Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Εθελοντική εργασία και συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες

Στα γραφεία της Δημοτικής Συνεργασίας συγκεντρώνουμε είδη για τους πρόσφυγες.

Παραδίνουμε τη βοήθειά μας, τις ώρες λειτουργίας των γραφείων (καθημερινά, 10:00 - 13:00
και 18:00 - 21:00), στη διεύθυνση Τριπόλεως 43 & Ροδοπόλεως, Ελληνικό.

Επίσης, στα τηλέφωνα 210 9638279 και 6974117823 δηλώνουμε διαθεσιμότητα για εθελοντική εργασία στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων.

Όσοι έχουμε τη δυνατότητα αγοράζουμε είδη από τον παρακάτω κατάλογο:

«Εξετάζομαι - Ενημερώνομαι - Βάζω την πρόληψη στη ζωή μου» στον Άγιο Δημήτριο, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 7.00μμ


Μοσχάτο: Δυο ταινίες προβάλλονται στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Μετά το αφιέρωμα στις γυναίκες δημιουργούς, κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη, ο Οκτώβριος στην Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας είναι αφιερωμένος στην κωμωδία.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ, στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, θα προβληθούν δύο ταινίες:

"Μια Νύχτα στην Καζαμπλάνκα" του Άρτσι Μέιο, με τους αδερφούς Μαρξ, και "Τρεις Εποχές" του Μπάστερ Κίτον.

Άγιος Δημήτριος: 15ο Ανταλλακτικό Παζάρι Ιματιοθήκης


Δωρεάν Μαθήματα Ισπανικών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης - Εγγραφές την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)
-Γρηγόρης Γρηγορίου» συνεχίζει για τέταρτη χρονιά τον κύκλο δωρεάν μαθημάτων ξένων γλωσσών & πολιτισμού, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (κτίριο ΟΤΕ - Νικομάχου 18, Κάτω Ηλιούπολη).

Στόχος των μαθημάτων είναι να φέρουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με την κουλτούρα άλλων χωρών και να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις της γλώσσας τους.

Θα πάρουμε απαλλαγή από τα θρησκευτικά;...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 30.09.2015

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Τα αγγλικά του Τσίπρα και τα γαλλικά της Ν.Δ

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Αμήχανοι, ξεπεσμένοι πολιτικά, αποκομμένοι από τη νέα πραγματικότητα, ανίκανοι να διαβάσουν την καινούργια κοινωνική μορφολογία και τις συνιστώσες της, οι πυλώνες του συστήματος που αναπαρήγαγε τον εαυτό του για δεκαετίες -μέχρι που σάπισε- εγκλωβίζονται στις ίδιες τους τις ανεπάρκειες…

Έστησαν τη Χ.Α. ως το ένοπλο τμήμα τους, εξοικειωμένοι μια χαρά με τα υποκοσμιακά ήθη στη βάση των οποίων κινούνται όλα τα χρόνια της ηγεμονίας τους…

Φύτεψαν την Ελιά με τα 58 κλαδιά του Σημίτη, αλλά ο αέρας της λαϊκής σοφίας τα έσπασε πριν προλάβουν να αναπτυχθούν…

Όσο και να χτυπιέστε, το εκλογικό αποτέλεσμα δε αλλάζει και ούτε πρόκειται...

γράφει ο Κλέαρχος Δημητριάδης

Κακόψυχα, μίζερα και κομπλεξικά ανθρωπάκια...
Ναι, σ' εσάς μιλάω...

Σ' εσάς, που άλλη δουλειά δεν κάνετε από το να χρησιμοποιείτε τα γιουσουφοκάναλά σας, μόνο για παραπληροφόρηση
και κακοστημένη και κακομονταρισμένη προπαγάνδα...

Σ' εσάς, που άλλη δουλειά δεν έχετε στο μυαλό σας, από το ψάχνετε χίλιους και ένα τρόπο να ρίξετε την κυβέρνηση και να εξαφανίσετε τον Τσίπρα, που σας κάθεται στο στομάχι...

Ο Ζορό για λίγο καιρό ξαποσταίνει…

Μεγάλη απογοήτευση στους φίλους της Ν.Δ. και γενικότερα σε όλους τους Έλληνες πολίτες δημιούργησε η δημοσίευση της είδησης της αποχώρησης του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τη διεκδίκηση της αρχηγίας της Ν.Δ.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που εύχονταν να πρόκειται για παραπληροφόρηση, αφού καλός είναι ο Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι ακόμα καλύτερος.

Μακάρι να υπάρχει ζωή στον Αρη, ευκαιρία να καταστρέψουμε άλλον έναν πλανήτη...

