Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πρωτοφανής παρέμβαση στα σχολεία-Απαγόρευσαν τη συμμετοχή μαθητών στο διήμερο

Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η απόφαση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας να απαγορεύσουν, ουσιαστικά, τη συμμετοχή εκπαδευτικών και μαθητών στην εκδήλωση των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης με σύνθημα “Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας” στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού στις 17 Μαρτίου.

  Οι 3 Δήμοι θεωρώντας την εκπαιδευτική κοινότητα ως βασικό κρίκο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, κάλεσαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στις προγραμματισμένες δράσεις.
  Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δήλωσαν συμμετοχή στις δράσεις.
  Ωστόσο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις τους εμπόδισαν τη συμμετοχή τους, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται» στη νομοθεσία, γιατί πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση».

"Οι γυναίκες στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης...και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε!" Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη

Σας παρουσιάζουμε τα βίντεο με όλες τις ομιλίες και μέρος του μουσικού προγράμματος καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για να τιμηθεί η μέρα της γυναίκας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι Οργανώσεις Μελών Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας-Βούλας την Κυριακή 9 Μαρτίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης.


Η ομιλία της Νάντιας Βαλαβάνη, βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ.

Η ομιλία της Κατερίνας Παρδάλη, μέλους της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ εδώ.

Η ομιλία της Ελένης Μπελιά, υποψήφιας δημάρχου Αλίμου με τη δ.κ. "ΑΝΩ-Κάτω στο Καλαμάκι" εδώ.

Το μουσικό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι εδώ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Party νέων της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου

Η νεολαία της δημοτικής μας κίνησης σας καλεί στο party γνωριμίας και οικονομικής ενίσχυσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο VELIS BAR, στο κεντρικό Παλαιό Φάληρο, λίγα μέτρα από τη στάση τραμ “Μουσών”!

Σας περιμένουμε όλους και όλες!



Ανοιχτή Επιστολή από μέλη και αγωνιστές της «Πρωτοβουλίας Πολιτών ΒΒΒ Ενάντια στα Χαράτσια» προς τους συμπολίτες μας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες.

Εμείς που για σχεδόν δυό χρόνια πορευτήκαμε μαζί μέσα στις τάξεις της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Ενάντια στα Χαράτσια".
Που επί δύο χρόνια δώσαμε καθημερινά τη μάχη να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και να μην πληρωθεί το άδικο χαράτσι επί των ακινήτων.
Που στραφήκαμε ενάντια και σε όλες τις άλλες "έκτακτες εισφορές", ενάντια στην παράλογη και συνεχώς κλιμακούμενη αύξηση κάθε είδους φορολογίας, ενάντια στην καθημερινή σχεδόν εφεύρεση νέων φόρων και μέτρων αφαίμαξης των όποιων εισοδημάτων μας.
Είχαμε αναγνωρίσει έγκαιρα πως τα εμφανιζόμενα σαν μεμονωμένα μέτρα, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα πολύ καλά προετοιμασμένο και μεθοδευμένο σχέδιο ανακατανομής εισοδημάτων και περιουσιών. Ανακατανομής σε βάρος των φτωχών και μεσαίων οικογενειών, και σε όφελος πολύ λίγων διεθνών μεγιστάνων του πλούτου – αλλά και Ελλήνων συνεταίρων τους.

Ήδη, πολλούς-πολλούς μήνες πριν, στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τις Πέμπτες, αρκετοί συμπολίτες είχαν επισημάνει και επιχειρηματολογήσει υπέρ της ιδέας για μία οργανωμένη συμμετοχή και παρέμβαση στα δημοτικά πράγματα.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΙΜΟΥ : συζήτηση για την Ευρώπη


Όταν η ηθική συγκρούεται με το συμφέρον

γράφει η Θεανώ Πάντου *
Αξίζει κάποιες φορές να σταματάμε το χρόνο μαζί με όλα όσα μας κατατρέχουν ή όλα όσα κυνηγάμε, να πάρουμε μια ανάσα αλήθειας και να αναρωτηθούμε για την ουσία των πραγμάτων. Είναι γεγονός, ότι η αλήθεια επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες. Από την άλλη, είναι αδιαμφισβήτητο ότι, πέρα από αλήθειες ή ψέματα, πέρα από αντικειμενικότητα ή υποκειμενικότητα, υπάρχει ένα δεδομένο που ορίζεται αξιακά. Η ηθική. Ας αναρωτηθούμε πόσες φορές έχουμε εκφράσει την απορία:
- "Νόμιμο είναι, ηθικό είναι";

Αυτή ακριβώς την απορία εκφράζω στον νυν δήμαρχο της Γλυφάδας κ. Κόκκορη.
Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.(παρακλάδι του ΤΑΙΠΕΔ), που ο ρόλος της είναι το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου από Σούνιο ως Π.Φάληρο καθώς και υφιστάμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων και εκτάσεων ΝΠΔΔ, εξαιρώντας την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, καθώς και τις μαρίνες Γλυφάδας - Αλίμου που έχουν παραχωρηθεί απ΄ευθείας στο ΤΑΙΠΕΔ και ταυτόχρονα να θεωρεί ότι μπορεί να συγκρουστεί με τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ; Εξάλλου, μην παραβλέπουμε το γεγονός, ότι ο διορισμός του κ. Κόκκορη στη θέση αυτή από πλευράς κυβέρνησης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιβράβευση για την γενικότερη μνημονιακή στάση του στα πλαίσια του δήμου Γλυφάδας.

