Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2017, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Ο Κούλης στη φυλακή, ο Καρανίκας καφετζής και η Ελλάδα στους άριστους...

Ο ένας είναι γόνος πολιτικής οικογένειας, η οποία του χρηματοδότησε τις πολύ καλές σπουδές του στο εξωτερικό -η βάσανος των πανελλήνιων εξετάσεων φαίνεται πως είναι για την πλέμπα- και του δίδαξε πώς να κλέβει χωρίς να γίνεται αντιληπτός, τουλάχιστον όχι στην αρχή:

από τα "μαύρα" ταμεία τής Siemens και το θαλασσοδάνειο του "Κήρυκα Χανίων" μέχρι το πανάκριβο όσο κι αδήλωτο σπίτι τού Βολταίρου στο Παρίσι η απόσταση ίσως και να μην είναι και πολύ μεγάλη για τον άθλιο Κούλη. Πώς το λένε, άλλωστε, οι Αμερικανοί; "Follow the money"...

Οι υγρότοποι στο επίκεντρο της Περιφέρειας Αττικής

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη του υγροτόπου Βουρκαρίου Μεγάρων και Περιπατητική Ημερίδα στο Ρέμα Πικροδάφνης διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Κατ' αρχήν μία ξεχωριστή επίσκεψη διοργάνωσε στον υγρότοπο Βουρκαρίου, στα Μέγαρα, τον μεγαλύτερο σε έκταση υγρότοπο της Δυτικής Αττικής.

Αργυρούπολη: Αποκριάτικο γλέντι του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων (ΟΠΑ), το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ

Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.):
25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος)

Μαθητές καλλιεργούν βιολογικά λαχανικά μέσα σε ενυδρείο, χρησιμοποιώντας απόβλητα ψαριών

Τη βιολογική καλλιέργεια λαχανικών μέσα σε ενυδρείο με τη χρήση απόβλητων ...ψαριών πέτυχαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω της διαδικασίας της ενυδρειοπονίας, μαθητές λυκείου στη Θεσσαλονίκη.
 

Ίδρυσαν μάλιστα και τη δική τους εμπορική εταιρεία για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της μεθόδου τους.

Εγκρίθηκαν 41.304 αιτήσεις για το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) την πρώτη εβδομάδα

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (KEA), έχουν εγκριθεί, μέχρι σήμερα, στις 4.00μμ,
41.304 αιτήσεις και απορρίφθηκαν 4.418.

Από τις εγκεκριμένες αιτήσεις, 61,5% υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά από το σπίτι, 23,2% υποβλήθηκαν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και 15,3% στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχεται σε 84.704.

«Λαβύρινθος Μνήμη»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου



Τα "σάπια" που παρέλαβαν, που τα έφτιαξαν και που τα άφησαν να ρημάξουν - Φωτογραφία πριν & φωτογραφίες τώρα!


Πριν: Επί δημαρχίας Γιάννη Κωνσταντάτου
Όλα τα παρέλαβε "σάπια" από τον Κορτζίδη ο κ. Κωνσταντάτος...
Και τα φτιάχνει επί δικής του δημαρχίας.


Αυτά όμως που έφτιαξαν επί της δικής του δημαρχίας, γιατί τα άφησαν να ρημάξουν;;;
Ήρθε ο Πόντιος κοσμοναύτης, στολίσαμε την Πλατεία για να τον υποδεχτούμε... και μετά τι;;;

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις ετήσιες θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις της Καλλιθέας

Κανονικά ο Δήμος Καλλιθέας δέχεται αιτήσεις συμμετοχής ενδιαφερομένων μέχρι 25/2/2017 για συμμετοχή στις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις.

Επειδή η 25/02/2017 είναι μη εργάσιμη (Σάββατο) η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την πρώτη εργάσιμη ημέρα δηλ.μέχρι 28/02/2017.

Θρήνος στη Γλυφάδα για τον ξαφνικό θάνατο της 16χρονης Σταυρούλας που κηδεύτηκε σήμερα

Το τελευταίο αντίο στην 16χρονη Σταυρούλα, είπαν σήμερα στις 3 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην Άνω Γλυφάδα, συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι.