Δίχως την περιέργεια ο άνθρωπος θα έμενε ακόμα στις σπηλιές.

Σε αυτό το ένστικτο χρωστάμε την εξέλιξη του είδους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον πλανήτη μας.

Γι' αυτό και είναι απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό να θέλουμε να μάθουμε αν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν ή αν έχουμε παρέα άλλα έμβια όντα, τα οποία πολύ πιθανόν να μη μοιάζουν με πράσινα
ανθρωπάκια, όπως στις αμερικανικές "b movies" της δεκαετίας τού 1950 και τις κατοπινές τους εκδοχές, και ούτε να διαθέτουν αυξημένη νοημοσύνη (αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, άλλωστε, γιατί να εντοπίσουμε εμείς πρώτοι τους εξωγήινους;), αλλά να είναι πάνω κάτω σαν εμάς...

Γ. Μουζάλας: Εμείς δεν πρόκειται να εξαφανίσουμε τους πρόσφυγες, θα ζουν ανάμεσά μας (ηχητικό)

«Οι πρόσφυγες θα είναι ανάμεσά μας, δεν πρόκειται να τους εξαφανίσουμε και γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε όλοι μαζί τους καλύτερους όρους για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αυξημένων προσφυγικών ροών» τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Μπάμπη Αγρολάμπο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο με βάθος χρόνου που περιλαμβάνει μόνιμες εγκαταστάσεις καταγραφής και διαμονής των προσφύγων, ενώ αυτή τη στιγμή «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την υπερφόρτωση ορισμένων περιοχών, φτιάχνοντας ένα δίκτυο χώρων και να μεταφέρονται οι πρόσφυγες εκεί ώστε να ανακουφίζεται η εκάστοτε περιοχή».

Αποφάσεις 29ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (24.09.2015)

Συνεδρίασε στις 24 Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν.

Τα πλήρη κείμενα των παραπάνω αποφάσεων μπορείτε να τα βρείτε στο link: 29η Συνεδρίαση Π.Σ. 2015. Επισημαίνεται ότι τα τελικά κείμενα των Αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου αναρτώνται σταδιακά.

Δεν απαντά η προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ για το σκάνδαλο των 9.000.000 ευρώ

Ο εκπρόσωπος της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, στη μη απάντησή του (29/9) σχετικά την έρευνα που ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την πρόκληση αδικαιολόγητα υψηλών τόκων υπερημερίας σε βάρος της περιουσίας του, περί πολλών τυρβάζει πλην όμως δεν λέει τίποτε ουσιαστικό επί του συγκεκριμένου.

Πηγές της Περιφέρειας Αττικής, για μη απάντηση του εκπροσώπου της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ σχετικά με το σκάνδαλο των 9.000.000 του ΕΔΣΝΑ, αναφέρουν τα εξής:

Τις εκλογές τις πήρατε, δεν παίρνετε και λίγη εξουσία;

Κρίμα για τους βλαχοδήμαρχους που θα χάσουν τα σημεία συνάντησης με τους ψηφοφόρους του 50ευρου...

Νέα επισιτιστικά προγράμματα ετοιμάζει η Φωτίου με κοινοτικά λεφτά μάλιστα (ήδη έχουν δώσει προσφορές στο υπουργείο Εμπορίου οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγοί τροφίμων), νάσου οι Πασόκοι δήμαρχοι στο κλαρί γιατί κόβεται η επιδότηση των κοινωνικών παντοπωλείων τους και δεν θα διαχειρίζονται αυτοί απευθείας το χρήμα...

γράφει ο Στάθης Σχινάς στο fmvoice.gr

«Το σύστημα έχει κι άλλα συστήματα πολλά...» λέει ένα παλιό τραγούδι του Κραουνάκη σε στίχους Νικολακοπούλου. Και στο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε των τελευταίων εκλογών, αλλά και τώρα, τις ημέρες αυτές κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης το καταλαβαίνουν στο «πετσί τους».

Η Ν.Δ. συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση

Ακόμα ένας υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. απειλεί ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους.

Έτσι έπειτα από τον αποφασισμένο Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασισμένος δηλώνει και ο Άδωνης Γεωργιάδης. Δήλωσε μάλιστα ότι ήδη έχει συλλέξει τριάντα αποφασισμένες υπογραφές και συνεχίζει…

Ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός στην Ν.Δ. όλοι θα συνεχίσουν να είναι αγαπημένοι, φίλοι και νεοδημοκράτες ώστε να αγωνιστούν για το καλό του κόμματος. Με απλά λόγια, της πουτάνας θα γίνει.