Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ηλιούπολη: Η "Ρήξη Τυμπάνου" προβάλλεται στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, το Σάββατο 1η Απριλίου στις 8.00μμ


Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης 
της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”
 

O Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει για πέμπτη φορά στην παγκόσμια Εκστρατεία “Let’s do it World”

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα συμμετέχει και φέτος στη δράση Let’s Do it Greece, που αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s Do it World.

Η φετινή περιβαλλοντική δράση αφορά αποκλειστικά τον καθαρισμό του ρέματος της Πικροδάφνης και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στις 10.00 το πρωί, από δυο σημεία συγκέντρωσης.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου, το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Απριλίου



Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει το κόστος για χάπια αντισύλληψης για ασφαλισμένες κι ανασφάλιστες γυναίκες

Την κάλυψη του κόστους του χαπιού της αντισύλληψης από τον ΕΟΠΥΥ, τόσο για τις ασφαλισμένες όσο και για της ανασφάλιστες γυναίκες στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Η αναγγελία έγινε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, που συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Γυναικεία Υγεία - Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία».

Άλιμος: Γνωρίζουμε την Γειτονιά μας με την συγγραφέα Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή

Στα πλαίσια του προγράμματος «Σου μιλάω για τον Άλιμο», της Παιδικής Βιβλιοθήκης Αλίμου, τα παιδιά 15 τμημάτων από σχολεία του δήμου μας απόλαυσαν ένα μαγευτικό ταξίδι
στην Γειτονιά μας.

Μέσα από την διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Γειτονιές» με την Αλιμιώτισσα συγγραφέα Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή, αντιλήφθηκαν τον ρόλο που παίζει στη ζωή τους η Γειτονιά και κατασκεύασαν την δική τους με ανακυκλώσιμα υλικά.

Εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά στο 6ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου, το Σάββατο 1 Απριλίου



Πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ δηλώθηκαν «οικειοθελώς» στις εφορίες

Ο νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, ορίζει ευνοικές διατάξεις σε ότι αφορά το ύψος των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Το ποσό των περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ έχει δηλωθεί έως σήμερα στις εφορίες από την υπαγωγή των φορολογούμενων στον νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, που ορίζει ευνοικές διατάξεις σε ότι αφορά το ύψος των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Στουρνάρια στην κοινωνική ευαισθησία, ξεφτέρια στη λαμογιά...

Έχω υποστηρίξει κι επιμένω σε αυτό ότι υπάρχουν συντάξεις που μπορούν, αλλά και συντάξεις που πρέπει να περικοπούν, ανεξαρτήτως αν αυτή είναι η επιθυμία και
του ΔΝΤ, για να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό και να απονεμηθεί κοινωνική δικαιοσύνη.

Επαναλαμβάνω ότι δεν αναφέρομαι σε εκείνους που έβαζαν από την τσέπη τους χρήματα ή οι ιδιώτες εργοδότες τους για να μπορούν στα γεράματά τους να έχουν μια καλή σύνταξη, αλλά σε αυτούς που συμπεριφέρονταν με το δημόσιο ταμείο σαν να ήταν δικό τους.

1ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Basket 3on3 στο 6ο Δημοτικό και στο 2ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, το Σάββατο 1η Απριλίου στις 9.00πμ


Για αλλοίωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, καταγγέλλεται ο πρόεδρος του σώματος κ. Γαρυφαλάκης

Για σοβαρή αλλοίωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ελέγχεται ο πρόεδρος του σώματος, κ. Γαρυφαλάκης, σύμφωνα με αιχμηρή ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αλίμου "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι".

Σύμφωνα με την καταγγελία αντικαταστάθηκε ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, που είχε ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, με άλλον δημοτικό σύμβουλο, ενώ δεν ορίσθηκε εκπρόσωπος των μαθητών όπως ορίζει ο νόμος.

Διήμερο Πασχαλινό Παζάρι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Απριλίου

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού καλεί στην πασχαλινή γιορτή και στο bazaar.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο 1 Απριλίου ώρα 11.00-19.00. & Κυριακή 2 Απριλίου 12.30-19.00, ενώ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα υπάρχει έκθεση με πασχαλινά είδη όλα φτιαγμένα με κέφι και αγάπη από εθελοντές γονείς και τα κορίτσια του Δ.Σ.
 
Το πρόγραμμα:

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο έβδομος ελέφαντας" του Αλέξη Σταμάτη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου, απόψε στις 8.00μμ



«Ενοχλούνται ο Σκυλακάκης και η Μπακογιάννη επειδή φέραμε τα λεφτά πίσω;»

«Καταλάβαμε καλά; Γιατί πράγμα ενοχλούνται κάποιοι; Επειδή φέραμε πίσω λεφτά του Δημοσίου που λίμναζαν σε εξωτικά μέρη; Ενοχλήθηκαν που φέραμε πίσω και τους τόκους;».

Αυτά τα ερωτήματα θέτουν από το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του πρώην γ.γ. ΔΟΣ και ΑΣ, Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ για υπόθεση κονδυλίων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής δυνεργασίας (ΥΔΑΣ) ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων που εντοπίστηκαν στην Καραϊβική, διεκδικήθηκαν και ανακτήθηκαν.