Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης γίνεται νοσοκομείο & το σχόλιο του Παύλου Πολάκη

Παύλος Πολάκης: Νοσοκομείο ήταν απ' την αρχή!!!
Τώρα αρχίζουν να το παραδέχονται όλοι.
Πρώτα απ' όλα η τοπική κοινωνία...

Υ.Γ. προς ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρο ΙΣΑ: Τζάμπα πήγε και το σαμποτάζ και η χολή
που βγάλατε. Εσάς έπνιξε!

Μπράβο στους εργαζόμενους και στους γιατρούς, καλή συνέχεια στη νέα διοίκηση της ΑΕΜΥ.

Άγιος Δημήτριος: Με κοινωνική ευαισθησία, η διαμόρφωση των συντελεστών των τελών καθαριότητας για το 2017

Στα ίδια επίπεδα διατηρούνται οι συντελεστές των δημοτικών τελών για την καθαριότητα το 2017, αφού με την υπ’ αρ. 475/2016 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου αποδέχτηκε ομόφωνα τη σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λήφθηκε απόφαση για μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη για ορισμένες ευπαθείς ομάδες κατοίκων (άποροι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, νέοι επαγγελματίες).

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Αρνήθηκε να μειώσει τα δημοτικά τέλη η διοίκηση Κωνσταντάτου

H αδυναμία των δημοτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τη διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που διατηρεί και φέτος στα περσινά επίπεδα
τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού παρά το γεγονός, όπως διατείνεται, πως είναι «η διοίκηση που πήγε κόντρα στην κρίση».

Απορρίφθηκε η πρόταση για μείωση των τελών κατά 5% που κατέθεσε η Δημοτική Συνεργασία, παρότι πέρυσι "εξίσωσε" προς τα πάνω τα τέλη του Ελληνικού αυξάνοντάς τα κατά 40% και έκοψε κατά 50% την ειδική μεταχείριση σε κατηγορίες πολυτέκνων και ΑμεΑ.

Άγιος Δημήτριος: Ξεκινούν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Ξεκινούν αύριο, Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρες 12:00 - 14:00 οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ενώ για τη δημιουργία των τμημάτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Μέσα σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι "η γνώση γίνεται παιχνίδι".


Ο χώρος, κατάλληλα διαμορφωμένος, φιλόξενος και λειτουργικός, με πλούσιο μαθησιακό υλικό και σύγχρονη υποδομή προσφέρει πολλά περισσότερα στο παιδί από μια ασφαλή παραμονή και ευχάριστη απασχόληση.

Η Βουλιαγμένη & η Καλλιθέα μεταξύ των περιοχών που απαγορεύονται οι διαδηλώσεις λόγω της επίσκεψης Ομπάμα


Τις δημόσιες συναθροίσεις και πορείες σε συγκεκριμένα σημεία του Λεκανοπεδίου απαγορεύει σημερινή απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για το διήμερο
της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Μεταξύ των απαγορευμένων ή «κόκκινων» ζωνών, βρίσκεται και ολόκληρη σχεδόν η Βουλιαγμένη, για το διήμερο 15 & 16 Νοεμβρίου, και μέρος της Καλλιθέας γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Το όνειρο ενός διαχειρίσιμου ανθρώπου...

Ο κύριος Χ σηκώθηκε από το κρεβάτι του ευτυχισμένος. Μέσα στον ύπνο του πήρε την καλύτερη από όλες τις αποφάσεις του μέχρι εκείνη την ώρα: θα γινόταν, επιτέλους, διαχειρίσιμος!

Από εδώ και πέρα θα θεωρούσε δεδομένα όλα όσα του υποδεικνύονταν, σαν να ήταν γραμμένα σε άσβεστη πλάκα.

«Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου

Συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας με τη βραβευμένη ταινία  των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» (2012), την ερχόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον
το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Η χαρά των παιδιών και η χαρά των ...κουνουπιών! Δίπλα δίπλα!

Ο «αόρατος» καταστροφέας



Αν καλούνταν σ’ ένα υποθετικό γκάλοπ να απαντήσουν οι ερωτώμενοι τι εστί νεοφιλελευθερισμός, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε συντριπτικό ποσοστό θα αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Παραδόξως, στην εποχή της καταιγιστικής διακίνησης της πληροφορίας και γνώσης, ο σύγχρονος άνθρωπος κυριολεκτικά αδυνατεί να ξεδιαλύνει ή έστω να υποψιαστεί ποια απροσδιόριστη και μυστηριώδης δύναμη συντρίβει τις κοινωνίες, διαλύει τις ανθρώπινες σχέσεις και καταστρέφει τα άτομα ψυχικά, κοινωνικά, οικονομικά.

Η ταινία «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8.00μμ

Η αμερικάνικη ταινία του Peter Brook «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους - Meetings with Remarkable Men» (1979) θα προβληθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.


Σκηνοθεσία: Peter Brook
Πρωταγωνιστούν: Dragan Maksimovic,
Terence Stamp, Mikica Dimitrijevic

Καλλιθέα: Η δημοτική αρχή μεθοδεύει τον έλεγχο Σωματείου που ασχολείται με τα ναρκωτικά», καταγγέλλει ο Λ. Λασκαρίδης

«Δόλιες μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου για τον πλήρη έλεγχο του χρηματοδοτούμενου Σωματείου "Θησέας" που ασχολείται με τα ναρκωτικά» καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», Λάζαρος Λασκαρίδης.

Ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης δηλώνει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η μέχρι πρότινος υποψήφια για το νέο Δ.Σ. του «Θησέα» Βούλα Κοσμίδου, δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και ζητούν αναβολή των εκλογών και σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου για την εκκαθάριση του μητρώου μελών.

Με μια κουβέντα: Και αντέχουμε, και θα σας νικήσουμε!!!


Σε ένα χρόνο και ένα μήνα...

-257 σελίδες δελτία τύπου της ΠΟΕΔΗΝ εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

- αναρίθμητα άρθρα σε διάφορες εφημερίδες και πάμπολλες εκπομπές και ρεπορτάζ από πληρωμένους κονδυλοφόρους και διατεταγμένα μικρόφωνα με το ίδιο μοτίβο: αγροίκος, δεν ξέρει αγγλικά, καπνίζει, απότομος, καταστρέφει την υγεία, λείπουν φάρμακα, γάζες και σύριγγες, διορίζουν φίλους τους κλπ κλπ κλπ.

Εκδηλώσεις & ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα τρία χρόνια μετά, η αντιδικτατορική πάλη, μάς υπενθυμίζει πως η υπεράσπιση της δημοκρατίας, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσία.

Το Νοέμβρη του ‘73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με σθένος και αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας βροντοφωνάζοντας, Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται ποτέ.