Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Αργυρούπολη: "Η ιστορία μιας μέλισσας" στον Ο.Π.Α., την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11.00πμ

Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.)
25ης Μαρτίου 43 - Αργυρούπολη

Μια υπέροχη πρεμιέρα του χειμερινού προγράμματος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης


Με την κριτική κινηματογράφου δεν τα πάμε καλά, όμως δεν γίνεται να μην πούμε δυο κουβέντες για τη χθεσινή, 19 Ιανουαρίου, πρεμιέρα του χειμερινού προγράμματος της Κινηματογραφικής
Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης (Κι.Λ.Ελλ.Αρ.).

Πρώτα απ' όλα να πούμε για την όμορφη αίθουσα του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) που φιλοξενεί τις προβολές και έτσι βρέθηκε λύση μετά τις διώξεις (δικαστικές και όχι μόνο...) που υφίστανται τα μέλη της Λέσχης από τη διοίκηση Κωνσταντάτου.

Γιάννης Κιούκης: Ο δήμαρχος Βούλας που έγραψε ιστορία

του Γιώργου Λαουτάρη *

Η δεκαετία του 1980 ήταν μια περίοδος μεταμόρφωσης για τη Βούλα, ένα από τα ξεχωριστά προάστια της Αττικής.

Η πίεση από την οικιστική ανάπτυξη έφερε μια πρωτοφανή, για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα των ισχνών αγελάδων, ανέγερση υποδομών. Μέσα σε λίγα χρόνια μπήκαν οι βάσεις που κρατάνε μέχρι σήμερα τη Βούλα στο επίπεδο που βρίσκεται.

Κώστας Γαβρόγλου: Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα

«Τα παιδιά δεν έχουν χρώμα και όποιοι θέλουν να τα χρωματίσουν για να δηλητηριάσουν και τα παιδιά, θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς,
αλλά και την Πολιτεία».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού σχολείου Ικονίου Περάματος.

Σκέψου τα εμποδιζόμενα άτομα

Δέκα οχήματα αγοράζει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου

Στην αγορά δέκα οχημάτων, με συνομολόγηση δανείου ύψους μέχρι 1.744.680 ευρώ, προχωράει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και καλεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά.
 

Συγκεκριμένα η αγορά αφορά 4 απορριμματοφόρα οχήματα, 2 ανατρεπόμενα φορτηγά, 2 αστικά λεωφορεία, 1 όχημα τύπου pick up και 1 φορτηγό με επικαθήμενο γερανό.

Χαμός στη ΝΔ λόγω... "Δράσης" - Αποχωρεί η ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ @ Παραιτήθηκε η πρ. βουλευτής Μαρία Σταυρινούδη

Κριτική περί «μουτζουρώματος» της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ ασκεί ο πρόεδρος της ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ, συνδικαλιστικής παράταξης του κόμματος, Θύμιος
Λυμπερόπουλος.

«Στην παράταξη, που υποτίθεται ότι εκφράζεται μέσα από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, προσχώρησε η Δράση και ο Θοδωρής Σκυλακάκης, και μάλιστα με συγκεκριμένη αποστολή, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Βαφτίζουν ταξικό φθόνο την κοινωνική δικαιοσύνη και ύστερα απορούν για τα Brexit και τους Τραμπ...

Η κυβέρνηση έχει επιτύχει και με το (πολύ) παραπάνω τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί από το τρίτο μνημόνιο, ενώ καλώς ή κακώς έχει προχωρήσει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία εφτά χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο Π. Τόμσεν παραδέχεται ότι η ανεργία θα πέσει στην Ελλάδα στα επίπεδα προ κρίσης μετά από το 2030 και η Κρ. Λαγκάρντ πως η αύξηση των ανισοτήτων οδήγησε στο Brexit και στον Ντ. Τραμπ. Ομολόγησαν, δηλαδή, εμμέσως την αποτυχία των πολιτικών τους, με τις οποίες ταυτίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας...

Άλιμος: Σεμινάριο Θεραπευτικής Φωνητικής και Ελεύθερης Ηχητικής Έκφρασης, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 6.00μμ

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στον Θουκυδίδειο Οργανισμό θα βρίσκεται η καθηγήτρια θεραπευτικής φωνητικής και διεθνώς καταξιωμένη World Vocalist & Songwriter Ιωάννα Sacradim Τσάγκαρη για να μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τα μυστικά της Φωνητικής Τεχνικής.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε ενήλικες κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να προστατέψουν και να ενισχύσουν
την φωνή τους να θεραπεύσουν το σώμα και το πνεύμα τους και να ελευθερώσουν την ηχητική τους έκφραση ανεξαρτήτως του σκοπού της χρήσης της φωνής τους, ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή γνώσης περί φωνητικής.

Τροπολογία για τη δυνατότητα των επί πτυχίω φοιτητών να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν

Τη δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, δίνει τροπολογία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που κατατέθηκε στη Βουλή.
 

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση λαμβάνεται, δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, ειδική μέριμνα για τη διευκόλυνση των φοιτητών στην περάτωση των σπουδών τους και την απόκτηση των πτυχίων τους» εξηγεί το υπουργείο Παιδείας περιγράφοντας την προτεινόμενη ρύθμιση.

left.gr

Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. τιμάει την Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11.00πμ

Τη Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, για την προσφορά της στη τοπική κοινωνία, τιμάει η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αθήνας
(ΕΣΚΑΝΑ).

Η βράβευση θα γίνει στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11.00πμ, στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Καλλιθέας (Αιγέως και Αγησιλάου).

Μάκης Κουζέλης: Μείωση μαθημάτων στο Λύκειο με δουλειά σε βάθος (ηχητικό)

Τα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Λυκείου θα έχουν χρονική διάρκεια που θα επιτρέπει να δουλευτούν σε βάθος και δεν θα χρειάζεται η Λερναία Ύδρα της παραπαιδείας.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Μάκης Κουζέλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη, για την έναρξη του δεύτερου γύρου διαβουλεύσεων, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης καταδικάζουν οι εκπαιδευτικοί

Σαφή θέση ενάντια στην απαγόρευση εκδηλώσεων στα σχολεία από δημοτικές παρατάξεις και άλλους κοινωνικούς φορείς πήρε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού
«Ο Θουκυδίδης».

Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν η πρόσφατη άρνηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελληνικού-Αργυρούπολης να παραχωρήσει την αίθουσα του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης στη Δημοτική Συνεργασία για εκδήλωσή της με θέμα τις κάμερες στα σχολεία.

Κανένα τμήμα Τομέα ή Ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ. δεν θα κλείσει στα μέσα της χρονιάς

«Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ. πολύ περισσότερο -όπως ισχυρίζεται η ΟΛΜΕ- "κύμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων τμημάτων" ή "βίαιη ανακατανομή ακόμα και εκδίωξη μαθητών από το σχολείο που φοιτούν"».

Σχετικά με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα ΕΠΑ.Λ., το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει με απόλυτο τρόπο ότι από την εφαρμογή της Υ.Α. 103539/Δ4/24-6-2016 δεν προκύπτει ούτε είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ το κλείσιμο τμημάτων Τομέα ή Ειδικότητας σε ΕΠΑ.Λ.

Ο Τόνι Νέγκρι στην La7: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόδωσε, αντιστάθηκε (video)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε αποδεικνύοντας πόσο είναι σημαντικό όχι μόνο απλά στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να προωθείς μια επαρκή αντίσταση
απέναντι στο δημοσιονομικό σύμφωνο, τόνισε ο Τόνι Νέγκρι.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση, υπεράσπισε ο Τόνι Νέγκρι σε συνέντευξή του στο μεγάλο ιταλικό κανάλι La7 σχολιάζοντας το Φόρουμ του Νταβός.

Κώστας Γαβρόγλου: Συγκρότηση επιτροπής που θα μελετήσει τα οικονομικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Στη συγκρότηση επιτροπής, που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της, με στόχο τα πορίσματα να αποτελέσουν εργαλείο για την κρατική χρηματοδότηση και να καλύπτονται οι ανελαστικές δαπάνες, θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου έκανε επίσης γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.

Ανακλαστικά λαγού και «ανακλαστικά» χελώνας

Ας ακολουθήσουμε μια σειρά μικρά και μεγάλα περιστατικά σε μια προσπάθεια όχι εξαγωγής συμπερασμάτων, αλλά κατανόησης
του τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας προκαλώντας άλλοτε τη νοημοσύνη και άλλοτε την ανοχή μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Μέλη πολιτικής νεολαίας μοιράζουν φυλλάδια σε μαθητές έξω από Λύκειο στο Κιλκίς και με ένα τηλεφώνημα του διευθυντή του σχολείου μετά από μισή ώρα βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατηγορούμενοι για «απόπειρα πρόκλησης διατάραξης οικιακής ειρήνης και διέγερση».