"Ο αιχμάλωτος του Καυκάσου" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Τη δραματική πολιτική ταινία "ο αιχμάλωτος του Καυκάσου" προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης την Παρασκευή 14 Μαρτίου στις 9.00μμ στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά ενός κλασικού διηγήματος του Τολστόι στις συνθήκες των σύγχρονων πολέμων της Τσετσενίας. Ενας αιχμάλωτος ρώσος στρατιώτης, αντιμέτωπος με τους αρχαϊκούς δεσμοφύλακες-απαγωγείς του, από τη μια, και τη βιομηχανική κτηνωδία του στρατιωτικού μηχανισμού των «δικών του», από την άλλη. Ο λυρισμός στην εικόνα και τη μουσική είναι διάχυτος. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Ξένης Tαινίας, βραβείο της Διεθνούς Eνωσης Kριτικών Kινηματογράφου (FIPRESCI), αλλά και Bραβείο Kοινού στο Φεστιβάλ των Kαννών.

Δυο λόγια για την ταινία :
 
Κατά την διάρκεια του πολέμου στην Τσετσενία δυο ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίζονται από έναν τσετσένο φύλαρχο ο οποίος θέλει να τους ανταλλάξει με τον φυλακισμένο γιο του και οδηγούνται σε ένα μικρό χωριό στον Καύκασο. Ο ένας θα σκοτωθεί όμως ο άλλος σιγά – σιγά και κάθε μέρα θα έρχεται σε επαφή με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Σκηνοθεσία: Sergey Bodrov, 1996, 98’.
Ηθοποιοί: Oleg Menshikov, Aleksei Zhorkov, Jemal Sikhanlidze.

Με επικεφαλής τον Κώστα Μερκουράκη, ο άνεμος ανατροπής στο Π. Φάληρο!

Κώστας Μερκουράκης - Κώστας Κάβουρας, υποψήφιοι δήμαρχοι Π.Φαλήρου - Ιλίου

Σε μια ανοιχτή συνέλευση που πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα, ο 29χρονος μαθηματικός, Κώστας Μερκουράκης, ανακηρύχθηκε ομόφωνα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση” και υποψήφιος δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου!

Με στόχο να αποτελέσει το φορέα αλλαγής και ανατροπής που τόσο έχει ανάγκη το Παλαιό Φάληρο, με στόχο να γίνει ο πόλος συσπείρωσης όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στα Μνημόνια της καταστροφής και της φτώχειας, με τις γνωστές επιπτώσεις και σε επίπεδο Δήμου, οι Φαληριώτες που συγκροτούν την Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνησηπροχωρούν ενωμένοι και αποφασισμένοι στη μεγάλη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Στην ομιλία που πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Μαρτίου, στη γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ο Κ. Μερκουράκης μίλησε για τις δραματικές σημερινές συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα, την "αποπνικτική" ανεργία και την περιστολή της δημοκρατίας.

στηρίζει και συστρατεύεται με το Χρήστο Κορτζίδη ο Γιώργος Κοκκίνης

γράφει ο Γιώργος Κοκκίνης *

Η πολιτική δεν είναι κάτι ασαφές και αόριστο, αλλά κάτι συγκεκριμένο και ορισμένο από την ίδια την κοινωνία και τις ανάγκες της. Η πολιτική μας αφορά όλους, η ενασχόληση με αυτή  αποτελεί υποχρέωσή μας, οφείλουμε να έχουμε άποψη και γνώμη ως ενεργοί πολίτες για τα καθημερινά δρώμενα του τόπου μας, είτε σε κεντρικό επίπεδο είτε σε τοπικό. Η συντονισμένη και συλλογική δράση λοιπόν με σκοπό την επίτευξη των στόχων εκείνων που βαίνουν προς όφελος της ευημερίας και προόδου του λαού, ονομάζεται πολιτική και εκεί οφείλουμε να δηλώνουμε παρόν.
Οι φετινές εκλογές του Μαΐου αποκτούν έντονα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αφού η περίοδος που διανύουμε, αυτή της οικονομικής κρίσης, έχει αγγίξει κάθε Έλληνα πολίτη. Τον Μάιο λοιπόν εκτός από τον κατά την κρίση του
καθενός σωστό διαχειριστή του δήμου ή της περιφέρειας στην οποία ανήκουμε, θα πρέπει να εκλέξουμε και πολιτικούς, οι οποίοι νοιάζονται για τον λαό, έχουν ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και κυρίως διαθέτουν ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για έναν κεντρικό δήμο, σαν τον δικό μας, τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα σ' αυτές τις εκλογές να συμμετέχω ενεργά, δηλώνοντας ανοιχτά τη συστράτευσή μου με τον συνδυασμό του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η αγωνιστική και φιλολαϊκή δράση αυτής της παράταξης, έχοντας επικεφαλής τον καταξιωμένο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, αλλά και η πολιτική και ιδεολογική ταύτισή μου, όπως κατά καιρούς έχω διατυπώσει σε διάφορα κείμενά μου δημόσια,  με οδήγησε στην ώριμη αυτή απόφαση. Ξεκινάμε μαζί αυτόν τον αγώνα μέχρι τον Μάιο, για μια δημοτική αρχή που θα υπηρετεί την τοπική κοινωνία, τους πολίτες και τα συμφέροντα του δήμου, μακριά από μνημονιακές πολιτικές  και παλαιοκομματικές λογικές και συνήθειες εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού προς όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών.