόμαστε τις προοπτικές και τα όρια της κοινωνικής οικονομίας - ιδιαίτερα σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συμφώνησε η Ρένα Δούρου στη μεταφορά σκουπιδιών από την Τρίπολη, στο Δήμο Φυλής; Σοβαρά μιλάτε;

To "αποκαλυπτικό" ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε θέματα αυτοδιοίκησης κάνει λόγο για "χριστουγεννιάτικο δώρο" που επιφυλάσσει
η Περιφερειάρχης Αττικής στους κατοίκους της περιοχής με τη μεταφορά των σκουπιδιών του Δήμου Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Ενημερώνει μάλιστα η ιστοσελίδα, η οποία δείχνει να αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους αιρετούς του ΠΑΣΟΚ, ότι η Ρένα Δούρου "υπέγραψε σύμβαση" σύμφωνα με την οποία τα σκουπίδια από το Δήμο Τρίπολης θα μεταφέρονται για τους επόμενους τρεις μήνες στο ΧΥΤΑ Φυλής, παραθέτει δε, γι'αυτό ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 27 Οκτωβρίου 2014.

Το παιχνίδι του εντυπωσιασμού και των αβανταδορικών τίτλων, όμως, έχει κοντά πόδια. Σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε η Περιφέρεια, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είναι παρά η νομική και τεχνική περιγραφή της διαδικασίας εισόδου συγκεκριμένων ποσοτήτων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, μεταξύ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και ενός επαγγελματία μεταφορέα απορριμμάτων. Τι δείχνει δηλαδή το έγγραφο αυτό; Τους όρους και τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους οποίους και μόνο, αναγνωρίζεται στον επαγγελματία μεταφορέα απορριμμάτων το δικαίωμα εισόδου στο ΧΥΤΑ.

Το ΕΑΜ συγχωρούσε, ο Αθανασίου ποτέ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για την καταγωγή του Χαράλαμπου Αθανασίου κάνει τα τελευταία 24ωρα το γύρο του διαδικτύου.

Ο πατέρας του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης ήταν επικεφαλής της οργάνωσης Χ (δηλαδή συνεργάτης των Ναζί) αλλά γλίτωσε τη ζωή του εκλιπαρώντας του αντάρτες του Δημοκρατικού στρατού.

Παραθέτουμε για το λόγο αυτό ένα απόσπασμα από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού Hot Doc προσθέτοντας μια μικρή επισήμανση: Μπορούμε να κατηγορούμε έναν άνθρωπο για τα αμαρτήματα των γονιών του; Η απάντηση είναι προφανώς όχι.

Μήπως όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες οικογένειες στην Ελλάδα οφείλουν τη σημερινή τους δύναμη στο δωσιλογισμό των προγόνων τους; 

Ή μήπως, τουλάχιστον, δικαιούμαστε να φανταζόμαστε πως θα ήταν αυτή η χώρα αν οι συνεργάτες των Ναζί είχαν τιμωρηθεί ή εκτελεστεί όπως συνέβη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και δεν στελέχωναν, μετά τον εμφύλιο, τον κρατικό μηχανισμό και τα «τζάκια» που κυβερνούν ακόμη και σήμερα τη χώρα;

Και τώρα το απόσπασμα από το Hot Doc

Ένα κατ' ευφημισμόν σωφρονιστικό σύστημα

γράφει η Σοφία Βιδάλη*
Οι υποθέσεις Ρωμανού και Κωστάρη είναι δύο περιπτώσεις που είναι ιδιαίτερες, επειδή δεν αφορούν αιτήματα επιείκειας κ.λπ., αλλά την εφαρμογή του νόμου που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει.

Προφανώς, η περίπτωση του Νίκου Ρωμανού συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους: η σχέση του νεαρού κρατούμενου με τον δολοφονημένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο αποτελεί ένα γεγονός που καθόρισε την πορεία του και η πολιτεία θα όφειλε να έχει φροντίσει να απαλυνθούν τα σημάδια αυτής της καταφανούς θυματοποίησης και ψυχικού τραύματος του ανήλικου τότε Ρωμανού.

Η στάση του Ρωμανού και των συνεργών του στη ληστεία του Βελβεντού, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν δείχνει σαφώς έναν στυγνό και άτεγκτο δράστη, ούτε και επικίνδυνο γενικά και αόριστα (παρά τις αντίθετες απόψεις που προβάλλονται).

