Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Απόλυση δύο επίορκων υπαλλήλων για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, με απόφαση της Ρένας Δούρου

Την απόλυση δύο επίορκων υπαλλήλων που υπηρετούσαν στον τομέα μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε η Περιφερειάρχης
Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ειδικότερα, υπέγραψε τη λύση της υπαλληλικής σχέσης λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης των δύο υπαλλήλων από την υπηρεσία, σύμφωνα με τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Κάμερες στα σχολεία: παιδαγωγική και νομική προσέγγιση, στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου


Χαιρετισμός της Ρένας Δούρου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Αυτοαπασχόληση των Νέων

«Η καινοτόμα επιχειρηματικότητα αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο στοίχημα τούτης της περιόδου» τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στον χαιρετισμό της κατά την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Αυτοαπασχόληση των Νέων.
Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ένταξη και την Τοπική Κοινωνική Δράση (E.L.I.S.A.N.), στις 10 - 11 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Mάχη με τα σκουπίδια στο Ελληνικό: Ο Ανδρέας Κονδύλης σε ρόλο πυροσβέστη

Το “καυτό” θέμα των σκουπιδιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου. “Είναι ευθύνη της Πολιτείας. Μόνο με κοινή λύση θα προχωρήσουμε. Οτιδήποτε άλλο
είναι ημίμετρο” είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

“Το σενάριο που εξετάζει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης (δημιουργία σταθμού απορριμμάτων, στα σύνορα με τη Γλυφάδα), δεν αποτελεί τον κοινό μας στόχο. Στη σωστή κατεύθυνση είναι η πρόταση των τριών πρώην δημάρχων.

Η αντιπολίτευση στα 3Β …το 'σκασε (διαμαρτυρόμενη)

του Γιώργου Λαουτάρη

Επεισοδιακά ξεκίνησε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Για την ακρίβεια άργησε χαρακτηριστικά να ξεκινήσει μιας και δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία των 17 συμβούλων.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος βρισκόταν στο γραφείο του κατά την ώρα που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει, δηλαδή στις 7, ενώ ο υπάλληλος που ρυθμίζει την καταγραφή των πρακτικών είχε μια προγραμματισμένη καθυστέρηση.

Οι Εσκομπάρ της μπάλας - Ο Κοντονής έβαλε χέρι στο σάπιο καθεστώς

του Θανάση Καρτερού

Πριν προλάβει να αναλάβει τα καθήκοντά του, άγνωστοι έκαψαν το εξοχικό τού αρχιδιαιτητή Μπίκα. Αφού πρώτα τον απείλησαν μέσα στο σπίτι του και οι απειλές
δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ε, και;

Δεν βαριέσαι, αδελφέ, μπορεί να πει κανείς. Ούτε το σπίτι ήταν δικό μας, ούτε για το μεροκάματο, τον ΕΝΦΙΑ ή τις πρόωρες εκλογές ήταν ο καυγάς, ούτε μ’ ενδιαφέρουν το ποδόσφαιρο και η μαφία που το διαφεντεύει. Συνεπώς, της οικίας αυτού εμπιμπραμένης, εγώ μπορώ να άδω.

Αργυρούπολη: "Η μέλισσα και τα προϊόντα της" - Διάλεξη στον Ο.Π.Α., την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 8.00μμ


Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.)
25ης Μαρτίου 43 - Αργυρούπολη
 

Ρένα Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής αποκτά διαχείριση απορριμμάτων που σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
«Η ώρα της αλήθειας έχει έλθει. Και οι όροι είναι απόλυτα σαφείς: Υπέρ του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), υπέρ μιας εναλλακτικής, αποκεντρωμένης, δημόσιας διαχείρισης, με χωροταξική δημοκρατία; Ή υπέρ του χθες, της διατήρησης του ΧΥΤΑ Φυλής και του συγκεντρωτικού συστήματος;»

Αυτό το ερώτημα έθεσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για συμπληρώσει με έμφαση «Η Αττική, χωρίς να διεκδικεί αποκλειστικότητες, έχει δώσει την απάντησή της. Έχει δώσει συγκεκριμένο, απτό, δείγμα γραφής».

Βλέπουν οι Έλληνες εργοδότες Κεν Λόουτς; Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά (video)



κείμενο: Τάσος Γιαννόπουλος, video: Άγγελος Καλοδούκας


«Εργασιακά Δικαιώματα: Να αντιστρέψουμε τη σημερινή κατάσταση απορρύθμισης» - Το ρεπορτάζ του left.gr από την ανοιχτή εκδήλωση που
διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον κινηματογράφο Αλκυονίς, την Τετάρτη 9/11, μέλη της ομάδας «400Generation» επιχείρησαν να εισβάλουν στην αίθουσα της εκδήλωσης.

Άγιος Δημήτριος: "Τυρκουάζ", βιβλιοπαρουσίαση στον πολυχώρο "Στέκι", το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 6.30μμ


Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

του Γιώργου Κυρίτση

Η εκλογή Τραμπ, μετά το Μπρέξιτ και το ίδιο το Μπρέξιτ δείχνουν ότι υπάρχει πλέον παγκόσμια πολιτική αναταραχή.

Αναταραχή που έχει τη μορφή της βαθιάς κρίσης πολιτικής αντιπροσώπευσης και ταυτόχρονα της αμφισβήτησης των κυρίαρχων υπερεθνικών θεσμών και συμφωνιών, αλλά και συνόρων.

Ηλιούπολη: Μονοήμερη εκδρομή στα Έρια & στη Στενή Ευβοίας, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου

Μονοήμερη εκδρομή στα Έρια και στη Στενή Ευβοίας πραγματοποιεί η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Αναχώρηση στις 8.30πμ από την Πλατεία Καραϊσκάκη ή Κανάρια,
Ηλιούπολη, ενώ κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 8.00μμ


Ο Ομπάμα και τα διλήμματα του Βερολίνου

Στις 20 Σεπτεμβρίου, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Ο.Η.Ε., ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωνε, μεταξύ άλλων, αφενός ότι “υποστηρίζει την εφαρμογή από την ελληνική πλευρά του οικονομικού προγράμματος σε συμφωνία με τους εταίρους της Ελλάδας...”, αφετέρου ότι “υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να τηρήσει η Ευρώπη τη δέσμευσή της για επιστροφή του χρέους της Ελλάδας σε τροχιά βιωσιμότητας μέσω μιας σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους”.

Την περασμένη Κυριακή, στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα επανέλαβε ακριβώς το ίδιο και έκανε κι ένα βήμα πιο πέρα: Συνέδεσε ουσιαστικά τις αναγκαίες, όπως είπε, μεταρρυθμίσεις που πρέπει να συνεχίσει να κάνει η Ελλάδα με την ελάφρυνση του χρέους, υπογραμμίζοντας ότι “για να είναι βιώσιμες οι μεταρρυθμίσεις, οι πολίτες χρειάζονται ελπίδα”.