Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Και με το διάβολο πρέπει να συμμαχήσουμε αν είναι να γλιτώσουμε την κόλαση...

Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είναι δικτάτορας, τουλάχιστον με την... τυπική ερμηνεία τού όρου: προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου, Μ. Μόρσι.

Αυτό είναι από μόνο του θεμιτότατο να προκαλεί την αντίδραση κάθε δημοκράτη πολίτη, μολονότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η παρουσία στην αρχηγία ενός τόσο σημαντικού κράτους για τον αραβικό κόσμο ενός φανατικού μουσουλμάνου, σε μια τόσο ταραγμένη περίοδο μάλιστα, δεν εκτιμώ πως θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη για την ανθρωπότητα.

Όπως κι αν έχει, ο Αμπ. Σίσι είναι αναγνωρισμένος από τη συντριπτική πλειονότητα της παγκόσμιας κοινότητας κι αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο εταίρο για τα ελληνικά γεωπολιτικά-οικονομικά-ενεργειακά συμφέροντα στην περιοχή.

Είναι τρελοί οι υπουργοί Υγείας; (video)

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

Πώς έπαιξαν τα κανάλια την είδηση της διαφθοράς στον κλάδο της υγείας μετά το πόρισμα του Σώμα Επιθεωρητών ΥπηρεσιώνΥγείας Πρόνοιας που παρουσιάστηκε χθες κατά τη συνέντευξη τύπου;

Είναι τρελοί οι δύο υπουργοί Υγείας; Ενόχλησε το ύφος του αν. υπουργού, δεν ενόχλησε η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κατά την περίοδο 2012 - 2014; Το κλίμα της επιτηδευμένης έντασης ποιον τελικά εξυπηρέτησε;

Το πόρισμα του ελέγχου για την επικοινωνιακή καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) παρουσίαζε χθες στη συνέντευξη τύπου το υπουργείο Υγείας μέσα σε κλίμα έντασης, το οποίο δυστυχώς ήταν και το μόνο που αναδείχθηκε από μερίδα των ΜΜΕ και την πλειονότητα του διαδικτύου.

Πρώτα Χριστούγεννα με κυβέρνηση της Αριστεράς: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου


Η επιστολή της ντροπής

Ξενοφοβία και ρατσισμό στάζει η επιστολή των «τεσσάρων» προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής.

Καθώς ο καιρός περνάει και οι δομές φιλοξενίας στο Π. Φάληρο και το Ελληνικό δεν κλείνουν, κρύος ιδρώτας φαίνεται πως έπιασε τους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Π. Φαλήρου και Ελληνικού-Αργυρούπολης.

«Βρε λέτε αυτό που κατηγορούσαμε τον Κορτζίδη ότι θα κάνει, να γίνει επί δημαρχίας μας κι αντί για mall και μεγαλοκαρχαρίες να γεμίσει το πρώην αεροδρόμιο με ξυπόλητα τάγματα εξτρεμιστών;»

Έκατσαν λοιπόν και συνέταξαν μια επιστολή-μνημείο, να τη διαβάζεις και να ντρέπεσαι που τέτοια άτομα γίνονται δήμαρχοι, αντί να επιστρέψουν στο νηπιαγωγείο για τα βασικά: Δε δείχνουμε με το δάχτυλο, δε βρίζουμε, όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια και τέτοια!