Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αλήθειες για τις συντάξεις και πολιτικά παιχνίδια με τους συνταξιούχους

Λοιπόν. Επίσημη ενημέρωση από το Υπ.Οικ.: Σε όσους συνταξιούχους, σημειώθηκε μικρή μεταβολή προς τα κάτω στην καταβολή της κύριας σύνταξης, δεν αφορά καμιά μείωση της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Είναι αποτέλεσμα της αύξησης της παρακράτασης του προκαταβαλλόμενου φόρου και εννοείται ότι θα συνυπολογισθεί στην εκκαθάριση της χρήσης στο τέλος του έτους, στην υποβολή της δήλωσης ως ήδη καταβληθείς φόρος.

Δεύτερον: Οι επικουρικές δεν κόπηκαν (νούμερα...)! Από αυτό τον μήνα καταβάλλονται τη δεύτερη εργασιμη μέρα κάθε μήνα. Τον Ιούλιο την Δευτέρα 4 του μηνός.

Σε 5.636 δικαιούχους των δήμων Π. Φαλήρου, Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Αλίμου, Καλλιθέας η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Αττικής η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ σε 5.636 δικαιούχους της Π.Ε.
του Νοτίου Τομέα της Αθήνας.

Σε 579 και 829 δικαιούχους των δήμων Παλαιού Φαλήρου και Μοσχάτου-Ταύρου αντίστοιχα παραδόθηκαν στις 28 Ιουνίου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Η διανομή των ειδών έγινε όπως πάντα με βάση των αριθμό των μελών των νοικοκυριών (μονομελείς ή πολυμελείς οικογένειες) ως εξής:

Οι πρόωρες κάλπες στη Μ. Βρετανία θα κρίνουν την επόμενη μέρα του Brexit

του Χρυσόστομου Λουκά

«Δεν έγινα ο Πρωθυπουργός του Στέμματος για να προΐσταμαι της εκκαθάρισης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Για αυτή τη δουλειά, εάν ποτέ υπαγορεύονταν, κάποιος άλλος θα πρέπει να βρεθεί, και όπως ορίζει η Δημοκρατία, υποθέτω θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του Έθνους».

Sir Winston Churchill, "The Bright Gleam of Victory",
November, 10, 1942.

Και τελικά αυτός ο άλλος βρέθηκε και το Έθνος καταπώς προστάζει η Δημοκρατία ρωτήθηκε. Μπορεί ο Τσόρτσιλ να μην το φαντάστηκε ακριβώς έτσι το τέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (να φτάσει όχι μέχρι την απώλεια των υπεράκτιων κτήσεων αλλά να απειλείται με διάλυση το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο) αλλά σίγουρα η ειρωνεία της σύγχρονης ιστορίας επιστρέφει στο σπίτι της.