Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Νίκος Φίλης: Ο στόχος μας είναι από τον Σεπτέμβρη να υπάρχει ενός τύπου σχολείο

Την Πέμπτη στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης είπε τα εξής:

Κυρία συνάδελφε, περιγράψατε προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα σχολεία, όχι στην έκταση, βεβαίως, που διαβάζουμε.

Είναι προβλήματα τα οποία
μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί την τελευταία πενταετία έχουν εξωθηθεί σε αποχώρηση από την εκπαίδευση πάνω από τριάντα χιλιάδες εκπαιδευτικοί και έχουν γίνει μηδενικοί διορισμοί. Κυριολεκτικά, την τελευταία διετία μηδέν διορισμοί και τα προηγούμενα χρόνια κάτω από χίλιοι.

Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για μαθητές

Με μειωμένο εισιτήριο θα μπαίνουν οι μαθητές άνω των 18 ετών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ για τη σχολική χρονιά 2015/16.

Μειωμένο κόμιστρο θα καταβάλλουν και οι φοιτητές που μετακινούνται με τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Η σύμβαση για τους μαθητές άνω των 18 ετών (ο αριθμός των οποίων προβλέπεται να είναι 5.762), που υπεγράφη από το υπουργείο Παιδείας και τον ΟΑΣΑ, προβλέπει δαπάνη για το Δημόσιο ύψους 399.980 ευρώ.

Σε αναπτυξιακό - κοινωνικό πυλώνα ο νέος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής - 863 έργα υποδομής

Με αναπτυξιακό - κοινωνικό προσανατολισμό, με πρόβλεψη για την προστασία του περιβάλλοντος και με έμφαση σε έργα υποδομής, εγκρίθηκε
κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2016 καθώς και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος μίλησε στο Κόκκινο για τα 863 έργα υποδομής που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

«Συγκροτήσαμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια Αττικής, με σημαντικού εύρους πρόγραμμα εκτελεστέων έργων προϋπολογισμού 924 εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε στο Κόκκινο ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρυχάται

Σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού δήλωσε ότι στις 10 Ιανουαρίου θα είναι πρόεδρος της Ν.Δ.

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. και δεν θα βάλει πάλι ο Συριζαίος hacker το χεράκι του.

Έτσι, αν όλα πάνε καλά με τα κομπιούτερς και τους αριθμούς, από τις 10 Ιανουαρίου ο Έλληνας πολίτης θα έχει και μια εναλλακτική.

Παράλληλο πρόγραμμα και παραμηχανισμοί…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου


Όχι που θα τους άφηναν να κάνουν γιορτές με μποναμά το παράλληλο πρόγραμμα…

Το παράλληλο σύστημα, με πρώτο το Γενικό Λογιστήριο του «κράτους Στουρνάρα», έπαιξε για άλλη μια φορά το ρόλο του.

Αρνήθηκε να κοστολογήσει το νομοσχέδιο, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν έχει κανένα ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος, δίνοντας έτσι στην Αντιπολίτευση το «πάτημα» που χρειαζόταν, ώστε να στρίψει -διά του αρραβώνος με τους παραμηχανισμούς- από το αδιέξοδό της.

Τώρα οι Δούρειοι Ιπποι κυκλοφορούν και σε πλωτή εκδοχή...

Η αναγνώριση πως τα ελληνικά είναι κι ευρωπαϊκά σύνορα αποτελούσε πάγιο αίτημα των κυβερνήσεών μας.

Τότε γιατί σήμερα εναντιωνόμαστε, κι εν πολλοίς δικαιολογημένα, στη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοροφυλακής-ακτοφυλακής με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης και σε ελληνικό έδαφος ή θάλασσα;

Είναι πολύ απλό: γιατί έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των ελλήνων στην Ευρώπη.

Είναι γελασμένοι, αλλά και αδιόρθωτοι @ Κυβέρνηση: Η ανεύθυνη αντιπολίτευση έθεσε σε κίνδυνο την διαπραγμάτευση

Αποχώρησαν εν χορώ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι από τη Βουλή, από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης.

Πίσω από τον φιλόδοξο τίτλο "παράλληλο πρόγραμμα" κρύβεται ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται η αλλαγή επί τα βελτίω, η ανατροπή, η άρση αδικιών πέντε χρόνων μνημονιακής διακυβέρνησης.

Είναι αυτό που λέμε νομοσχέδιο - σκούπα, το οποίο όμως, αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει συνήθως, έχει θετικό κοινωνικό πρόσημο. Αντιμετωπίζονται επίσης με το νομοσχέδιο ζητήματα που αφορούν προθεσμίες, κάτι ιδιαίτερα συχνό σε νομοσχέδια που ψηφίζονται στο τέλος της χρονιάς.