Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

5.000 γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι

γράφει ο Παντελής Μπουκάλας

Μέγα αμάρτημα η απληστία. Ένα από τα επτά θανάσιμα. Με δαίμονά της τον Μαμμωνά, σύμφωνα με την εκκλησιαστική γεωγραφία αμαρτιών και δαιμονίων.

Την ψυχή του ας την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Η πλεονεξία, όμως, είναι κατεξοχήν κοινωνικό αμάρτημα. Αντικοινωνικό δηλαδή. Δεν διαπράττεται εν κενώ, αλλά μέσα στον κόσμο και εναντίον του.

Ο φιλοτομαριστής άπληστος αδιαφορεί αν η βουλιμία του ικανοποιείται (πάντοτε μερικώς και προσωρινά) εις βάρος των άλλων, των αδυνάμων ή των νομοταγών. Ισα ίσα, αυτό είναι η μισή του ηδονή. Η απληστία, ωστόσο, όπως και οι λοιπές αμαρτίες, μπορεί να μετατραπεί σε δόκανο. Και να πιαστεί μέσα του ο ίδιος ο αμαρτωλός. Κυριολεκτικά αυτοσαγηνευόμενος.

Με επιτυχία η 1η γιορτή ποδηλάτου του δήμου Καλλιθέας

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην 1η γιορτή ποδηλάτου που διοργάνωσε ο δήμος Καλλιθέας στην παραλία των Τζιτζιφιών.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους διέσχισαν με το ποδήλατό τους τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων και ακολούθησαν οι μεγάλοι στην απόσταση των 20 χιλιομέτρων.

Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές στου 2ου Γυμνασίου Βούλας για τη θεατρική παράσταση "Λυσιστράτη" (φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την θεατρική παράσταση "Λυσιστράτη" από την θεατρική ομάδα και την χορωδία των μαθητών και των αποφοίτων του 2ου
Γυμνασίου Βούλας.

Το κοινό
 που είχε κατακλύσει το θέατρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' στην Αργυρούπολη, μετά το τέλος της παράστασης καταχειροκρότησε τους πρωταγωνιστές.

Δείτε φωτογραφίες:

«Ο Καραγκιόζης μετανάστης» στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 11.30πμ


Το Ladies Run στον Αστέρα Βουλιαγμένη, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 10.00πμ

Το Ladies Run επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί.

Όσες θέλουν να πάρουν μέρος στο Ladies Run 2015, θα επιλέξουν απόσταση 5 ή 10 χλμ στην καταπράσινη διαδρομή του Λαιμού της Βουλιαγμένης, με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Οι συμμετέχουσες θα λάβουν ειδικό bib με το όνομά τους, θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά και θα τους προσφερθεί ένα προσωπικό goodie bag με δώρα αξίας.

Ο, επτά φορές, πρωταθλητής Ελλάδας στο μαραθώνιο, Νίκος Πολιάς, θα είναι παρών στον αγώνα για να επιβλέψει τη χρονομέτρηση και την αξιόπιστη εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Το ρεκόρ διαδρομής για τα 10χλμ κατέχει η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 00:37:40, και για τα 5χλμ η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο με χρόνο 00:19:52.

«Το δικό τους ταξίδι»: Αφήγηση για παιδιά από 6 ετών στην Καλλιθέα, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 11.30πμ


Συνάντηση - ενημέρωση για την τοποθέτηση ανελκυστήρων στις προσφυγικές πολυκατοικίες Ταύρου, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου καλεί τους κατοίκους των προσφυγικών πολυκατοικιών του Ταύρου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο πρ. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου), την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 6.30μμ.

Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθεί το έργο της τοποθέτησης ανελκυστήρων προϋπολογισμού 800.000 ευρώ
από το Υπουργείο Υποδομών.

