Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι επ' αόριστον αναπηρία. Υπογράφουμε το ψήφισμα.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ανίατη και συνεχώς επιδεινούμενη νόσος. Θα έπρεπε να είναι μέσα στις 43 παθήσεις. Το ψήφισμα απευθύνεται στο Υπουργείο Εργασίας και ζητάει να ενταχθεί και  η σκλήρυνση κατά πλάκας στις 43 παθήσεις
επ' αόριστον αναπηρίας.

Μπορείτε να υπογράψετε εδώ το ψήφισμα , ενώ στη συνέχεια θα βρείτε βασικές πληροφορίες γι' αυτή τη σοβαρή ασθένεια που τις βρήκαμε στο iatropedia.gr.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, δηλαδή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Τα σχετικά νεύρα, χάνουν το προστατευτικό κάλυμμά τους, που λέγεται μυελίνη και βοηθά στην μετάδοση των ηλεκτρικών ώσεων κατά μήκος των νεύρων και συμβάλλει στην υγεία τους.

Τι πρέπει να κάνετε αν πάθετε ηλίαση;

Eπιμέλεια: Aλέξανδρος Γιατζίδης

Η ηλίαση είναι η διαταραχή που εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο με ακάλυπτο το κεφάλι και τον αυχένα. Κατά τις μεσημβρινές ώρες, που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στην γη, ο κίνδυνος  ηλίασης είναι μεγαλύτερος.


Συμβαίνει σε κουρασμένο άτομα και κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Εμφανίζεται όταν η ηλιακή ακτινοβολία είναι έντονη και άμεση και οφείλεταιστην ευαισθησία που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην θερμότητα.


Τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ελαφριάς μορφής αλλά και βαριάς. Οι ελαφριές μορφές ηλίασης εκδηλώνονται με αίσθημα γενικής κόπωσης, ζάλη και αναπνευστική δυσχέρεια. Το πρόσωπο γίνεται κόκκινο και σε ορισμένεςπεριπτώσεις ωχρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούνται φουσκάλες στοδέρμα. Η βαριά μορφή ηλίασης εκδηλώνεται με γενική κατάπτωση, ίλιγγο,ναυτία ή και εμετό, κοκκίνισμα στο πρόσωπο, επιτάχυνση του σφυγμού καιτης αναπνοής, πυρετό (38°-39°), σπασμούς και απώλεια αισθήσεων.

Ρότσα: «Δεν αντέχεις ούτε πέντε λεπτά να είσαι Μέσι»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στο Κόκκινο για τον τελικό του Μουντιάλ αλλά και τον Λιονέλ Μέσι και τους λόγους για τους οποίους παραμένει ο κορυφαίος. Ακούστε εδώ.

Της Αλέκας Ζουμή

Δύο μέρες μετά τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή
και την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ, ο Αργεντινός παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στο Κόκκινο για όλα… Για την ήττα της «μπιανκοτσελέστε» στον τελικό, για το τουρνουά αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι και το βάρος που εξακολουθεί να σηκώνει…

«Για εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο του ποδοσφαίρου ήταν ένα παιχνίδι ήρθε μια ήττα αλλά προχωράμε, πάμε γι άλλα… Αλλά πολύς κόσμος εδώ στην Ελλάδα είναι ακόμη στεναχωρημένος γιατί περίμενε να σηκώσει το Κύπελλο η Αργεντινή».

Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος ΟΕΝΓΕ: «Σπάνε τον υπολογιστή τους από αγανάκτηση και απελπισία οι συνάδελφοι»

Μιλά στο Κόκκινο 93.4 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. 
  
Ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρθηκε στο πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων που τίθεται για μια ακόμη φορά σε εφαρμογή και φέρνει σε απόγνωση  ασθενείς και τους γιατρούς τους.

Ακούστε εδώ.

"Το πιο όμορφο γκολ δεν το έχουμε ζήσει ακόμα" την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 8.00μμ

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Εμίρ Κοστουρίτσα "Μαραντόνα" για την σχέση του ποδοσφαίρου με την πολιτική, την τέχνη, την εξουσία.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Χουάν Ραμόν Ρότσα, Νίκο Μάλλιαρη, Διονύση Ελευθεράτο και τον Κώστα Ήσυχο.


Στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 8.00μμ.

Στο Αιγινήτειο σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς με βιβλιάριο απορίας

Πονοκέφαλο για τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας προκαλεί η άρνηση διάθεσης φαρμάκων σε ασθενείς με βιβλιάρια απορίας, όπως αποφάσισαν στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επικαλούμενοι έλλειψη σχετικών κονδυλίων!
 
Το τελευταίοο διάστημα, αρκετοί είναι οι ασθενείς που απευθύνθηκαν ή νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αιγινήτειο με νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα, αλλά επειδή διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, δεν έλαβαν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα φάρμακά τους.

Σημειώνεται ότι η δαπάνη για τα φάρμακα των ασθενών με βιβλιάριο απορίας καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, και όχι από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία όπως συμβαίνει με τα φάρμακα των ασφαλισμένων.

Με το πρόσχημα ότι δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οι υπεύθυνοι του Αιγινήτειου, δεν παρέχουν φάρμακα στους άπορους ασθενείς επικαλούμενοι κάθε φορά και άλλους λόγους, όπως εξάντληση του αποθέματος, καθυστέρηση στην παραλαβή φαρμακων, κ.λπ.

Με αυτό τον τρόπο, παραπέμπονται οι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα γι αυτούς φάρμακα.