Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ελληνικό: Με βάση τη νομοθεσία και τις αποφάσεις του ΣτΕ, δεν είναι δυνατή η κύρωση της σύμβασης ΤΑΙΠΕΔ - Ομίλου Λάτση

γράφει ο Πάνος Τότσικας *

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, συστάθηκε από την κυβέρνηση επιστημονική «Ομάδα Έργου για το Ελληνικό» με επιβλέποντα τον αρμόδιο υπουργό
Αλ. Φλαμπουράρη, η οποία συνέταξε και παρέδωσε πριν δύο μήνες Έκθεση με τίτλο «Παρατηρήσεις και Εναλλακτικές προτάσεις για το επενδυτικό σχέδιο του Ελληνικού».

Στόχος της κυβέρνησης ήταν, μέσω αυτών των εναλλακτικών προτάσεων, να τροποποιηθεί το περιεχόμενο και οι όροι της Σύμβασης που είχε σπεύσει να υπογράψει τον Νοέμβριο του 2014 το ΤΑΙΠΕΔ με τον Όμιλο Λάτση, ώστε να «βελτιωθεί» η εικόνα της «σκανδαλώδους» εκποίησης του Ελληνικού, όπως την χαρακτήριζε τότε.

Η «Ομάδα Έργου» παρέδωσε τις εναλλακτικές της προτάσεις (με τις οποίες εμείς δεν συμφωνούμε, βέβαια), τις οποίες , απ΄ ό,τι φαίνεται, απέρριψε ο Όμιλος Λάτση.

Καλλιθέα: Εκδηλώσεις Ιουνίου του Καλοκαιρινού Πολιτιστικού Προγράμματος

Συνεχίζεται τον Ιούνιο το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Καλλιθέας που φιλοδοξεί να δώσει ανάσα χαράς και αισιοδοξίας στους κατοίκους της πόλης.

Το πρόγραμμα που φέτος φέρει τον τίτλο «Πολιτισμός σημαίνει Ελευθερία»είναι εμπλουτισμένο με μουσική, θεατρικές παραστάσεις, χορό, κινηματογράφο, παιδικές εκδηλώσεις και παιχνίδια, ομιλίες, συναυλίες και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Καλλιθέας έχει αναρτήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται και το site του Δήμου προκειμένου να ενημερώνονται για τις ημέρες και τις ώρες των εκδηλώσεων.

Από 2 έως 15 Ιουνίου οι εγγραφές στο πρόγραμμα "Αθλοδιακοπές 2016" του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου υλοποιεί το πρόγραμμα “Αθλοδιακοπές 2016”.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά που φέτος φοίτησαν στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό σχολείο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου και στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταύρου “Τιμόθεος Ευγενικός”.

Εγγραφές-Πληροφορίες από 2 έως 15 Ιουνίου
Μοσχάτο: 2109407820 - Ταύρος: 2132036231

«Παίρνουμε την τροφή στα χέρια μας, επιβιώνουμε χωρίς να κερδοσκοπούμε»

της Ιωάννας Σωτήρχου

Η κεντρική ιδέα ήταν «παίρνουμε την τροφή στα χέρια μας». Η «επιχειρηματική»; «Καλύπτουμε τις ανάγκες μας και δεν κερδοσκοπούμε».

Υλοποιώντας λοιπόν αυτό το όραμά τους δημιούργησαν πριν από τέσσερα χρόνια τον κοινωνικό καταναλωτικό συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης «Βίος Coop» με σκοπό να ανοίξουν, τον Δεκέμβριο του 2013, το ομώνυμο μη κερδοσκοπικό συνεταιριστικό παντοπωλείο και στόχο αφού καλύψουν τα έξοδά τους να επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω διαφόρων δράσεων τα όποια πλεονάσματα θα υπήρχαν.

Σήμερα ο συνεταιρισμός αριθμεί 425 μέλη, είχε αύξηση πωλήσεων κατά 25% το 2015 σε σχέση με το 2014, «κόβει» κατά μέσο όρο 200 αποδείξεις την ημέρα, ενώ σχεδόν διπλασιάστηκαν οι αμειβόμενες συνεταιριστικές θέσεις εργασίας από 4 σε 7.

Περιοδεία της Ρένας Δούρου στην ανασκαφή στο Δέλτα Φαλήρου (φωτογραφίες)

Στην ανασκαφή του Δέλτα Φαλήρου βρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών,
Χρήστο Καπάταη, καθώς και από Περιφερειακούς Συμβούλους.

Κατόπιν, η Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μετά από την ξενάγησή της στο χώρο από την Έφορο Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, κ. Στέλλα Χρυσουλάκη, η Περιφερειάρχης, δήλωσε σχετικά:

Μέχρι 25 Ιουνίου το 25ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοσχάτου-Ταύρου, το πρόγραμμα

Τα σχολεία και οι φορείς του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα πλούσιο φεστιβάλ με παραστάσεις, εκθέσεις και χορευτικά δρώμενα, ικανό να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους και να τους ταξιδέψει για λίγο στο χώρο της φαντασίας.

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ συμμετέχουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης και φορείς του Δήμου.

Χώροι διεξαγωγής:
  • Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Μοσχάτο
  • Σινέα “Νέα Μασκώτ” στον Ταύρο
  • Θεατράκι στο π. Δημαρχείο Ταύρου
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μαθητικού Φεστιβάλ 2016:

Συνεταιριστικά παγωτά σε ΑΤΜ

Ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» εγκαινιάζει μονάδα παστερίωσης των προϊόντων του ενώ στους αυτόματους πωλητές (ΑΤΜ), που ετοιμάζεται να εγκαταστήσει σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, εκτός από κατσικίσιο γάλα θα διαθέτει και παγωτό.

