Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 07.03.2015

Ηλιούπολη: Προσωρινή διακοπή εργασιών στο Ρέμα της Πικροδάφνης

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη που αφορά το ρέμα της Πικροδάφνης:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής των συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων Σ2 και Σ3 στην Ηλιούπολη, που είχαν καταθέσει στις 20.1.2015 πολίτες από τον Άγιο Δημήτριο και το Παλαιό Φάληρο και με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε διατάσσει την παύση τους μέχρι την εκδίκαση
της συναφούς αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι ίδιοι πολίτες.

Όπως είναι γνωστό, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ξεκίνησαν στην Ηλιούπολη έργα για την κατασκευή συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων μέσω των οποίων μεταφέρονταν στο ρέμα της Πικροδάφνης νερά που δεν ανήκουν στη λεκάνη απορροής του, αυξάνοντας έτσι την πλημμυρική παροχή του.

Τα έργα αυτά είχαν προκαλέσει την αντίδραση της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, κ. Μαρίας Ανδρούτσου, η οποία είχε αποστείλει σχετική επιστολή στις 15.12.2014 στην Περιφέρεια Αττικής.

Συγκέντρωση γνωριμίας του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών Καλλιθέας, το Σάββατο 14 Μαρτίου


Περιφέρεια Αττικής: Τα δίκυκλα που υποχρεούνται να περάσουν ΚΤΕΟ το 2015

H Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι καλούνται για τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ οι μηχανές και τα μοτοποδήλατα ανεξαρτήτως κυβισμού -πλην των τρίκυκλων scooter- που υπάγονται στην Περιφέρεια, και έχουν ταξινομηθεί κατά το έτος 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο τα μηχανοκίνητα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) ανεξαρτήτως κυβισμού -πλην εκείνων που χαρακτηρίζονται ως 2κυκλες και έχουν δίδυμο εμπρόσθιο τροχό- στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών η Περιφέρεια Αττικής και έχουν ταξινομηθεί (έκδοση πρώτης άδειας κυκλοφορίας) από υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών κατά το έτος 2011.

Ο τεχνικός έλεγχος των ανωτέρω οχημάτων, πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ (Δημόσια ή Ιδιωτικά), στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας.


Ακόμη,

Πώς ρυθμίζει τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας (παραδείγματα & πίνακες)

Ρύθμιση όλων των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με μηνιαία δόση από 50 ευρώ, αναστολή κάθε αναγκαστικού μέτρου με την πληρωμή μίας δόσης, συμψηφισμό των ποσών που
κατασχέθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς με το υπόλοιπο της οφειλής και επιλογή ως και τριών χαμηλότερων κατηγοριών για την πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το νομοσχέδιο, στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν τα ληξιπρόθεσμα μέχρι 1/2/2015 χρέη προς τα Ταμεία, ενώ για φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα (ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΑ), καθώς και για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ με μηδενικό εισόδημα για το 2014, προβλέπεται περίοδος χάριτος 12 μηνών, χωρίς τη λήψη κανενός αναγκαστικού μέτρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση των χρεών τους ως τις 31 Μαρτίου 2016.

Δούρου για απαλλαγή Κασιδιάρη: Τα γεγονότα παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση, δε παραγράφονται ποτέ

Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για τη δικαστική απόφαση για τον Η. Κασιδιάρη.

Ολόκληρη η δήλωση της Ρ. Δούρου:


Απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη.

Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ.

Όπως άλλωστε δεν παραγράφονται ποτέ τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής σε μια Δημοκρατία. Τα γεγονότα είναι υπαρκτά και θα εγκαλούν για πάντα τις συνειδήσεις.

Πηγή: left.gr

Από σεξ πώς πάς;


Πηγή: i-kyr.gr