"Ο Λευτέρης Αντωνιάδης, γιος του ψαρά Χριστοφή και της κυρα-Αργυρώς, έγινε σπουδαίος ποδοσφαιριστής και χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία. Δύο δρόμοι ένας στην Πρίγκηπο κι ο άλλος στην Πόλη, φέρουν το όνομά του, ενώ ένα άγαλμα έχει στηθεί προς τιμήν του"

Εν μέσω Μουντιάλ, σημειώνω από μια συνέντευξη του Ότο Ρεχάγκελ τη διαπίστωση πως η ελληνική Εθνική Ομάδα είναι καλή, αλλά δεν σκοράρει! Κι όμως, στην ιστορία του ποδοσφαίρου είχαμε έναν Έλληνα «προφέσορα» στο σκοράρισμα που διέπρεψε διεθνώς!
 
Πρόκειται για τον Λευτέρη Αντωνιάδη, που γεννήθηκε το 1924 στη νήσο Πρίγκηπο, απέναντι από την Κωνσταντινούπολη, και που δοξάστηκε ως παίχτης της Φενέρμπαχτσε, της Φιορεντίνε, της Νις, της ΑΕΚ αλλά και ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Τουρκίας. Το παρατσούκλι του ήταν «προφέσορας». Έφυγε από τη ζωή το 2012, με τον θρύλο του μυθικού παίχτη και με τη λατρεία των ποδοσφαιρόφιλων της γειτονικής χώρας να τον συνοδεύουν. Στην κηδεία του δέκα χιλιάδες οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έδωσαν το “παρών”, και ανάμεσά τους ο -και ποδοσφαιριστής παλιότερα- πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.