Τα ΑΤΜ του συνεταιρισμού θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές.

«Η τιμή θα είναι ανταγωνιστική και σε καμία περίπτωση δεν θα διαμορφώνεται στα 2-2,5 ευρώ/λίτρο, που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ», επισήμανε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Χρήστος Παρασχούδης εξηγώντας πως το μεγάλο στοίχημα των 160 μελών του είναι να πείσουν τους καταναλωτές να γυρίσουν «πίσω στις παραδόσεις τους και να ξεκινήσουν και πάλι την αγορά και κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος».

Όσο για τα παγωτά θα διατίθενται σε τέσσερις γεύσεις, σε πλαστικές συσκευασίες από 400 γραμμάρια έως 1 κιλό.

efsyn.gr

Διαβάστε:

Εντός του 2016 τα πρώτα έργα για τη διαχείριση απορριμμάτων

Την αναγκαιότητα του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων εξηγεί ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος και καλεί τους δήμους να αξιοποιήσουν τις πρώτες εκταμιεύσεις κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για τα απαιτούμενα έργα.

Παράλληλα, μιλά για τον τρόπο που η Ελλάδα θα κατορθώσει να προσεγγίσει τις προηγμένες χώρες της Ε.Ε. και καλεί το κοινό να κάνει περισσότερη ανακύκλωση, πρακτική που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξη.

συνέντευξη στην Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Ξεκινάνε οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης στην Καλλιθέα

Ξεκινάνε από την Τρίτη 31 Μαϊου οι εγγραφές για την Καλοκαιρινή Απασχόληση του
Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης «Γιάννης Γάλλος».

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά 10:00-20:00, μέχρι τη συμπλήρωση των 800 θέσεων, στα αθλητικά κέντρα Αραπάκη 6, Μεγίστης 20 και Αιγέως 54.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και καμία εγγραφή δε θα πραγματοποιείται χωρίς την κατάθεση της αίτησης στην οποία θα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής.

Παλαιό Φάληρο: Εκδηλώσεις του τριημέρου 3, 4 & 5 Ιουνίου

Μια σειρά από εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Παλαιό Φάλληρο το προσεχές τριήμερο 3, 4 και 5 Ιουνίου.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 7.30μμ, στο 
Πολιτιστικό Κέντρο "Φλοίσβος", παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Γαλανού "Όταν φεύγουν τα σύννεφα".

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις
"διόπτρα" σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Π. Φαλήρου και το Βιβλιοπωλείο ΚΟΥΡΕΤΤΑ.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 8.30 - 210.00μμ, στον
Πολυχώρο του δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος), η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Η Μελωδία της Ευτυχίας".

Μια Χριστιανική θεώρηση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού ζητήματος

του Γιάννη Μπίτσικα *

Λίγο πριν τη Σταύρωσή του ο Χριστός, αποχαιρετώντας τους μαθητές του, συνόψισε τη διδασκαλία του λέγοντας:

«34. εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους, καθὼς ηγάπησα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους. 35. εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστέ, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις», δηλαδή, σας δίνω μια καινούρια εντολή, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ αγάπησα εσάς και με αυτό το χαρακτηριστικό θα καταλάβουν όλοι ότι είστε μαθητές μου (κατά Ιωάννην, κεφ. 13).

Ουσιαστικά, αυτό είναι η ουσία της «Καινής Διαθήκης», δηλαδή του Ευαγγελίου.

Εμείς ξέρουμε να τραγουδάμε το "the eye of the tiger"Το πρώτο ΦΛΕΜΑ έχει πέσει πλέον σε παράκρουση. Δεν κάνει αντιπολίτευση κάνει μαύρη προπαγάνδα.


Τη μια μέρα ανεβάζει το θέμα με τα άκυρα πτυχία, απαντάει ο Φίλης όπως πρέπει, βγαίνει και η Γιάννακου και τους τα ρίχνει που τόσα χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν εφάρμοζαν το νόμο της , το καταπίνουν αμάσητο ελπίζοντας να μείνει κάτι απ' τη λάσπη.

Αλλάζουμε το νόμο για την περιουσιακή κατάσταση και το πόθεν έσχες των βουλευτών και βγαίνει να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί τις offshore!!!

Νέα Σμύρνη: Με χορούς από όλη την Ελλάδα έκλεισε την πολιτιστική χρονιά ο Σύλλογος Ιμβρίων

της Εριέλλας Χρυσού

Εμμανουέλα Γεωργούση, Χοροδιδάσκαλος Συλλόγου Ιμβρίων
Ο Σύλλογος Ιμβρίων Ελλάδος πραγματοποίησε στη Λεόντειο Σχολή, για ακόμα μία χρονιά, την τελετή λήξης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του
για το 2015 - 2016.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Χορεύοντας και τραγουδώντας στον κύκλο του χρόνου».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου, το χορευτικό τμήμα παραστάσεων, η χορευτική ομάδα εφήβων και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Ιμβρίων, ενώ συμμετείχε και η χορευτική ομάδα του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ι. Ρέντη. Τη διδασκαλία χορών και την επιμέλεια της παράστασης είχε η Εμμανουέλα Γεωργούση.