Αντίθετα, η στάση του Νίκου Ρωμανού έως τώρα δείχνει ότι είναι επικίνδυνος, μάλλον επειδή αποκαλύπτει την επιλεκτική λειτουργία του συστήματος και την αθέτηση των κανόνων που το ίδιο το σύστημα έχει θέσει. Εκτός από τη συγκίνηση ή την οργή που προκαλεί αυτή η υπόθεση, έχει σημασία νομίζω να σταθεί κάποιος σε γενικότερες εκτιμήσεις που προκύπτουν στο πλαίσιό της για τη λειτουργία ειδικά του σωφρονιστικού συστήματος.

Επίκαιρη Ερώτηση του Τάσου Κουράκη για το Νίκο Ρωμανό

Ο Τάσος Κουράκης με Επίκαιρη Ερώτηση καλεί τον κ. Αθανασίου στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις και να παρέμβει για τον κρατούμενο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Ο βουλευτής και συντονιστής Παιδείας & Θρησκευμάτων της  Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα του κρατουμένου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος επί 22 ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμά του στην μόρφωση.

Ο Νίκος Ρωμανός κινδυνεύει να χάσει τη μάχη για τη ζωή, επειδή εξαναγκάζεται, σε συνθήκες κράτησης, να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο, τη δίκαιη μεταχείρισή του και την πρόσβαση στη μόρφωση.

Ο βουλευτής καλεί τον Υπουργό να έρθει στην Βουλή, να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της Πολιτείας, η οποία δεν τηρεί τους νόμους τους οποίους η ίδια έχει θεσπίσει, και να παρέμβει, ώστε να αποκατασταθεί η ισονομία και να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του κρατουμένου στη ζωή και στη μόρφωση.

Δημήτρης Ζερβουδάκης: "Κόφτε την πλάκα! Σας πήραμε χαμπάρι..."

Ο Νίκος Ρωμανός έχει δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση, στην ιδεολογία όπως και όλα τα παιδιά αυτού του τόπου.

Η υποκρισία μιας άπληστης, άρρωστης κοινωνίας που δεν αντέχει
ούτε τα συκώτια της, δολοφονεί ανελέητα τα όνειρά τους και αδίσταχτα τώρα πια, τους ίδιους!

Μετά μυξοκλαίγοντας αναρωτιέται "πώς οι νέοι οδηγούνται στην παραβατικότητα"!!!

Τα συστημικά τσιράκια με τα κοστούμια, που ζουν λαθραία στις κρυφές γωνιές του εκδικητικού μας κράτους, καθώς και στις άψυχες, κρύες σκιές ενός απάνθρωπου κοινωνικού συστήματος, ξεμύτισαν ζητώντας ΑΙΜΑ!

Εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος της ίδιας της ζωής και της κοινωνίας, σπιλώνουν, λοιδορούν, γαυγίζοντας στους τηλεοπτικούς φεγγίτες του απόλυτου τίποτα!

Κόφτε την πλάκα! Σας πήραμε χαμπάρι εδώ και πολύ καιρό! Φαρισαίοι.

Έτσι και αλλιώς ανήκετε στο ζοφερό παρελθόν. Υποκριτικά ανθρωπάρια! Αφήστε το παιδί να ζήσει!

Φτάνει πια.

ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙΤΕ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ...

Οριστική απόλυση για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Απολύονται οριστικά 190 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα επαναπροσληφθούν μόλις 38, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Οι καθαρίστριες έσπευσαν να απαντήσουν ότι δεν θα υποχωρήσουν και θα εντείνουν τον αγώνα τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με ανάρτηση στο site του ΑΣΕΠ, οι καθαρίστριες «ενημερώθηκαν για την διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική απόλυσή τους».

Η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Οικονομικών αλλά και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς να προχωρήσουν σε αντιμετώπιση του όλου ζητήματος και απαραίτητα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στη δικαιοσύνη στις 25 Φεβρουαρίου 2015.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αναλάβουν δράση άμεσα.