Βιβλιοπαρουσίαση: Παναγιώτα Βάσση - Ο "πολιτικός άνθρωπος" στο έργο του Κώστα Παπαϊωάννου, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Η ταινία «Δείπνο Ηλιθίων» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 8.30μμ

H ταινία του Φράνσις Βέμπερ «Δείπνο Ηλιθίων - Le diner de cons» θα προβληθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Φράνσις Βέμπερ
Πρωταγωνιστές: Ζακ Βιγερέ, Τιέρι Λέρμιτ, Φράνσις Ιστέρ, Ντάνιελ Πρεβό

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μοσχάτο: Η ταινία "Θέλω Και Τη Μαμά Σου" προβάλλεται στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Η ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν "Θέλω Και Τη Μαμά Σου - Y Tu Mama Tambien" προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 στο
Μοσχάτο, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν
Πρωταγωνιστές: Μαριμπέλ Βερντού, Γκαέλ Γκαρσία Μπενράλ, Ντιέγκο Λούνα

Λίγα λόγια για την ταινία:

«Game Over» από τη Ρένα Δούρου για τη λάσπη και την παραπληροφόρηση

Σε δημοσιεύματα αναφορικά με την ανανέωση της σύμβασης για το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, απάντησε: «game over όση λάσπη και παραπληροφόρηση κι αν ρίξουν!».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Game over όση λάσπη και παραπληροφόρηση κι αν ρίξουν!

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ανανέωση της σύμβασης για το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας είναι απαραίτητες οι εξής παρατηρήσεις:

Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε την τοποθέτηση και άλλων SEΑTRAC για παραλίες προσβάσιμες σε όλους

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ολιστικές παραλίες - προσβάσιμος τουρισμός», ολοκλήρωσε την τοποθέτηση και άλλων SEΑTRAC σε παραλίες
της Αττικής καθώς συνεχίζεται η τοποθέτηση ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα προχωρώντας ταυτόχρονα στην τεχνική και λειτουργική αναβάθμισή τους και στην μέγιστη συνεργασία ΟΤΑ α’ και β’ Βαθμού.

Για τη διευκόλυνση των ατόμων με ανάγκες, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους τοποθετήθηκαν διάδρομοι, οι οποίοι οδηγούν στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στους Πολίτες με Αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι.

Παρουσιάστηκαν επίσημα οι Ομάδες Βόλεϊ Ανδρών & Γυναικών του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. (video)

γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο Tailor Made στην πλατεία Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. παρουσίασε τις Ομάδες Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών ενόψει της αγωνιστικής σεζόν 2015-2016.

Εκεί βρέθηκε η κάμερα της Διαδικτυακής Τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, χορηγός επικοινωνίας και των δύο ομάδων, για να καλύψει την εκδήλωση.

Εσύ σε ποια εταιρεία ανήκεις;

γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Την ώρα που στη χώρα μας ασχολούμαστε με μείζονα ζητήματα, όπως το ποιος θα εκπροσωπεί τη Ν.Δ. στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής του Τζιτζικώστα, σε όλον τον πλανήτη,
εδώ και πολύ καιρό, αλλά ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, έχει ανοίξει μια συζήτηση που συμπυκνώνεται σε κάποια περίεργα αρχικά: TPP και TTIP (Trans-Pacific Parternship και Transatlantic Trade and Investment Partnership).

Μπορεί να μοιάζουν σαν μερικά από τα αθώα αρκτρικόλεξα που μας κληροδότησε η ψηφιακή εποχή, αλλά δεν είναι έτσι. Για την ακρίβεια δεν έχουν ίχνος αθωότητας. Είναι διακρατικές συμφωνίες που προβλέπουν μερικές πολύ επικίνδυνες «ελευθερίες».

Παναγία μου, θα ανοίξουν τις θυρίδες και θα μας πάρουν τα κοσμήματα!

του Νίκου Μωραΐτη


Φοροκαταιγίδα. Είναι ωραίος τίτλος. Πουλάει. Και είναι και κοντά στην πραγματικότητα.

Μόνο που καμία από τις εφημερίδες που χρησιμοποιούν τον τίτλο αυτό δεν θυμάται ότι το 95% των σημερινών φόρων το επέβαλαν οι κυβερνήσεις που η ίδια στήριξε, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των μη κομματικών αναγνωστών.

Μόνο που καμία από τις εφημερίδες που χρησιμοποιούν τον τίτλο αυτό δεν θυμάται οτι η ίδια, υποστηρίζοντας φανατικά το «ναι» στο δημοψήφισμα, ουσιαστικά «ψήφισε» αυτή τη φοροκαταιγίδα και ακόμη μεγαλύτερη.

Crash test 40 ημερών - Κάτι αλλάζει

Η ώρα της αλήθειας για όλους έφτασε. Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ και ουσιαστικά εισήλθε σε μια κρίσιμη
περίοδο 40 ημερών για την επιτυχία των σχεδίων της, καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μαζί με το δεύτερο παρεμφερές νομοσχέδιο και την πρώτη αξιολόγηση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου αποτελούν τα προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αρχίσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αυτά τα δύο θέματα, με τη σειρά τους, αποτελούν κρίσιμα προαπαιτούμενα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ή θα προσεγγίσουμε τον 21ο αιώνα ή θα γίνουμε Συρία της Ευρώπης. Κατανοητό;...

Για τους νεοφιλελεύθερους οι φόροι έχουν την ίδια δαιμονική υφή που έχει το προγαμιαίο σεξ για τους θρησκόληπτους.

Κατά την ιδεοληψία τους η κοινωνία είναι κάτι το περιττό όταν υπάρχει το άτομο: "there is no society", που έλεγε και το τοτέμ των νεοφιλελεύθερων Μ. Θάτσερ.

Γι' αυτό και δεν είναι απαραίτητο οι μονάδες να βγάζουν χρήματα από την τσέπη τους προκειμένου να συντηρούνται δομές όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η πρόνοια για τους πιο αδύναμους ή οι αυτοκινητόδρομοι. Βρισκόμαστε σε ζούγκλα κι όποιος είναι πιο ικανός, μπαγαπόντης, μάγκας και λαμόγιο ας επιβιώσει...

Ούτε ένα καφεδάκι;

γράφει η Σοφία Πολίτου - Βερβέρη

Σκαστά και βιαστικά βρεθήκαμε στον κέντρο της Αθήνας, πρωί. Γύρω έτρεχαν οι δουλειές μας κι εμείς μαζί τους.

Σαν βάλαμε σειρά στα περισσότερα "υποχρεωτικά", τραβήξαμε πλώρη για την Αιόλου, πεζόδρομος
χαλαρωτικός μετά από την τρεχάλα.

Ο ήλιος είχε ανέβει αρκετά, κοντεύαμε τις 12.00, θέλαμε νερό και ίσκιο, κάπου να κάτσουμε για λίγο πριν μπούμε στην κάψουλα του μετρό (αρέσει πολύ στα παιδιά να το σκέφτονται έτσι, σαν υπέρ - όχημα που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας).

Τραγουδούν και τρέχουν οι ΣΑΦΑΝΣ στο Αλσος Νεας Σμυρνης

γράφει η Δήμητρα Σέκη


Στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης, στα πλαίσια των Ιωνικών Γιορτών 2015, διοργάνωσε μια βραδιά με έντεχνη και λαϊκή μουσική.

Εκεί βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για να καλύψει την εκδήλωση «δρομαίως άδειν» του Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.

Το "Χαλασμένο κουδούνι" - από την θεατρική ομάδα "Οδός ηθοποιών 6" με νέους ηθοποιούς από Μοσχάτο-Ταύρο

"Οδός ηθοποιών 6" - Έξι παλιοί γνώριμοι, που μετά από λίγα χρόνια , ξαναβρέθηκαν σε μια θεατρική ομάδα.

Από τον Απρίλιο του 2014 δημιουργήθηκε η "Οδός ηθοποιών 6" και με πολύ κέφι και όρεξη θα ανεβάσουν θεατρικά έργα, δικά τους αλλά και άλλων συγγραφέων. Έχουν κάνει παραστάσεις στο Γυάλινο μουσικό θέατρο και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με πολύ επιτυχία.

Τώρα στην καινούρια σεζόν που μας έρχεται, ξεκινάνε με το νέο τους θεατρικό έργο "Χαλασμένο κουδούνι" σε κείμενο
και σκηνοθεσία του Ατταλιώτη Κωνσταντίνου και θα παίζουν στο θέατρο Άβατον από Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή.

Επίσημη άρνηση του Ευρωκοινοβουλίου προς το Μ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να παραστεί σε εκδήλωση ενημέρωσης

Η άρνηση του ΜΚΙΕ να παραλάβει το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι το πρόσχημα της αντιπροέδρου του, κυρίας Sylvie Guillaume, να αρνηθεί στο ΜΚΙΕ την παρουσία του στην τελετή βράβευσης προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες της Ευρώπης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΜΚΙΕ: