Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κατέληξε στο Λαϊκό λόγω ρευματικής πολυβαλβιδοπάθειας 17χρονη μετανάστρια

Μια 17χρονη Αφγανή που έμενε με τους γονείς της στο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού, άφησε την τελευταία της πνοή
στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, η 17χρονη μεταφέρθηκε πριν από πέντε ημέρες στο νοσοκομείο με γαστρεντερικές διαταραχές , αλλά παρά τις συστάσεις των γιατρών να παραμείνει στο νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις, οι γονείς της την πήραν πίσω στον καταυλισμό.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε πάλι στο νοσοκομείο. Εισήχθη στην εντατική μονάδα παρακολούθησης όπου κατέληξε.

Ως αιτία θανάτου -όπως λέει ο γιατρός στο video που ακολουθεί- στο πιστοποιητικό των γιατρών αναγράφεται: “Πολυοργανική ανεπάρκεια σε έδαφος ρευματικής πολυβαλβιδοπάθειας”.

Βραβείο Πούλιτζερ σε Έλληνες φωτογράφους για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης

Reuters / Yannis Behrakis
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία για φωτογραφία «Breaking News» (Έκτακτης Επικαιρότητας), για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters -ανάμεσα στους οποίους ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης- αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.

Η ανοιχτή επιστολή των 5 δημάρχων των όμορων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού πόλεων

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την ανοιχτή επιστολή των 5 δημάρχων των πόλεων που γειτνιάζουν με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Διαβάστε την επιστολή
που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή, στον Υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, στον Υπουργό Υγείας Ανδ. Ξανθό, στον αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημ. Βίτσα, στον αν. Υπουργό Μεταναστ. Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα,στον αν. Υπουργό Προστασίας Πολίτη Νικ. Τόσκα και στην πρόεδρο και το Δ.Σ. της «Ελληνικό Α.Ε.»:

Ολόκληρο το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, με την ελληνική πλευρά «να τηρεί τη δέσμευσή της για δικαιότερη κατανομή βαρών και την προστασία των ασθενέστερων», όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος.

Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ορίζεται εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ, μηνιαίως, εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης. Παράλληλα, το ποσό της εθνικής σύνταξης βαίνει μειούμενο κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών, μέχρι τα 15 έτη ασφάλισης, που αποτελούν προϋπόθεση για την καταβολή της.

Στο νομοσχέδιο, τα ποσοστά αναπλήρωσης για κάθε επιμέρους περίοδο ασφάλισης διαμορφώνονται, ως εξής:

Μπράβο κ. δήμαρχε Γλυφάδας

Φωτογραφία του γνωστού φωτορεπόρτερ Livio Senigalliesi
Με μια μακροσκελή, αιχμηρή και ταυτόχρονα ειρωνική ανακοίνωση η «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» αποδομεί σημείο
προς σημείο το άρθρο του δημάρχου της πόλης κ. Γιώργου Παπανικολάου που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή.

Η ανακοίνωση δεν μένει μόνο στα όσα έγραψε ο κ. Παπαπνικολάου, αλλά του ασκεί κριτική και για όσα όφειλε ή μπορούσε, αλλά δεν έπραξε ως δήμαρχος.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ετήσια συναυλία του Εθνικού Ωδείου Π. Φαλήρου με το Εθνικό Ωδείο Πολυγώνου, το Σάββατο 23 Απριλίου στις 4.00μμ


Ζεστό και συνεταιριστικό γεύμα σε 3.000 μαθητές

της Αφροδίτης Τζιαντζή

Συμπληρώνονται πλέον τρεις μήνες από την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος διανομής ζεστού γεύματος στα σχολεία, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο σε 1.405 μαθητές στα 9 Δημοτικά Σχολεία του Περάματος, της πόλης με την υψηλότερη ανεργία στην Αττική.

Τον Απρίλιο εντάχθηκαν άλλα 9 σχολεία στην Αττική, καλύπτοντας συνολικά 3.073 μαθητές.

Τον Δεκέμβριο του 2015, εν μέσω διαμαρτυριών των εκπαιδευτικών για τη φτωχοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου προανήγγειλε τον φιλόδοξο στόχο για «ένα ζεστό γεύμα σε όλους τους μαθητές» στα σχολεία των πλέον ευπαθών περιοχών.

Αντίθετη στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του Ο.Λ.Π. η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Την αντίθεσή της στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ εκφράζει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και καταλογίζει στη σημερινή κυβέρνηση
ότι "δεν κατάφερε να την ανατρέψει, υποχωρώντας στις απαιτήσεις των δανειστών".

"Για εμάς, δεν έχουν μπει τίτλοι τέλους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αταλάντευτα και μαζικά για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος από τον Πειραιά ως το Ελληνικό και τον Αστέρα, σε όλο το παράκτιο μέτωπο του Σαρωνικού και όπου αλλού χρειαστεί" τονίζεται στην ανακοίνωση της Ρι.Κι.Π.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Να μείνουν στην Ελλάδα

του Νίκου Μπελαβίλα *

Έπρεπε πρώτα - πρώτα να σωθεί όλος αυτός ο κόσμος. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι μέσα σε επτά μήνες! Να γλιτώσουν οι άνθρωποι με τις βάρκες στο πέλαγος, να βγουν στη στεριά. Από εκεί στα λιμάνια των νησιών, στον Πειραιά, έπειτα στα σύνορα, να πάνε στο καλό.

Στην αρχή απάθεια και γκρίνια, στη συνέχεια οι εικόνες των πνιγμένων παιδιών, των ναυαγίων, των καραβανιών που πορεύονταν προς τον Βορρά ξύπνησαν τις αρχαίες μνήμες, τις ξεχασμένες διηγήσεις.

Οι ψαράδες, οι γιαγιάδες, οι παπάδες της Μυτιλήνης ξεσήκωσαν την κοινωνία με το παράδειγμά τους. Οι εθελοντές και αλληλέγγυοι ήρωες της Σκάλας Συκαμιάς της Λέσβου, της Αγίας Ερμιόνης της Χίου, του Γαλάζιου της Σάμου έγιναν πρότυπο για χιλιάδες άλλους στα νησιά, στον Πειραιά, στο Πέραμα, στο Ελληνικό, στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τη Μυρσίνη της Ηλείας, στο Πεντάλοφο του Βόιου, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα.

Μοσχάτο: "Lamerica" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 24 Απριλίου στις 8.00μμ

Ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα "Αναζητώντας τη Γη της Επαγγελίας", η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας προβάλλει την ταινία "Lamerica",(1994) του Gianni Amelio. την ερχόμενη Κυριακή, 24 Απριλίου στις 8.00μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας
μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Παμποντιακόν Πανοΰρ 2016, τη Θωμά 'ς σα Σούρμενα, 4 - 8 Μαϊου


Οι ιδέες Κούλη είναι τόσο φρέσκες όσο η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο...

Στο ΚΚΕ πιστεύουν ακόμα ότι τα καθεστώτα τού υπαρκτού σοσιαλισμού δεν κατέρρευσαν γιατί ήταν, στην ουσία, απολυταρχικά αλλά γιατί τα έριξε η CIA με τη συνεργασία προδοτών.

Γι' αυτό κι επιμένουν σε ένα είδος κομμουνισμού ο οποίος απέτυχε στην πράξη αντί να έχουν σχεδιάσει τον κομμουνισμό τού 21ου αιώνα.

Γι' αυτό, άλλωστε, και σήμερα κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι το ΚΚΕ, μολονότι ο Περισσός διέθετε σαφώς πιο συγκροτημένο κομματικό μηχανισμό από την Κουμουνδούρου, που μέχρι πρόσφατα ήταν ένας συνασπισμός διαφορετικών κομμάτων.

Η ταινία « Άνθρωπος από Μάρμαρο» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 8.30μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Αντρέι Βάιντα «Άνθρωπος από Μάρμαρο» θα προβληθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Με την ταινία αυτή ξεκινάει ένα μικρό αφιέρωμα
στους μεγάλους Ευρωπαίους σκηνοθέτες.
Τον πρώτο μήνα του αφιερώματος θα προβληθούν ταινίες των Α. Βάιντα, Μ. Αντονιόνι και Β. Βέντερς.

Κυρά, κυράτσα ή πραγματική κυρία; - Αλήθεια και ψέματα για το προσφυγικό



Η αντικυβερνητική προπαγάνδα του παλιού καθεστώτος που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική, κοινωνική και ηθική χρεωκοπία, στηρίζεται σε απίθανα τρυκ, χονδροειδείς
ανακρίβειες, στερεοτυπικούς μύθους, ασύστολα ψεύδη και, στην καλύτερη περίπτωση, σε αστήρικτα επιχειρήματα.

Στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού το κυρίαρχο αφήγημα διατυπώνεται περίπου ως εξής. Η πρώην Υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η αποκαλούμενη υποτιμητικά κυρά Τασία (οι ακροδεξιοί την αποκαλούν στα κοινωνικά δίκτυα και κυράτσα), έκλεισε το μάτι στους απανταχού πρόσφυγες και μετανάστες κι αυτοί, μόλις το αντιλήφθηκαν στα βάθη της Ανατολής, άγνωστο πώς, κινήθηκαν μαζικά προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Προφανώς το φιλικό νεύμα της κυρά Τασίας αποδείχθηκε ισχυρότερο από το απροκάλυπτο κάλεσμα της Μέρκελ που υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες στη Γερμανία ένα εκατ. πρόσφυγες, εισπράττοντας την ευγνωμοσύνη τους.

Μη στέκεστε και μιλάτε εδώ μπροστά κύριε... μου διώχνετε τους πελάτες!

Διαβάζεις "ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ" και ανάμεσά τους βλέπεις και δύο πίνακες ΠΗΛΙΟΥΝΗ.

Εντυπωσιακό για μια έκθεση δημοτών να βλέπεις μπροστά σου και δύο τέτοιους πίνακες.

Μετά από μερικά βήματα το εντυπωσιακό μετατρέπεται σε μια κακόγουστη έκπληξη.

Το γιουσουρούμ σε όλο του το μεγαλείο. Παλιά μπρούτζινα, πασχαλινές λαμπάδες, χαϊμαλιά εμπορίου, ρούχα...

ενώ μια γυναικεία φωνή ακούγεται να λέει... "μη στέκεστε και μιλάτε εδώ μπροστά κύριε... μου διώχνετε τους πελάτες!"

Θεσμικό... έλλειμμα @ "Μια φορά Οννεδίτης για πάντα Οννεδίτης"!

Τα απίστευτα γεγονότα που σημάδεψαν το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ έδειξαν ότι εκτός από την οικονομική η Ν.Δ. διολισθαίνει με σταθερά βήματα και προς την πολιτική χρεοκοπία.

Θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει τραγελαφικά, είναι όμως εξόχως σοβαρά, όπως αποδεικνύεται και μέσα από την ανακοίνωση του αρχηγού της Ν.Δ., αφού δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία.

Το συνέδριο της νεολαίας είναι κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τα πολιτικά κόμματα και όταν τα στελέχη του κόμματος δεν μπορούν να τηρήσουν τους δημοκρατικούς κανόνες που καταστατικά προβλέπονται σε κάθε διαδικασία υπάρχει θεσμικό πρόβλημα.