Σύμφωνα με σχόλια που αναρτήθηκαν στο facebook καθηγητές προσπάθησαν να επαναφέρουν την άτυχη Σταυρούλα, όταν ξαφνικά σωριάστηκε στο πάτωμα της αίθουσας στο
5ο Λύκειο Γλυφάδας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

«Ολοκληρωμένη Διαχείριση Βιοαποβλήτων»: Τα αποτελέσματα της εξάμηνης εφαρμογής στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Τα αποτελέσματα της παραγωγής πρότυπου εδαφοβελτιωτικού από τα πράσινα απόβλητα, κλήθηκε να παρουσιάσει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ο καθηγητής, Κωνσταντίνος Χασάπης, του Τμήματος Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος,
παρουσίασε τα αποτελέσματα της εξάμηνης εφαρμογής αυτής της μεθόδου και τα πρώτα δείγματα του παραγόμενου προϊόντος σε ημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση βιοαποβλήτων» που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης.

Η Πολιτική Απόφαση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφωνα ψηφίσθηκε από τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ η Πολιτική Απόφαση με βάση την οποία θα κινηθεί η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου στο Μοσχάτο, όπου μεταξύ των 113 αντιπροσώπων αναπτύχθηκε διάλογος για τη βελτίωση της λειτουργίας και της παρουσίας των Οργανώσεων Μελών του κόμματος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας και γενικότερα ζητήματα με στόχο την παραγωνική ανασυγκρότηση με δίκαιη ανάπτυξη των Δήμων της περιοχής.

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το 2017

Σημείωση του ιστολογίου μας: από τους Δήμους της Νότιας Αθήνας μόνο ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει προχωρήσει σε τέτοιας έκτασης απαλλαγές (δείτε εδώ).

Από τα δημοτικά τέλη απαλλάσσει και το 2017, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τους μακροχρόνια άνεργους, τους άπορους, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους που εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους, όπως ο Νόμος ορίζει, τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρία από 80%.

Διεκόπη η δίκη για “Βατοπέδι Γλυφάδας” - Δεν θα δικαστεί ο Βαρβιτσιώτης

Διεκόπη για τις 10 Μαρτίου η δίκη των “30 της Γλυφάδας” για την σκανδαλώδη αγορά δύο οικοπέδων στην περιοχή.

Για κακουργηματική απιστία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης αλλά και 26 μέλη του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Κ. Κόκκορης (κινδυνεύει να τεθεί σε αργία), για την αγορά δύο ακινήτων, που επέφερε στο δήμο ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκίνησε η Κοπή της Πίτας του Πανιωνίου στην Εστία Νέας Σμύρνης - video: όλη η εκδήλωση & συνεντεύξεις

του Ανδρέα Λεκάκη

Η τηλεόραση του Nstv βρέθηκε στην Εστία της Νέας Σμύρνης για να καλύψει την κοπή της πίτας του Πανιωνίου, σε μία όμορφη εκδήλωση στην οποία, παρουσία
όλων των τμημάτων της ομάδας, έγινε αναφορά στην ιστορία της ίδρυσης του ιστορικού συλλόγου αλλά και βράβευση των τμημάτων που χάρισαν διακρίσεις στην “κυανέρυθρη” οικογένεια.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, δεν παρέλειψαν να μιλήσουν στην κάμερά μας άνθρωποι της διοίκησης του Πανιωνίου, προπονητές αλλά και παίκτες.

Χωρίς την Ευρώπη είμαστε χαμένοι, με αυτήν την Ευρώπη είμαστε πάλι χαμένοι...

Δεν υποτιμώ -το αντίθετο συμβαίνει- την Ευρώπη και τα επιτεύγματά της, όσο κι αν αυτό είναι εύκολο για τις γενιές σαν τη δική μου που δεν ζήσαμε πόλεμο, αλλά τις συνέπειες μιας οικονομικής καταστροφής που πιθανότατα δεν θα είχε επέλθει αν δεν ήμασταν μέλος ενός κλαμπ για το οποίο δεν προετοιμαστήκαμε ποτέ στα σοβαρά κι όταν γίναμε δεν ξέραμε πώς να διαχειριστούμε τα προνόμιά του.

Αν θέλουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε σημαντικό διεθνή παίκτη δεν έχουμε άλλη επιλογή, όπως άλλωστε και κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, από το να ανήκουμε σε μια μεγαλύτερη ένωση από τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας.