Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Με επικεφαλής τον Κώστα Μερκουράκη, ο άνεμος ανατροπής στο Π. Φάληρο!

Κώστας Μερκουράκης - Κώστας Κάβουρας, υποψήφιοι δήμαρχοι Π.Φαλήρου - Ιλίου

Σε μια ανοιχτή συνέλευση που πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα, ο 29χρονος μαθηματικός, Κώστας Μερκουράκης, ανακηρύχθηκε ομόφωνα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση” και υποψήφιος δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου!

Με στόχο να αποτελέσει το φορέα αλλαγής και ανατροπής που τόσο έχει ανάγκη το Παλαιό Φάληρο, με στόχο να γίνει ο πόλος συσπείρωσης όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στα Μνημόνια της καταστροφής και της φτώχειας, με τις γνωστές επιπτώσεις και σε επίπεδο Δήμου, οι Φαληριώτες που συγκροτούν την Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνησηπροχωρούν ενωμένοι και αποφασισμένοι στη μεγάλη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Στην ομιλία που πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Μαρτίου, στη γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ο Κ. Μερκουράκης μίλησε για τις δραματικές σημερινές συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα, την "αποπνικτική" ανεργία και την περιστολή της δημοκρατίας.

Επεσήμανε δε ότι η “Κίνηση” πρέπει να αποτελέσει κομμάτι της αλλαγής πορείας που έχει ανάγκη η κοινωνία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "καλούμαστε να πείσουμε ότι μια διαφορετική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι χρήσιμη, μπορεί να βάζει πλάτη στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, μπορεί να αποτελεί θεσμικό καταφύγιο για τους πολίτες που νιώθουν απροστάτευτοι κι αποκομμένοι από την κεντρική δημόσια διοίκηση".

Βασικός άξονας για την παρέμβασή μας, όπως συμπλήρωσε, είναι η κοινωνική πολιτική, η αλληλεγγύη στην πράξη με τη συγκρότηση ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας με έμφαση στη δημιουργία δομών όπως κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο, φαρμακείο, φροντιστήριο.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών που βρίσκονται στο στόχαστρο του Μνημονίου, παραθέτοντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά: λαϊκές συνελεύσεις ανά γειτονιές, τοπικά δημοψηφίσματα, εφαρμογή συμμετοχικού προϋπολογισμού.

"Αντιστρέφουμε δηλαδή στην πράξη την καταστροφική επιλογή του Καλλικράτη που υποβιβάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από θεσμό που θα έπρεπε να ελέγχει την κεντρική εξουσία με τη συμμετοχή των πολιτών, σε μηχανισμό που απλά εκτελεί εντολές" δήλωσε ο Κ. Μερκουράκης και κατέληξε: "με βάση όλα τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που δεν θα αρκείται ούτε σε τυπικές διαμαρτυρίες, ούτε θα αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών".

Χαιρετισμό στη συνέλευση της νεοσύστατης δημοτικής κίνησης του Π. Φαλήρου απηύθυνε επίσης ο υποψήφιος για τον δήμο του Ιλίου, Κώστας Κάβουρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου