Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ο Λαοκράτης Βάσσης στην εκπομπή «Μονόγραμμα» της ΕΡΤ2 , τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ

Ένας διανοούμενος νεοελληνιστής φιλόλογος, που τιμά τον τίτλο του δασκάλου και του καθηγητή, ο Λαοκράτης Βάσσης αυτοβιογραφείται στο «Μονόγραμμα» της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30μμ, στην ΕΡΤ2.

Τέκνο της Ηπείρου, γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρέβεζας το 1945. Ζυμωμένος με την ιστορία του τόπου, μεγαλωμένος με τα ήθη, τα έθιμα, τους ήχους των τραγουδιών της Ηπείρου, είχε δύσκολη μαθητική ηλικία λόγω του ονόματος του. Στην αντικομμουνιστική περίοδο που διήνυε τότε η Ελλάδα, το όνομά του (Λαοκράτης) ήταν κόκκινο πανί για τους δασκάλους. Ωστόσο είχε τη στήριξη του πατέρα του και δεν το άλλαξε όπως του πρότειναν και όπως πολλοί άλλοι έπραξαν.

«Αφήγημα οι ναζί στην πόλη μας», σύμφωνα με την παράταξη του «κεντρώου» δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης


Όταν ο Κωστάκης γράψει στον τοίχο του σχολείου του «ΜΑΡΙΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ», κατά την εκδοχή του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι βανδαλισμός, παραβατική συμπεριφορά κ.α. 
και πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες.

Όταν όμως προσκαλεί ακροδεξιά παραστρατιωτική συμμορία (ΟΔΕΥΩ) να παρελάσει και τους ξεπλένει με κατάπτυστη ανακοίνωση μίσους και διχόνοιας, δίνοντας έναυσμα σε κάποια καλόπαιδα να δείξουν την καλλιτεχνική τους άποψη ζωγραφίζοντας ναζιστικά σύμβολα σε σχολική μονάδα, τότε ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. Ήταν απλώς... Τρίτη.