Nα υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής τους στη δικαιοσύνη στις 25 Φεβρουαρίου 2015.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Χωρίς καθαριότητα χώροι των πολιτιστικών τμημάτων

Μέλη των πολιτιστικών τμημάτων του δήμου μάς πληροφορούν ότι οι χώροι, όπου κάνουν τα μαθήματά τους μικροί και μεγάλοι στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη, δεν καθαρίζονται καθόλου από υπαλλήλους του δήμου, όπως γινόταν τόσα χρόνια, χωρίς να υπάρχει καμία εξήγηση εκ μέρους
της δημοτικής αρχής, ακόμα και σε συμπολίτισσα που εξέφρασε το παράπονό της πριν λίγο καιρό στο δημαρχείο.


Αν και έχουν περάσει δύο ολόκληροι μήνες από την έναρξη των μαθημάτων, κανένας καθαρισμός δεν έχει πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα βρωμιά παντού.

Ούτε τα σκουπίδια μαζεύονται, ούτε οι τουαλέτες καθαρίζονται, ούτε οι χώροι σκουπίζονται με άμεσο κίνδυνο την υγεία όλων.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, όταν μάλιστα τους χώρους αυτούς επισκέπτονται εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών κάθε βδομάδα. Και ειδικά όταν σ’ αυτούς τους χώρους προάγεται ο «Πολιτισμός» του Δήμου μας.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Οι θλιμμένοι Δεκέμβρηδες της ζωής μας

Κάθε που πλησιάζει 6 του Δεκέμβρη, η καρδιά μας σφίγγεται από μια άγρια χαρά και από μια ακόμη πιο άγρια μελαγχολία: εκείνη της χαμένης ελπίδας.
 
γράφει η Όλγα Στέφου

Γιατί "μας"; Γιατί η δική μας παρέα (που το Δεκέμβρη του '08 ήμασταν 18-19 χρονών), έχει δεθεί με την πιο δυνατή συγκολλητική ουσία, εκείνη την εντύπωση πως θα αλλάζαμε τον κόσμο. Έτσι, παίρνω το θάρρος να μιλήσω σε πρώτο πληθυντικό, επειδή πιστεύω πως ο Δεκέμβρης έχει αφήσει κάπου μέσα μας κοινή κληρονομιά.
 

Ωστόσο, τον κόσμο δεν τον αλλάξαμε. Κι ήρθαν μερικοί ακόμα Δεκέμβρηδες, πρώτα να θυμόμαστε, μετά να αναρωτιόμαστε. Φέτος να νιώθουμε τύψεις, γιατί ο φετινός αυτός μήνας είναι μοχθηρός και μας περιγελά. Φέτος έχει απλωθεί πάνω απ' τα κεφάλια μας και μας απειλεί να τα σπάσει με τη δύναμη της πρόσφατα ξεθωριασμένης μνήμης. Κι αν ο θάνατος του Γρηγορόπουλου θα είναι μέσα μας για πάντα, η απειλή πως θα δολοφονήσουν και το Νίκο Ρωμανό έχει ήδη αρχίζει να χαράζει βαθιά πληγή.

Αυτό που θυμάμαι, που σε συζητήσεις μου φαίνεται πως όλοι θυμόμαστε από το 2008, ήταν ότι βγαίναμε στο δρόμο με την απόλυτη βεβαιότητα πως είμαστε άτρωτοι. Τα μάτια μας πονούσαν από τα δακρυγόνα, το σώμα μας από το τρέξιμο και το ξύλο, το μυαλό μας από το μέγεθος της παράνοιας 
-είχαμε νεκρό κι όμως ήθελαν να μας εκδικηθούν. Πάντως, ήμασταν άτρωτοι, γιατί ξέραμε πως δε θα χάναμε ποτέ, ξέραμε πως αν πέφταμε, κάποιος θα μας σήκωνε κι έπειτα θα μας προστάτευε, ξέραμε πως, όπως και να ήμασταν, ό,τι και να ήμασταν, τόσες και τόσες χιλιάδες στους δρόμους ενωνόμασταν με την ίδια κλωστή.

«Δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος, μόνο ο δρόμος»

Ο αδερφός του Παύλου Φύσσα βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου συνάντησε για λίγα λεπτά τον Νίκο Ρωμανό. Μετά τη συνάντησή τους, δημοδίευσε το παρακάτω κείμενο
στην σελίδα της πρωτοβουλίας «Δεν ξεχνάμε» στο facebook.

Ακολουθεί το κείμενο του:
«Σήμερα είχα την τιμή να γνωρίσω τον Νίκο. Με το που έμπαινες στο νοσοκομείο καταλάβαινες κατευθείαν γιατί η Αθήνα έχει γίνει φρούριο εδώ και μέρες και βρωμάει πόλεμο. Αφού ξεγλίστρησα από τους μπάτσους (και αυτούς με τα μπλε και αυτούς με τα άσπρα) έφτασα στην υποδοχή όπου ρώτησα που τον έχουν. Ύστερα από την προσπάθεια της προισταμένης να μην πάω γιατί δεν θα με άφηναν και την λανθασμένη οδηγία για το που είναι το δωμάτιο (με έστειλε σε άλλο κτίριο) ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ είδα τον πατέρα του οπού του εξήγησα γιατί έφτασα μέχρι εκεί και του έσφιξα το χέρι για δύναμη.

Όταν η Τυραννία είναι Νόμος, η εξέγερση γίνεται ΚΑΘΗΚΟΝ

Ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση Νίκου Ρωμανού αποφάσισε να πάρει η Ε’ ΕΛΜΕ, δημοσιεύοντας κείμενο με το οποίο καλεί τους μαθητές να δείξουν αλληλεγγύη και να σταθούν στο πλάι του αγωνιζόμενου Νίκου Ρωμανού.
 
Αναδημοσιεύω το κείμενο των εκπαιδευτικών που τιμούν την ιδιότητά και τον ρόλο τους.
«Στις 6 Δεκέμβρη του 2008 ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ξεψύχησε από σφαίρες αστυνομικού στην αγκαλιά του παιδικού του φίλου Νίκου. Ο έφηβος Νίκος, ο Νίκος Ρωμανός, διάλεξε ένα δικό του προσωπικό τρόπο να συγκρουστεί με ένα κράτος δολοφόνων, που τροφοδοτείται από μια κοινωνία απάθειας, αδιαφορίας και συνενοχής.

Ταυτόχρονα, εξαντλώντας τα περιθώρια που παρέχει το σκληρό, ταξικό σύστημα εκπαίδευσης, που εμείς οι καθηγητές και οι γονείς σας αντιμετωπίζουμε μαζί σας, ο Νίκος έγινε φοιτητής.

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας! (το video του ΡΧΣ και φωτογραφίες)


Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» με το διεισδυτικό, αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» για τα γεγονότα εκείνων των ημερών που περιλαμβάνει:

  • Τον στρατιωτικό Νόμο που συζητήθηκε ως λύση στις κυβερνητικές συσκέψεις.
  • Τις προσπάθειες συγκάλυψης της στυγερής δολοφονίας.
  • Τις εξελίξεις στη δίκη. που κατέληξε στην τιμωρία των φυσικών αυτουργών.
  • Τα σοβαρά ερωτηματικά που υπάρχουν για τα κίνητρα των τελευταίων.
Το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, σε ένα συμπόσιο ψυχοθεραπευτών για τα προβλήματα της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας το μήνυμα ήταν σαφές:

Η κοινωνικοπολιτική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτο πως, κάποια στιγμή, θα ξέσπαγε με απρόβλεπτες συνέπειες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στην περιοχή των Εξαρχείων από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη της χώρα.

Ηταν η «κακή στιγμή» ή προσχεδιασμένο έγκλημα;

Βίντεο,φωτογραφίες και μαρτυρίες που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

  
Στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα προβάλλεται επίσης, για πρώτη φορά, ολόκληρο το βίντεο της δολοφονίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του Αλέξη, και την πραγματικότητα που καιροφυλακτούσε, έτοιμη να «ξυπνήσει» το φάντασμα του Δεκέμβρη του 2008.
  

Εξώδικο Κούγια για να μην προβληθεί το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα».

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε κανονικά.

Στην εκπομπή "Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας" και συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο κήρυξης στρατιωτικού νόμου κατά τη διάρκεια των μαζικών αντιδράσεων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που αυτή εξέτασε, αναφέρεται σημερινό τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Τα διεθνή μέσα για το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα»:

Την είδηση αναμετάδωσαν κι άλλα διεθνή μέσα όπως το Newser, το Poten, το Today Online, το καναδικό Μetronews, το CTV News, το Medicine Hat News, το The Canadian Press, το Canada East, το Macleans, κ.α.